Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bir gol yemekle Acil - Acele - Acemice oyuncu değişikliğine gidilmez

 Ç.Rizespor Altinorduspor karşısında oyuna iyi başladı, ancak sonunu iyi getiremedi. Baktığımızda oyunda daha çok koşan daha çok mücadele eden Altınordulu oyunculardı. Altinordu teknik direktörü Ç.Rizespor iyi analız etmişti.

Baktığımızda ilk yarının sonlarında Ç.Rizespor golü yedi, bu dakikalarda Üzülmez oyuna hamle yaptı iki oyuncu değiştirdi.

Oyundan golde hatası olan Recep, cıktı yerine Lincoln, oyuna girdi, Özgür oyundan alındı yerine Turgut oyuna girdi Turgut maç eksiği olan bir oyuncu.

Yapılan oyuncu değişikleri sonrasında Ç.Rizespor takımı oyundan koptu ne oynadığı belli değildi, ilk yarının son dakikaları bir kere zaman yanlış.bu acele davranış oyuna giren oyuncular tercihi de yanlış oyuna giren oyuncularda yanlış.

Baktığımızda bu oyuncu değişikleri beş dakika sonra yapılsaydı, takım beş dakika sonra soyunma odasına giriyordu ki daha sağlıklı oyuncu değişikleri olurdu.

Baktığımızda orta sahada gezen oyunun hiçbir pozisyonunda oyunda olmayan Galip, oyundan alınmalıydı, eğer Özgür’ün oyundan alınması yanlıştı, hadi aldın Özgür,oyundan alınacaksa onun yerine Süleyman oyuna alınmalıydı.

Ç.Rizespor orta sahası çalışmıyordu pasları hep rakibe veriyordu oyunun her yerinde Recep vardı, ancak Recep de oyunu yavaşlatıyordu boşa topla gidiyor, yana paslar atıyordu dikine oynayamıyordu adam eksiltemiyordu Recep kotu oynuyordu. Ancak Galip oyunda hiç yoktu, oyuna alınan Turgut maç eksiği olan bir oyuncu, kulübende hazır bir Süleyman, varken bu tercih yanlıştı ve adaletsiz bir tercihti.

Ç.Rizespor orta sahası da çatışan savaşan bir oyuncusu yok, orta saha rakiple çatışmıyor hele, hele Recep’le, Galip birlikte orta saha da olmuyor ikisi de ikili mücadelelere girmeyen oyuncular, orta sahada güçlü oyuncun olmalı.

Ç.Rizespor takımı güçlü rakiplere karşı orta saha oyuncuları üstünlük sağlayamıyor fizik olarak,  sanki bu orta saha Petrucci’yı istiyor.

 

Baktığımızda gecen yıldan beri Robın on libero oynamadığında Ç.Rizespor takımı kolay gol yiyor bu her müsabakada var olan bir nokta Robın ‘ın yokluğunda etkili oldu.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor orta sahasının iyi işlemediğini daha öncede yazmıştık bu maç içinde yazıyoruz.

Ç.Rizespor orta sahası çok geç kalıyor oyunu dikine oynayamıyor, oyuncular çok boşa oynuyor etkili alanlara adam eksiltemiyor hücum oyuncularına zamanında pas atamıyor.

Ne demiştik Ç.Rizespor oynatmayan takımlara karşı başarılı oldu, birde oynayan takımlara karşı bakmamız lazım. Ancak hem oynatmayan hemse oynayan takıma karşı maalesef Ç.Rizespor takıldı.

Geldiğimiz noktaya bakıldığında Ç.Rizespor teknik direktörü takımın zor anlarında kenardan takıma hamleleri etkisiz kalıyor ya çok geç kalıyor yâda erken hamle yapıyor bu maç ta olduğu gibi erken oyuncu değişikliği ve Galip’i, yetmişinci dakikaya kadar oyunda tutması gibi.

Baktığımızda Üzülmez bu takıma yetmiyor, takımı iyi hazırlayamadığını görüyoruz. Şampiyonluğa oynayan bir takım kendi sahasında uç gol yiyorsa bir yerde yanlış var.

 Bunun çaresine bakılmalı diye düşünenlerdenim. Giresunspor örneği bu yarının ikinci yarısı yok kaybedecek zaman yok çember daralıyor Ç.Rizespor takımı teknik direktör hatasıyla maç kaybetme lüksü olmamalı.

Bir gol yemekle açıl acele,acemice oyuncu değişikliğine gidilmez, gidilmemeliydi.

Acele karar vermekle olmaz bedeli ağır olur odluda. Ç.Rizespor takımı gole kadar kotu değildi en azında Altınordu takımını kendi sahsında kıstırmıştı.

 Bir hatadan dolayı sen acilen o oyuncuyu dışarı alıyorsan olmaz, takımı param parça yaptın odlumu, herkes korkmaya başladı acaba beni damı oyundan alacak yoksa haftaya oynayamayacak mıyım, oyuncular oyundan koptu, adeta yanan ateşe su serper gibi Üzülmez yaptığı değişiklerle Ç.Rizespor takımını adeta söndürmüş oldu.

Üzülmez taktiksel olarak da oyun başladıktan sonra taktık üretemediğini görüyoruz mesele doksan Dakka kenarlardan Vedat’a orta geliyor Vedat, uç kışının arsında,buna farklı bir oyun anlayışı veya forveti ikilemek, yada Vedat’ı biraz daha geri çekip onunu bir oyuncu sürüp ,Vedat’ı stoperlerin içinden çıkarmak gibi, yada farklı bir oyun anlayışı üretemiyor.

Tekrar altını çiziyorum bu hoca ile bu takım şampiyon olamaz nokta…

Ç.Rizespor takımı golden önce baskı yapıyor Altınordu teknik direktörü iki oyuncusunu öne çıkarıyor ,baskıdan kapacağı topu hücuma atıp gole gitmesi için, Üzülmez bu duruma seyirci kalıyor, işte Şampiyonluğa oynayan takımın teknik direktörü işin erbabı olmalı bu iş asistan işi değil Ç.Rizespor zaman kaybediyor bu takıma deneyimli hoca lazım..

Görünen koy kılavuz istemez bunu yönetim görmeli yönetim cesur olmalı kararlı olmalı,verdiği kararı anında vermeli..futbol bilgisi olan, Başkanla, ,Başkan yardımcısı var bu duruma seyirci kalınmamalı haftaya Ankara’dan da boş dönersin olmaz ,ipin ucunu kaybedersin....

Önceki ve Sonraki Yazılar