Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Büyük Usta


PTT 1 liginin ikinci yarısına tam olarak kadrosunu tamamlayamadı gönderdiği futbolcuların yerine transferde geç kalındı Gaziantep eksik kadroyla gitti Antep belediyeden puan alabilir mi Ç.Rizespor derken.
Sahneye büyük usta adeta Türk futbolunda altın harflerle yazılmış isim Mustafa Denizli hocanın usta kalemi cıktı.
Sahaya sürdüğü on birde hiç kimsenin aklına gelir miydi Serhat daha önce on libero oynamış Serhat’ı on libero oynatmak Serhat sakatlanınca yerine Sezeri alıp Samat’ ı on libero ya çekmek.
Ç.Rizespor oyuna ilerde basarak oynamaya başladı ve Cernat’ın ustaca golüyle öne geçmeyi de başarınca büyük ustanın mayası tutmaya başlamıştı.
Ancak sonraki dakikalarda geri yaslanarak defansı çok geride tutmak bana göre bu yanlış bir anlayıştı.  İkinci yarıda bu yanlışı fark eden Denizli takımı daha öne çıkararak alanları daraltıp rakibin kalesine gelmesine engel oldu bunun sonucunda bunalan Gazı Antep belediye daha riskler almaya başlayınca Ç.Rizespor’un işine geldi ara toplarla ilerdeki çabuk futbolcularıyla golleri sıraladı.
Ç.Rizespor orta sahayı kalabalık tutarak forvetsiz oynadı orta sahadan çıkan futbolcularla goller arama mantalitesindeydi, bu düşüncede bana göre doğruydu eldeki kadro çok doğru kulanındı.
Oyuncu değişikleri de doğruydu oyuna alınan  Onur rakibi bozan çabuk bir futbolcu Cumhur la yaptığı hamle rakibin önüne kesme alan bırakmamak düşüncesiydi bana göre.
Büyük usta Mustafa hoca ikinci yarı golleri bulup geriye yaslanırım demedı gol attıkça yine gol düşünerek futbolda galibiyet geri yaslanarak değil gol atarak alınır örneğini göstererek olağan ustu bir galibiyet aldı.
Büyük takımların ilerde basarak oynaması lazım geri yaslanma lüksü yoktur kapanırsın kendi sahanda o başka geri yaslanmak topu ceza sahanın üzerine beklemek orda oyuna basmak  benim futbol anlayışıma göre mağlubiyetin elcisidir. 
Dikkatimi çeken bir başka şeyde Cenk’ in daha çok ileri uç da ve göbeğe oynamasıydı ben gecen geçen yıldan bu yana yazdığım bir nokta vardı mesela Erkan Kaş da var iken bu takıma Cenkle Erkan için topu alıp kenarlara gitmeyin.
 Siz yaratıcı futbolcularsınız kaleye doğru adam geçip şut atmayı kendinize hedef edin kaleye kendinizi yaklaştırmaya çalışın.
 Bu gün Cenk’in aynı pozisyon da oynadığını gördük, bu tıp oyuncular kaleye yakın oynarlarsa daha başarılı olurlar bana göre.
Özetlersek büyük usta silahındaki kısıtlı mermiyi çok akıllı ve sinsice kullanarak boşa atış yapmadan rakibe alan bırakmadan alan daraltarak oyunu okuyuşuyla sahaya   çıkardığı kadroyla takımına verdiği taktiklerle ve oyuna hamleleriyle adeta seyredenlere futbol dersi verircesine  bir galibiyetin  mimarı oldu  büyük usta .
 Başta büyük usta Mustafa hocayı ve ekibi ve futbolcuları ayakta alkışlıyorum.
Haftaya Rizeli maça erken gelsin stada yer kalmayabilir. Saygılarımla.
Önceki ve Sonraki Yazılar