Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu Takımı Hikmet Hoca Toparlayacaktır

 Ç.Rizespor takımında Hikmet hocanın oyun anlayışı Mersininin ekmeğine bal kaymak oldu. 
Har ne kadar Hikmet hoca sahaya, çıktığı oyuncu dizilişi dört dört bir birle oyuna başlasa da.
Bana karşılık Mersin takımı ise sahaya dört dört  uç  ikiyle karşılık vererek başlamasıyla, Ç.Rizespor takımına karşılık verdi.
Buradan baktığımızda kendi sahasında Mersin’mı yoksa Rize’mi oynuyor insan şaşırabilir.
Oyunu Mersin takımı on de başlayarak oynayıp Ç.Rizespor takımını kendi yarı sahasından çıkmasına izin vermedi.
Buna karşılık Ç.Rizespor ne yaptı uzun toplarla gol aramayı denedi kendi yarı sahasından çıkamadı artı takım savunması yapamadı.
Durum böyle olunca Ç.Rize takımı kendi yarı sahasından çıkmaktan zorlanınca ilerde tek forvete çıkardığı uzun toplarla gol aradı. Ve Ç.Rize takımı defansıyla orta saha kucak kucağa oynadı forvetle orta saha arası uzadı, tek forvet aldığı uzun toplarla rakibin defansı arasında tek başına etkili olamadı.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımında elindeki orta saha kenarlarındaki futbolcuları etkisizdi böyle olunca da Ç.Rizespor takımı sudan cıkmış balık gibi çırpındı.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımını oynatmamayı düşünen Ç.Rizespor takımına baskı yapan takımlara karşı başarılı olamıyor.
 Ancak Ç.Rizespor a karşı oynayan takımlara karşı başarılı oluyor. Ç.Rizespor takım kadrosunda rakıbın piresi karşısında etkili orta saha futbolcuları yok, hem bire birde hemse iki mücadelelerde etkisiz kalınıyor, böyle olunca sarı kartlar kırmızı kartlar havada uçuşuyor.
Gecen seneden de bu kadro yapısına bakarsak bu günde aynı kadro ile devam ettiğinizde Ç.Rizespor takımı bir kere oynatmayan takıma karşı oyunu açamadığını oynayan takıma karşıda başarılı olduğunu görüyoruz.
Bu durumda bu tabloyu nasıl başarılı yapa bilirsiniz bir kere Ç.Rizespor takımı kendi sahasında oynadığında oyuna iki forvetle başlayacak rakibi geri itecek Ç.Rizespor orta sahasın futbolcularına alan açılacak ve takım etkili olacak.
Eğer siz tek forvetle oynarsanız kendi sahanızda gömülü kalır etkili olamazsınız. 
Ç.Rizespor takımı kendi sahasında cesur kadroyla sahaya çıkmalı başka alternatif yok.
Hal böyle iken gecen sene Uğur hoca Kağanla dört bir uç iki oynuyordu Kweuke ‘yle Denizi oynatıyor top kendine ıkın Denizle forvet ikileniyordu Deniz fazla geri gelmiyor azda olsa orta sahaya yardımda bulunuyordu. yanı çift forvet oynadığınızda rakibin gözü ister istemez yılıyor bu durumda gol yememeyi düşünüyor 
Yanı önde basıp öne de oynayan bir Ç.Rize takımı vardı ve maç kazanıyordu. Dikkat ederseniz araştırın bakın.
Geldiğimiz noktada yenemiyorsan yenilme diye bir kavram var. Bir kere Hikmet hoca Kweuke ve Lafferty ile oyuna başlamalıydı.
Bu maçta Hikmet hoca oyun anlayışı kotuydu adeta bombanın fitilini çekip kucağına patlatmış gibi bir şey oldu.
Ç.Rizespor takımında transfer döneminde yapılmayan transferler, ve takımın yetersiz kadrosu ve gelinen nokta bu olacağı belliydi.
Defalarca kamuoyu bar bar bağırıyordu bu orta sahayla bu kadroyla olmaz. Ancak Başkan ve yönetimi kimseyi takmadı işte gelinen nokta.  
Hatta benin de bir yazımda bahsetmiştim ki transfer yapılmazsa uç dört maç sonra Hikmet hocada gider.
Umutsuzda olmak istemiyorum bu takımı Hikmet hoca toparlayacaktır buna inananlardan biriyim.
Ancak Hikmet hocanın yanlışlarıyla da maç kaybetmek kabul edilemez bir durum haline geliyor.  Hikmet hoca’nın takımı bu olmamalı Hikmet hoca yaptığı taktiksel ve oyuncu değişikleriyle maçı çevirmesi gerekirdi.
Diyeceksiniz ki elinde yeterli futbolcu yok olanları kulan olmazsa olmaz.
Bu takıma Engin oynamalı Sercan forumsuz Murat geldiğinden beri yok ancak Ümit’le Denizde sakat. Engin’in bu takıma katılması lazım ,.Holasko yu takıma alacağına git alt yapıdan bir genç  al takıma kat daha iyi hiç olmazsa mücadele eder.
Lualua’yı ve Abdı’yı gönderen mantalite Holosko’yu kadroya tutan bir akıl bana göre futbola yabancıdır.
Baktığımızda bir takım kendi sahasında tek forvet niye oynar geriye düştüğünde niye iki forvete sarılır.
Ey akıl geriye düşmeden önde oynasan iki forvetle oyuna başlasan dağa doğru olmaz mı, Hikmet hoca hiç olmazsa sen yapma bunları ya Türk futbolunda önemli bir isimsin hocam….
Bana göre bu saatten sonra takımda başarı ve başarısızlık Hikmet hocaya aittir onu bunu bilmem.
Ancak bu takımı bu çaresizlik için de bırakan yönetimdir.
Her şeyi bilen Başkan ara transfer döneminde takıma yeterli takviye yapmadığı ortada.
Futbol takımında neler eksik nerelere takviye lazım dıye göremeyen bir futbol takımı Başkanı futbola yabancıdır bunun lamı cimi yok.
Ancak Hikmet hoca bu takıma önemli bir transferdir öyle veya böyle bu takımı adam edecek tek teknik direktör da Hikmet hocadır tek çare hikmet hoca 
Geldiğimiz bir başka noktada Hikmet hocanın oyuncu değişiklerinde de hatalı olduğunu gördüm.
Hikmet hoca dersine iyi çalışmadığını bu maçta gördük, Beşiktaş ve Fener maçları Hikmet hocayı ve takıma sanırım aşırı güven de getirdi.
Baktığımızda hiç bir maç Hikmet hocanın oyuncu değişiklikleri doğru bulmuyorum.
Örneğin bu maç da Kıvanç’çı oyundan almamalıydı oyundan alacağı futbolcu Sercan veya Murat olmalıydı. Bana göre oyuna Engin alınmalıydı Tevfik oyuna alınması yanlıştı. 
Hikmet hoca orta sahayı başaltı belki Kıvanç bu maç bozuktu ancak yerine kaydırdığın futbolcu ondan etkili olamazdı.
Bilmiyorum Kağan nerde ama bu takımda lazım hele de kendi sahanda oynarken olmazsa olmazlardan.
Mesela bu kadroyu gecen seneki kasetlerden Hikmet hoca seyretsin.
 Baksın bu takıma Kağan olmayınca bu takım kendi sahasında kolay gol yiyordu Kağan olunca gol yeme sorunu azalıyordu seyretsin baksın.
Geldiğimiz noktada gecen sene olduğu gibi bu senede sancılı donemler yaşıyoruz.
Bunun nedeni da bu takımın başıdır balık baştan kokar futbola yabancı Başkanla bu kadar fazlası da olamazdı.
Ben şahsen takıma ve hikmet hocaya güveniyorum bu takım toparlanıp seriye geçecektir ancak diğer takımlar Sivas gibi sivrilip çıkmazsa.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar