Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Beş Usta Ayak

Beş birlik skora bakınca Ç.Rizespor mu çok iyiydi Göztepe mi çok kotuydu sorusu insanın aklına geliyor.
Ç.Rizespor takımı henüz istenilen düzeyde futbol oynamıyor zamanla daha baskın bir futbol oynayacağını düşünüyorum.
Oyun içinde baktığımızda zaman zaman bir saman alevi gibi parlıyor devamını getiremiyor bununun devamlığını getirmek içinde zamana ve kondisyona ihtiyaç olduğunu düşünüyorum yoksa bu uzun toplarla pozisyon başka takımlar şans vermez size Ç.Rizespor ayağa oynamalı.
Rakip Göztepe takımı sahada çok kotuydu kondisyonsuz ne yaptığını bilmeyen ikili mucadelelere etkili olamayan devamlı faul yapan bir görüntü içindeydi.
Ç.Rizespor takımı sanki antrenmanda çalışır gibi oyun içinde taktık teknik çalışır gibi maçı kontrolüne tutarak zorlamadan doksan dakikayı bitirdi Denizli hoca rakip dokuz kişi kaldık tan sonra oyuncu değişikleri yapmasaydı bu maç tarihi farka da gidebilirdi.
Buna iyi futbol oynayıp bir galibiyet alındı diyemeyiz oyun içinde tam olarak Ç.Rizespor takımı bir takım hürriyetine gelememiş olduğu görünüyor. Bunu zamanla çözerse çözeceğini düşünüyorum Ç.Rizespor un önüne rakip duramayacağını düşünüyorum.
Ç.Rizespor takımı zaman zaman ayağa oynadığında inanılmaz pozisyonlar bulabileceğini gösteriyor sahayı dikine ve çabuk paslarla iyi kullanıyor uçuncu bölgeye iyi iniyor ancak devamlık yok devamlılığını getirirse yanı kondisyonunda üzerine koyarsa Ç.Rizespor takımı istenilen futbolu ve skorları daha iyi daha kolay yansır.
Ç.Rizespor takımı dört bir dört birle oynadığını görüyoruz bu sistem rakibin midesine vuran hücuma dayalı rakibi rakip sahada hapsedip hata yapmasına zorlayabilecek bir sistem.
Ancak Ç.Rizespor takımı kendi sahasında tek forvetle oymasını ben her zaman kınarım bir birde ben her zaman büyük takımların çift forvetle oynaması taraftarıyım.
Ç.Rizespor takımı bu maçta alanları kapatıp rakibe çok fırsat vermediğini gördük ancak geriye yaslandığında da bana göre çok kolay gol yiyebileceğini gösterdi ve istediğinde kolay gol atmakta zorlanmadığını gösterdi Ç.Rizespor takımı.
Bunun yanında Ç.Rizespor takımında usta ayaklarında sayısı arttı daha önce oyun Ahmet Kalu Jallow’un üzerine kuruluyordu şimdi görüyoruz ki mesela Ahmet e oyun içinde çok top gitmiyor nedeni iste takımda usta ayak sayısı çoğaldı.
  Daha önce Ahmet Kalu Jallow iken şimdi orta saha güçlendi Cernat Sercan Ahmet Eren sol bek Oğuzhan sağ bek Orhan ve Depetris de eklenince usta ayakların konuştuğunu gördük.
Ç.  Rizespor takımı artık sahayı komple kullanıyor takım oyunu oynuyor bu durum da rakipler hangi birini durdurabilsin.
Bu maçta mesela Göztepeli futbolcular Ç.Rizespor’daki usta ayakları durduramayınca faul yaparak durdurmaya çalıştılar ve kartlar havada uçuştu.
Özetlersek Ç.Rizespor takımı iyi yolda Göztepe maçında futbol olarak beklenen düzeyde değil ancak sahayı iyi kullanıyor dikine oynuyor  oyunu bilerek neticeye oynuyor maç geçtikçe üzerine koyarak gidiyor bu maçta beş usta ayağın attığı gollerle güzel bir galibiyet almış oldu Ç.Rizespor takımı maçın mimaride Denizli hoca olduğu ortada .
 Bir başka dikkatimi çeken şey Smakow on liberoda soru işaretim var çünkü Smakow stoper Ç.Rizespor bu bölgede zorlanır gibime geliyor.
Önceki ve Sonraki Yazılar