Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu Takım UEFA ya Oynarsa Kimse Şaşırmasın

 Ç.Rizespor takımı Konyaspor’a karşı maça önemli iki eksikle başladı.
Oyuna baktığımızda iki takımda oyunu savunma yaparak oynadı.
Konyaspor önde basarak günümüz futbolunu oynayarak önde savunma yaparak oynadı.
Ç.Rizespor ise Konyaspor’u kendi yarı sahasında karşılayıp ilerde etkili oyuncusu Kweuke yı topla buluşturarak gole gitmeyi duşundu.
Oyun olarak Ç.Rizespor Konyaspar’a dan daha vasat bir oyun oynadı .
Konyaspor Ç.Rizespor takımıyla beşe iki oynar gibi oyunun belirli bölümlerinde pas yüzdesi olarak Ç.Rizespor’dan üstündü.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı oyuna on kişiyle başlayıp oyunu on kişiyle bitirdi.
Hikmet hoca ne hikmetse Koray’ın oyunda ne varlığı vardı nede yokluğu ancak nedendir bilinmez doksan dakika Koray, oyunda kaldı.
Oyuna baktığımızda golsüz gecen oyunda  her iki takım adına doksan dakika vasat bir futbol oynandı.
Ancak maçın beraberlikle bitmesine razı olmayan  maçı  galip bitirmek isteyen, bir  futbolcu vardı oda Kweuke yalnız başına inanılır gibi değil aldığı toplarla Konya kalesinde yüzde yüz goller kaçırdı. Kweuke Konyaspor takımına tek başına kafa tuttu bencil olmayıp pas vermiş olsaydı Ç.Rizespor sahadan uç puanla ayrılmış olacaktı. Ancak santraforlar bencil olmazsa santrafor olamaz.
Baktığımızda oyuncu değişiklerinde Hikmet hoca bu takıma hiç bir maç da faydalı olamadı dersek yanlış olmaz.
Bu maç da oyuncu değişiklerinde yaptığı hamlelerde Hikmet hoca takımına katkısı olmadı.
Oyundan aldığı  Cheveliar, Deniz, değişikliği bana göre yanlıştı, oyundan Ahmet alınmalıydı, ıkıncı ve uçuncu değişikliklerde çok geç kalındı, seksen ve doksanıncı dakikalarda kendi sahasında oynayan bir takımın hocası oyuncu değiştiriyorsa, buna çokta yorum yapmamıza gerek yok, çünkü yorumu ortada sonuç sıfır. Oysa Hikmet hoca oyuna daha erken müdahale edebilseydi oyundan Korayı alıp Murat’ı oyuna alsaydı ve erken değişiklikler yapsaydı bu maç daha farklı olurdu diye düşünüyorum,.
Bu düşüncelerim maç esnasındaydı hanı maç biterde bunları analız edersiniz bunu aksaklık far edilemeyecek bir aksaklık değildi, tabi Hikmet hoca far edememiş.
Baktığımızda Hikmet hoca elindeki malzemeyi bana göre harmanlayamıyor tam olarak kullanamıyor Cheveliar, Mehmet, Tuszynski, bunları kullanmıyordu kullanmaya başladı takıma hareket geldi, bunların yanında mesela bir Umut bir Nıka, bunların da kullanılması lazım.
Geldiğimiz noktada Hikmet hocanın takımdaki oyun düşüncesi takımı dikine ve çabuk oynatması. Takımdaki kondisyon hırs mücadele futbolcuların doksan dakika maça asılması ve eski yan top geriye bas hastalığından çıkması bana göre Ç.Rizespor un bulunduğu yardeki önemli bir etken. 
Bu  oyun düşüncesine oyunu okuması ve oyuncuları harmanlayıp kullanmasında girebilse bu takım en az bir beş altı puan daha alırdı diye düşünüyorum. 
Baktığımızda ilk on birler ve oyuncu harmanlaması eskiye rağmen son maçlarda gelişmeler var ve meyvelerini da vermeye başlamış goruluyor.
Geldiğimiz noktada yenemiyorsan yenilme diye bir cümle vardır önemli eksikler ve hocanın eksik hamlelerine rağmen bir puan, olsun buna da şükür.
 Ancak ikinci yarı bu lig böyle olmayacak ilk yarı bu sofradan ne alırsan ikinci yarı onun çok rahatlığı yaşayacaksınız.
Bir başka nokta ise eksik transferler alternatifi olmayan bir kadroya rağmen, Altan da takımlar çıkış yapamayınca iyi oynamayan bir Ç.Rizespor takımı tabloya baktığınızda, 18 puan fena bir puan değil. Bu puan sayısını şöyle yirmi beş yapabilse Ç.Rizespor takımı. Ara transferlerde de nokta atışı bir stoper bir orta saha hatta iki orta saha transferiyle bu takım UEFA ya oynarsa kimse şaşırmasın.
Geldiğimiz noktada söyle sezon boyu baktığımızda Ç.Rizespor takımını gözden geçirdiğimiz de bu takıma yüzde elli katkının Kweuke’nın olduğu nu söylersek yanlış olmaz. Bu ligde gerçekten tek başına bir takımın yarısı kadar önemli bir başarı noktasına geldi Kweuke.
Bana göre Kweuke bu takımda olmasaydı şuanda takımın 8,10,puanı falan vardı ,kimse kusura bakmasın takım top oynayamıyor takım iyi mücadele ediyor önde oynayan futbolcuları aldıkları toplarla dikine  ve çabuk kaleyi düşünen futbolcular olduğundan  alt daki takımların düşüşünden dolayı bu takım burada..
Her şeye rağmen Ç.Rizespor kotu değil iyi bir yerde ancak taraftar nerde onu anlayamıyoruz. Rizeli Ç.Rizespor süper ligde istiyordu Ç.Rizespor süper ligde Rizeli nerede. Sanıyorum Rizeli derin uykuda ara transferde yapılacak nokta atışları Rizeliyi uyandıracak.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar