Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Başta başkan yönetim kurulu teknik kadro futbolcuları kutluyorum

 Ç.Rizespor takımı emeğinin karşılığını hak ederek almıştır tebrik ederiz
Başta Başkan yönetim kurulu teknik kadro futbolcuları kutluyorum.
Bu zorlu yolda hedefe ulaşılmış, yanlışlar doğrular düşüp kalkmalar olmuş sonunda hedef vurulmuştur. 
Başkanın göreve gelmesinden sonra Ç.Rizespor takımının kabuk değiştireceği, en kazın hızla tadilat edilip, şampiyonluk yolunda hedefe ulaşılacağı, daha Başkanın ilk görevi aldığından hissediliyordu. 
Ç.Rizespor takımının futbolcuları kaliteli olmalarına rağmen futbolcular Kalkavan ve Karaman döneminde şampiyonluğa inanmayan isteksiz istikrarsız bir görüntü veriyordu. Başkan ve hoca değişikliğinden sonra her şey doksan derece değişti.
Takım futbolcuların sahadaki savaşı mücadelesi ,yeri geldiğinde ayağa kafa koyarak oynaması sonucu ortaya cıktı.
Üzülmezi ben çoğu zaman eleştirdim, ancak yaptıklarını hiç bir zamanda yazmadığım olmadı.
Üzülmezin takımı hazırlaması motive etmesi takımı doksan derece değiştirmesi olağan ustu bir çalışmaları oldu bunlar inkâr edilemez.
Başkan ve yönetimin iyi olması kaliteli bir kadronun olması teknik kadroya çok zorlamadı işini kolaylaştırır.
Ancak Üzülmezin tecrübesizliğinden kaynaklanan zaman, zaman ilk on birlerini ve oyuncu değişikleri oyunu okumasını eleştirdik, biz tabelaya bakarak yorum yapmadık.
Baktığımızda benim aklım kalan Üzülmezin bulduğu bir noktadan biri , mesela Abdullah ile Robın ‘ı birlikte oynatması, onlerınde Lincoln oynatması çok önemli bir buluştu, ancak bunlara ısrar etmedi takım zorlandı neticede Giresunspor maçında bu üçlüye dönünce maçı almış oldu.
Şampiyonluğa oynayan takımın teknik direktörü yaptıklarıyla öne çıkmalı biz bunları dile getirdik.
İşte bunun gibi bazı akla kalanların öne çıkmaların hocanın yaptıkları noktasında öne çıkması fazla olmalıydı.
Mesela bazı maçlarda sahaya hatalı on bir çıkardı ,ancak doğru oyuncu değişikleriyle maçı çözmüş Ç.Rizespor galip gelmiştir.
Mesela elinde on libero oynayacak oyuncu varken Koray, gibi bir oyuncuyu mevkisi olmadığı halde on libero oynatıyor olması, bu resmen bu mevkide pimi çekilmiş bomba, böyle bir oyun mantalite olmaz.
Ha elinde oyuncu olmaz çaresiz kalırsın oynatırsın ona kimse bir şey diyemez, Abdullah, kulübede Koray, on libero olacak şey mi?
Bazı maçlarda inanılmaz hatalar yapıp ilk on bir ve oyuncu değişiklerinde acemice davranmıştır, bunları göz ardı edemeyiz, ben futbola bakarak yorum yapıyorum, tabelayla bakarak yorum yapmıyorum.
Baktığımızda insanların her şeyde olduğu gibi futbolda bakış acıları farklıdır.
Geldiğimiz noktada Başkanıyla yönetimiyle teknik kadrosuyla futbolcusuyla gelinen noktada olağan ustu emek başarı vardır, tekrardan emeği gecen herkesi tebrik ediyorum, hak ederek Ç.Rizespor’un alın terin sonucunda şampiyonluk gelmiştir.
Özetlediğimizde Ç.Rizespor takımı emeğinin karşılığını hak ederek almıştır tebrik ederiz. 
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor un şampiyonluğu şehirde eski heyecanları göremiyoruz, çünkü Ç.Rizespor bu şampiyonluklara şehir alıştırmış olduğundan, şehirde yeterli heyecan göremiyoruz.
 Ç.Rizespor artık Süper ligde üst sıraları zorlayan bir takım haline gelmeli ,yanı Rize zor bir deplasman olmalı Rize çantada keklik olmamalı,Rizeli Ç.Rizespor dan bunları bekliyor .
Bütün bunlara rağmen takımı şampiyon olun bir şehir hala uykuda olduğunu görüyor son maçta güzel bir kutlama şölen havası olmasını diliyoruz. Aslında şehirde uzun horonlar olmalı Rize şehri coşmalı…
Sosyal âlemde tartışılan bir noktadan bahsetmek istiyorum Trabzonspor un yeni başkanı bu maça gelecekmiş. Buyursun gelsin misafirin başımızın üstünde yeri var biz seneye kalan hesabımızı sahada göreceğiz. Bana göre kesinlikle kotu tezarrühat bize yakışmaz kahpelik yapanlar utansın.Aman taşkınlık yapıp da seneye ceza yemeyelim tariklere gelmeyelim 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar