Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu ülkede futbolu bir tek Metin Kalkavan’la Hikmet Karaman’mı biliyor

 Ç.Rizespor her müsabakada olduğu gibi Trabzonspor karşısında da tel, tel dökülüyordu.
Gecen sezonda yazmıştım bu takımı Hikmet hoca bir şey veremiyor, bu takımı yardımcı antrenör Roland Koch, verdiği güç ve kondisyonla, Kweuke, getiriyor. 
Yazdığım bu yazı da haklı cıktım, Vallahı ne hikmetse futbolu bilmeyen yöneticiler bu durumu hala fark edemeyip takımı küme düşürdüler.
Trabzonspor karşında Ç.Rizesporlu futbolcular ikili mücadelelerde adam eksiltme de futbolcular topu atıyor koşamıyor bir tıkla yere düşüyor. Roland Koch,  bu takımdan gidişinden sonra bu takım bir turlu ayakta durmadı Kweuke de aynı şekilde ayakta duracak güçleri yoktu.
Ç.Rizespor takımında futbolcular ikili mücadeleye girmekten korkuyor adam eksilmeye girmiyor devamlı geriye yana uzun oynayarak kolayı seçiyor takım yorgun halde bu takımı nasıl çalıştırıyorlar. 
 Ç.Rizesporlu futbolcular devamlı topsuz rakibin ayağındaki topun peşinde koşarak müsabakaları bitiriyor. Baktığımızda Kweuke Trabzonspor müsabakasında da gördük aynı senaryo, Kweuke doksan dakika kaleye bir şut dahi çekemeden yere yatarak maçı bitirdi ayakta duramıyor.
Trabzonspor müsabakası değerlendirip yazacak ne moralimiz kaldı nede ortada farklı bir Ç.Rizespor takımı.
 Ç.Rizespor takımını göz göre, göre küme düşmesine müsaade eden bu yönetim ne yazalım her şey ortada artık bıraksın gitsinler desinler biz yapamadık beceremedik. Bu saaten sonra bu yönetimin Rize’ye Ç.Rizespor verebilecekleri bir şeylerin olamayacağını düşünüyorum.
Hani belki derler biz nasıl düştüysek öyle kalkacağız ancak bu Başkana kimse inanmaz ,bu Başkana Rize’de büyük nefretlik duyguları var  diye düşünüyorum .
Bırakması da fayda var bundan böyle Ç.Rizespor’a verdiği zarar dan sonda bundan sonra vermesin gitsin diye düşünenlerdenim.
Sezon başından bu yana devamlı bahaneler üretip bu takıma on numara yok diye bu takımı ve kamuoyunu oyalayarak, ben bu ligde takım düşürmedim bu takım küme düşmeyecek diye açıklamalar yaparak.
 Takımdaki futbolcular oynadıkları pozisyonlardan farklı pozisyonlara oynatıp, yaptığı yanlışları futbolcular da fark edip futbolcuların da nefretini kazanan, Hikmet Karaman, bu takımı beceriksizliği sonucunda kümeye düşürmüş oldu.
 Geldiğimiz noktada bu gün  sorumluluğu üzerine almak sorunda kalmış bulunuyor. Biz takı Akhisar maçı sonrası bu takım küme düşer hoca değişimi olmazsa ligi sonuncu bitirir hem de bir puan dahi alamaz yazdığımızda beklide bize gülenler olmuştu ancak görünen köy kılavuz istemez, her şeyde doğru birdir.
Bana göre bu takım kadrosu bu kadar kotu bir kadro değildi en azından küme düşmezdi diye düşünenlerdenim. Bu takım mücadele ederek bu lige kalırdı ,bu takımdan iyi futbol beklenmiyorduk, belki zor olurdu ancak bu takım sahada mücadele ederek puanlar alabilirdi, bir de ara transferde bu takıma en azından iki önemli isim alınmalı idi, hoca değişikliği de olsaydı bu takım küme kalırdı.
 Ara transfer yapılıp bu hocayla da bu takım küme kalamazdı, bunun lamı cimi yok… Madem iyi hocasın takımın neden bu kadar güçsüz ve dirençsiz, neden takımın ayakta duramıyor neden takımın ayağa oynayarak rakibin üzerine baskı yapamıyor… 
Bu takıma geldin geleli futbol adına yanlışlar zincirlemesine girmişsin… Başkanın maç sonrası açıklamaları da enteresandı ne diyor Trabzonspor zorladık oyun üstünlüğü elimizdeydi. Bir de ne diyor Türkiye de ki futbolu yönetenleri eleştiriyor hocasına sahip cıkmış. 
Biz başka bir maçımı seyrettik, bir birde bu futbolu çok bilen Başkan ne anlatıyor hangi ülkede futbol yönetmişti bu ülkede futbolun sistemini eleştiriyor, sen yönettiğin takımı batırmışsın küme düşürmüşsün hala utanmadan gücenmeden kendini savunuyorsun.
 Bu kadarda insana yüzsüzlük olmaz ayıptır ya.Senin bildiğin futbol kadar Rizeli futbolu unutmuşlukları var  Başkan.Bu ülkede futbolu bir tek Metin Kalkavan’la  Hikmet Karaman’mı biliyor.
Sistem eleştiriyorsun yapacak bir şey yok yol bu ya bu yolda aracını ustalığını kullanarak gidersin yâda araban su kaynatır yola kalırsın, su kaynatıp yola kaldın. Yaptıklarını anlatıyorsun başarılımı oldun yok, ee daha kime ne anlatıyorsun, kendini kandırırsın başarısızsınız kılıf aramayın, bu iş size yabancı bırakın gidin yanı…
 Başkanı da aynı hocası da hayal dünyasındalar devamlı savunma devamlı laf üretme. İcraata geldin mi bir suru bahaneler lafla peynir gemisi yürümüyor siz hala anlamdınız mı, böyle çok da komiksiniz yanı…Ç.Rizespor kulübünü çiftlik haline getirdiniz bu futbolcuların halı ne yakışıyor mu bu kulübe .Ayıptır ya insan utanır konuşmaz susar en azından. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar