Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu Başarıda Mimar Mustafa Denizlidir

İlk yarı rakibi bir filim gibi oynatarak seyreden rakibi boyunu ölçen biçen bir Ç.Rizespor takımı.
İkinci yarı adeta Karadeniz’in hırcın dalgaları gibi sağdan soldan rakip Ankara Gücüne vurmaya başlayan bir Ç.Rizespor takımı.
Baktığımızda rakip Anakara Gücü bu baskı karşısında fazla dayanamadığı ortaya cıktı  ve Ç.Rizespor ilk golü bu  baskı sonucunda buldu.
Gelinen noktada Ç.Rizespor takımı önce oyunu eline tutmaya çalıştı oyun genelinde çok kontrollü ve sabırlı oynadı.
Büyük usta Mustafa Denizli adete bir atmaca gibi önce avını tutup sonra yemeyi duşundu ve buna da başarılı oldu.
Ç.Rizespor takımı Denizli döneminde belki iyi futbol ve göze hoş gelen bir futbol oynadığı görülmedi ancak iyi futbol puan almıyor bilindiği gibi, Denizli hocanın mantalitesi iyi futboldan çok aklını kullanarak neticeye oynamaktı.
Denizli hoca her maçta elindeki kadronun haddini bilerek öyle oynadı adeta kendi yarı sahasını kilitleyerek oynamayı duşundu ve buna da başarılı oldu.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımın da ki futbolcu kadrosu hücum gücü güçlü ancak defansif gücü o kadar iyi olamayan bir takım.
Bundan dolayı Ç.Rizespor takımı defansla orta sahanın arasını çok açamıyor rakibin üzerine gidemiyor mecburen oyunu kontrollü oynamayı düşünüyor.
Nitekim bu maçta da aynı oyun düşüncesiyle önce durdurup aralardan sızarak rakibe vurmayı duşundu ilk yarı bu düşüncede başarılı olamadı.
İkinci yarı daha ayağa oynayarak rakibin üzerine sağdan soldan gidince rakip hata yapmaya mecbur kaldı .
Ç.Rizespor takımı ayağa oynadığında her an gol pozisyonu bulabiliyor. ancak bazen rakibi seyrederek rakibe basmıyor rakip kendi yarı sahasından oyunu kurarak Ç.Rizespor un üzerine geliyor buda Ç.Rizespor kalesine gol pozisyonları veriyor.
Bu kısıtlı kadroyu derleyip toparlamak bu takımı süper lige çıkarmak öyle her baba yiğit in harcı değildi.
Denizli hoca geldiği ilk günden bu yana attığı her adım da Ç.Rizespor kulübüne çok şeyler kattı.
Bu başarıyı adım adım üzerine koyarak disiplini çalışkanlığı azmi devamlığı Ç.Rizespor takımına futbolcularına  ve yöneticine aşılayarak bu günlere geldi.
Denizli hoca harbiden Türk futbolunda büyük bir usta olduğu burada da ortaya cimmiş oldu.
Türk futbolunda bu kadar kariyer yapmış bir insan hiç düşünmeden Ç.Rizespor takımına, PTT 1  lige geldi ve tam bir profesyonelce işini yaptı.
Bir kaç kelimeyle özetlersek bu başarıda Mimar Mustafa Denizlidir.
Buradan Denizli hocayı buraya getirilmesine sebep olan ve ara transfere alınan futbolculara katkısı olan Rizeli insanlarımız ayakta alkışlıyoruz ve onlarla her zaman Rizeli gurur duyuyor ve teşekkürler ediyoruz. Bunun yanında kardeş takımımız Trabzonspor kulübü yetkililerine de teşekkürler ediyoruz Sercan ve Eren için zorluk çıkarmadıkları için .
Önceki ve Sonraki Yazılar