Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu Ligin En Güçlü Şampiyon Adayı Ç.Rizespor

 Ç.Rizespor teknik direktörü Erzurumspor’a karşı kazanan kadroyu bozmadan müsabakaya cıktı. ılk yarı oyunun üstünlüğü Ç.Rizespor’da idi.

İkinci yarı Üzülmezin yaptığı Robin değişikliğinden sonra oyunun üstünlüğü Erzurumspor’a geçti.

Baktığımızda Ç.Rizespor hırsı saha içinde çalışan mücadele eden bir görüntü veriyor.

Ancak Ç.Rizespor takımı defalarca kenar ortalarla gole gitmeyi duşundu etkili olamadı.

Bu oyun anlayışı göbeklerden kısa paslarla gole gitme noktasında bir arayış bir oyun anlayışı göremedik. Baktığımızda Üzülmez Robın’ı oyundan alması büyük bir hataydı oysa Ç.Rizespor orta sahasının hücum bölgesi etkili olamıyordu Recep, boş alanlara topla oynuyordu oyuncu eksiltemiyordu, Galip orta sahada yok gibiydi, Özgür, çok kötü bir görüntü veriyordu, Üzülmez bu noktalara hamle yapmalıydı, sanırım Üzülmezin tecrübesizliğinden kaynaklanan bir durum oldu.

Baktığımızda Üzülmezin maç boyu devamlı kenarlardan gol arama isteğinin yanında göbekten de ayağa paslarla gol bölgelerine hamleleri olmalıydı. Oyuncu değişikleri oyun anlayışına paraleldi çünkü oyuna  aldığı iki oyuncuyu da kenarlara aldı, aslında kenarlar o kadar kotu değildi, Ç.Rizespor takımının orta sahanın hücum bilgesindeki forvete orta bölgeden yanı göbekten aralara paslar, derin top gelmiyordu.

Baktığımızda Süleyman, oyuna alınması doğruydu, bu noktada Galip, oyundan alınmasından sonra oyuna  Lincoln, orta sahanın on bölgesinde oyuna girmeliydi, yanı Ç.Rizespor’un göbeğinde değişiklik yapılabilseydi oyun daha farklı olurdu, bunu bir kaç müsabakada Üzülmez yapmış ve golde gelmişti.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Vedat, orta sahadan ara paslar alamıyor Vedat, yüzü kaleye donuk ayağa alacağı toplarda çok etkili gol yapma yüzdesi yüksek bir oyuncu.

Vedat’ı bir kaç maçtır seyrediyorum Vedat Gençlerbirliğin’de neden Başarlı olamadı sorusu aklıma geldi.

 Bana göre Vedat oynadığı takım, Şampiyonluğa oynayan takımı Vedat’ın takımı önde basmalı arkaya yaslanan, savunma yapan takımlarda başarılı olma şansı az, bir oyuncu. Vedat, çok topla buluşturulmalı, Vedat’a hızlı ayağa paslar atılmalı, Vedat’ın hava hakimiyeti de iyi Vedat, çok yönlü bir pilot santrafor.

 

Bir başka nokta hakemin olmayan golü, gol vermesi adeta skandal bir gol oldu bunun bedelini kim ödeyecek böyle bir müsabakada olamayan golü vermek ne demek, verilmeyen bir penaltı pozisyonu da hakemin görüşüne kayboldu.
Ülkemizde maalesef bu hakem sıkıntısını bir turlu çözemedik maalesef ülkede futbol bir yoluna giremedi.

Geldiğimiz noktada önümüzdeki hafta cumartesi saat 15,30 da Altınordu müsabakası taraftarın artık türbinleri doldurması gerekir.

 Geldiğimiz noktaya baktığımızda kadro kalitesiyle, verdiği görüntüyle, bu ligin en güçlü şampiyon adayı Ç.Rizespor, artık sıra taraftarda Ç.Rizespor taraftarında takımına yakışan bir noktaya gelmesi gerekir. Altınordu müsabakası çok güzel seyir zevki güzel bir müsabaka olacağını düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar