Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu Kafayla Süper Lig Olmaz

Sahada çalışan, didinen ancak; isteksiz Şuursuz dikkatsiz  bir görüntü çizen bir Ç.Rizespor takımı.
Baktığımızda ilk yarı Mustafa hocanın çıkardığı on bir enteresan nokta santraforla oyuna başlamayımp orta sahadan Eren ve Sercan’ı sızdırarak, santrafor mevkisini doldurarak oynayan orta sahayı kalabalık tutup bire bir de iyi olan futbolcuları kullanması. oyunu Denizlispor sahasına yıkma düşüncesi etkili oldu çok zekice bir düşünceydi.
Bu doğrultuda yüzde yüz gol pozisyonlarını çömerce harcamak lakayt ve sorumsuz pozisyonların heba edilmesi dikkat çekilecek bir durum.
Mustafa hoca ilk yarı oynattığı sistem önde oynayan bir Ç.Rizespor takımı bire bir de etkili futbolcularla kurulu bir takım ve oyun düşüncesi.
Pozisyon bulan Denizlispor’u sahasından çıkarmayan bir takımı bozarak Depetris’i oyuna alarak başlaması takımı sendeledi ancak yinede Ç.Rizespor takımı ikinci yarıda pozisyonlar buldu atamdı yanı baktığınızda düşünceler doğru sahadaki futbolcular etkisiz ve beceriksizdi.
Geldiğimiz noktada çok laubali, isteksiz bir takım ancak sahada arı gibi çalışan bir Ç.Rizespor takımı.
Geldiğimiz noktada bu takım süper lige çıkarsa bana göre büyük mucize olur neden derseniz öyle veya böyle Ç. Rizespor takımın ilk on biri iyi ancak oyuna hamle yapmak için kulübede yeterli futbolcu olmadığını düşünüyorum.
Burada isimde vereceğim Şahin, Çağrı, Cumali ile bu işler olmaz kimse kimseyi kandırmasın.
Oyuna hamle yapacak Mustafa hoca yanında oturan futbolcularda bu yani bu takım süper lige çıksın bu büyük bir başarı olur bana göre.
Bunu baştan beri söylüyorum yeterli transferler yapılamadı geldiğimiz noktada Mustafa hocanın farkı burada belli olacak bu kadar yetersiz bir kadroyu nasıl edecek ne yapacak burada hoca faktörü belli olacak işte  , bunu açıkçası bekliyoruz.
Denizli maçında Mustafa hocanın farkını hissetmek isterdik maalesef bunu hissedemedik. Oyun içinde oyuna hamle etme konusunda taktiksel anlamda doğruları olduğu kadar yanlışları da oldu.
 Oyuncu değişiklerinde bir doğru yoktu bu maç da bu çok ilginç bir durum Mustafa hocanın farkını fark edemedik.
Bu maçta ne eder ne yapar bir teknik direktör yenemiyorsa yenilmez bazen düşünüyorum da Mustafa hoca elindeki malzemeyi hala tanımadığını düşünüyorum. 
Ç.Rizespor haddini bilerek oynamalı ben bu takımı yenerim ben iyi takımım veya iyi hocayım düşüncelerini silmeli.
Bu her yerde aynıdır işinde ciddiyetsizliği kaybetmek çok şeye mal olur   bir şeyi ucundan tutarsanız iki metreden golü atamazsınız el oğlu otuz metreden sana gol atar sonrada bu emeklere yazık olur. Baktığınızda Ç.Rizespor’u futbolcular kendilerini ne çok mu güveniyor yada kendilerini çok mu beğeniyor.Bu maçta futbolcuların eksiklikleri kadar Mustafa hocanın da eksiklikleri var .
Denizli maçından çok ders alınmalı bu düşüncede bu doğrultuda olursa Ç.Rizespor takımı yazık olur bu kafayla süper lig hiç olmaz kafalar değişmeli bunu da motive edecek kişi Mustafa hocadır.
Önceki ve Sonraki Yazılar