Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Teknik direktörlerin taktik savaşını Aykut Kocaman kazandı

 Ç.Rizespor Konya’da iyi muadele ettiği müsabakadan  mağlup olmaktan kurtulamadı..
Hikmet hocanın bu müsabakaya iyi başladığı ancak sonunu getiremediğini gördük.
Hikmet hoca sahaya doğru kadroyla cıktı, oyuna dört bir dört birle oynadı, Konyaspor’a adeta ecel terleri döktürdü. Ancak Ç.Rizespor’un atanları ve tutanı iyi olmadığı görüldü.
Hikmet hoca son maçlarda takıma Özgür’ü takviye etmesi ve İsmail’i sol önde oynatıp zaman, zaman Özgür’ü sol öne oynatıp Ç.Rizespor netice aldı.
 Mesela Ç.Rizespor kanatlardan alıp çizgiye inip orta yapamıyordu, böyle bir eksikliği yaşanıyordu Ç.Rizespor takımı bu eksiklik İsmail’i ortanın solunda oynatıp giderme noktasına gelındi.
 Baktığımızda iki maçtır da Recep’le oyuna başladığı ,bu iki tercihler Ç.Rizespor önemliydi Ç.Rizespor’a hareket getirdi, zaten Ç.Rizespor makine gibi sahada çalışan bir takım.
Bu müsabakada Ç.Rizespor eskisi gibi yana geriye oynamayı kısmen bıraktı geri yaslanmaktan kısmen uzaklaşmıştı, oyuna orta sahada basıyor.
Ancak bu müsabaka dişe dış kola kol oynayarak sürüyordu hatta Ç.Rizespor takımı Konya’dan daha çok pozisyon buluyordu, Konyaspor’a ecel terleri döktürüyordu.
Baktığımızda bu müsabaka da daha çok  teknik direktörlerin oyuna hamleleri etken olacağı bekleniyordu.
Aykut hocanın hamleleri takımını dırıltı, ancak Hikmet hocanın hamleleri Ç.Rizespor takımını adeta alabora etti.
Hikmet hoca oyuna hamlelerinde çift santrafora dönmesi cesur bir davranıştı ancak oyundan aldığı futbolcu sac baş yonduracak bir tercih oldu.
Orta sahada Recep attığı çabuk paslarla Konyaspor defansını zor duruma bırakıyor Ç.Rizespor gol pozisyonları buluyordu ancak atamıyordu, buna çare bulmak gerekirken gol paslarını veren oyuncunu oyundan alınıp oyuna golcü almak nasıl bir mantalite anlamadım.
 ikinci yarıda  Recep’le  topu buluşturmamak için Konyaspor önlem almaya başladığı noktada, Hikmet hoca Recep’i oyundan aldı Konyaspor’u rahatlattı, Ç.Rizespor’u zora soktu.
Aslında Recep çok zeki ve teknik bir oyuncu maç oynadıkça izleyenlere hayran bırakacak, ancak Hikmet hoca önüne duvar olmuş Hikmet hocayı aşamıyor..hikmet hoca Recep’e Oğulcan’a verdiği şansı verseydi şuanda Recep Ç.Rizespor’a önemli katkıları olacak duruma gelmişti.
Yapılan Recep değişikliği yetmemiş gibi Özgür’ü oyundan alıp İsmail’i sol beke çekmesi Ç.Rizespor takımını resmen bitirmiş hücum hatlarını kapatmış hale getirdi.
 Hikmet hoca, İsmail’le Konyaspor’un sağ tarafını felç etti çizgiye indi ortalar yaptı, belki isabetli ortalar yapamadı, ancak bir olmaz iki olmaz üçüncüye illaki olurdu pozisyon bulmak çok önemli aslında.
 Oyuna iki santrafor var birinde kesin isabet olur diye düşünmek varken bu hattı kesmek ilginçti. mesela önceki maçlarda İsmail’i sol beke çekip Özgür’ü önde oynattığında başarılı oldu Hikmet hoca çünkü Özgür isabetli adrese orta yapan bir futbolcu, oyunda da iki santrafor var iken neden.
Oysa Hikmet hoca çift santrafora donup cesurca bir davranış yaptı ancak takımın belini çökertti kanadını kırdı.
Oysa oyundan Jantscher, alınsaydı daha doğru olurdu hatta oyuna uçuncu hamlede forvetti ancak Hikmet hoca orta sahayı çalışılmaz duruma sokunca uç santrafora dönmenin bir anlamı kalmadı. Yanı bu müsabakada teknik direktörlerin hamleleri oyunu çözmüş oldu.
Aslında bu müsabakada iki teknik direktör’ün taktık savaşını Aykut Kocaman kazandı.
Geldiğimiz nokta da alttaki takımlar çıkış yapıyor adana gidip Fenerden puan alıyor gidiyor deplasmanda Bursa’yı mağlup ediyor. Ç.Rizespor bu müsabakadan puan alması gerekirdi. 
Haftaya çok önemli bir müsabaka var Karabük’le ölüm kalım maçı olacak bu müsabaka da Rizeli ayağa kalkması lazım.
Bir başka nokta ise transfer eğer transfer yapılamazsa bu takım alttan da çıkışlar olduğun da bu takım dibe demir atar ve küme düşer sonra yazık olur Rizeli üzülür, onun için haftaya maça Rizelilerden patlama bekliyoruz… Geldiğimiz noktada da nokta transferler bekliyoruz alının oyuncu gelip direk katkı sağlayacak oyuncu olmalı başka yolu yok.
 Buradan bir lira dan korkarsan küme düşünce yüz liralar seneler dahi bu noktaya getirmez bu takımı onun için fedakarlık lazım…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar