Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Çayelispor

Yaklaşık 26 senedir aralıksız Ç.Rizespor’un maçlarını, Rize’de aralıksız seyrederim.
Ç.Rizespor- Boluspor müsabakasını seyredemedim. Nedeni amcamın oğlunun aynı saat’te düğününün olması.
Ancak pazar günü BAL liginde Çayeli Spor Düzyurt spor müsabakası vardı. Ben de bu müsabakayı seyretme fırsatı buldum.
Dolayısıyla  bu haftaki köşe yazımda Çayeli spor dan bahsetmek istiyorum.
BAL liginin iki güçlü adayı. İkisi de BAL liginde zirveye oynayan müsabakada ,Çayelispor  maça çok iyi başlayamadı.İlk dakikalarda Düzyurt spor oyuna ilerde basarak başladı.Bunun nedeni de Çayeli sporun oyunu geride kabul ederek, uzun toplarla gelişigüzel  oynamasıydı.
 Ancak ilerleyen dakikalarda Çayelispor  topu ayağa oynamaya başladı. Bunun neticesinde oyunda dengeyi kurdu. Oyunu Düzyurt  yarı sahasına yıkarak  oynamaya başladı. Yaşanan bir karambolde de golü bulmuş oldu Çayelispor .
Baktığımızda Çayelisporun  golden sonra geriye yaslanarak oyunu kendi yarı sahasında kabullenmesi Düzyurt’a  yardımcı oldu ve golü de kalesinde görmüş oldu Çayelıspor .
Benim bildiğim Süleyman hocanın takımları, ilerde basan, ayağa oynayan, kaleye şut çeken bir takım olurdu.
Ancak Çayelispor oyun olarak iyi bir izlenim vermediği gibi istatistiki olarak da sahada yoktu.Maç boyunca kaleye isabetli şut sayısı üçü geçmedi.
Çayelisporun orta sahası iki pas dahi yapamadı. İlerde çok koşan, aralara girebilen Zafer gibi futbolcusunu iyi kullanamadılar.
Bunun yanında Süleyman hoca orta sahanın işlemediğini gördü. İkinci yarıya orta sahadaki oyuncu değiştirerek başladı buda doğru bir hamleydi  , ancak değiştirilen futbolcu yeterli değildi.
Ancak Çayelisporda ön libero mevkisi dökülüyordu Çayelisporda ön libero sıkıntısı apaçık ortada. Dediğimiz gibi Orta saha iki pas dahi yapamıyor.
 Çayelispor’un kenar futbolcuları top taşımakta zorlanırken, forvette Süleyman ve Zafer’i topla buluşturamadılar. Bunun yanında Süleyman hocanın stoperi forvete sürmesi oyunu daha da tehlikeli hale soktu. çünkü stoperin teknik kapat ise si ilerde oynamaya yetmedi belkı kenarlardan gelen ortalara uzun boylu futbolcuyla vurmak istedi kenarlardan top gelmiyordu bunu düşünmesi enteresandı.
  Oysa orta sahaya takviyeler yapması gerekirdi. Mesela ilk yarı kenardan top taşıyan, topu oyuna sokabilen 17 numaralı bir futbolcu vardı. Rakibi zorlayan koşan basan bir futbolcuydu. Bu futbolcunun ikinci yarı dışarı alınması da ilginçti.
Orta sahaya çare arayarak, hücümda Süleyman ve Zaferle oyunu ceza sahası üzerinde kurabilmek rakibi göbekten yıkmak bana göre daha mantıklı olurdu. Kenarlardan ve orta sahadan uzun toplarla kaç kez denendi olmadı. Süleyman hoca bu oyun planını değiştirseydi skor daha farklı olabilirdi. Bana göre Çayelispor geriye yaslanmayı bırakıp, önde oynamayı,
Ayağa oynamayı alışkanlık haline getirmeli; geriye yaslanıp gelişigüzel oynamayı bırakmalı. Elinde Zafer gibi çok kaliteli bir santraforu var. Bence BAL ligi için lüks bir santrafor. Bu futbolcuya maç boyu doğru paslar atılmalı. Bu futbolcu bitmek bilmiyor.
Buradan Zafere maşallah diyorum.Bu aksaklıkları Süleyman hocanın gidereceğini düşünüyorum futbol adamı olarak Süleyman hoca’nın çalışması disiplini oyunu okuyuşunu beğenen biriyim.
 
 
 Bana göre Süleyman hocanın Rize deki antrenörler arasında  ilk sırada yer alıyor. Gereken bilgiye ve tecrübeye sahip bir hoca. Çayelispor u getirdiği yer, başarılı olduğunun kanıtı.
Ancak başarılı olmasını istediğimiz insanlarının artılarını söylediğimiz gibi eksilerini de söylersek, bu insanlar daha başarılı olur diye düşünüyorum katılan olur katılmayan olur.
Ben Rize den kalktım Çayeli’ne maça gittim. Çayelisporun başarılı olmasını istediğim için. Bir Rizeli olarak bütün ilçelerimizin futbolda başarılı olması lazım. Rize de her şey var. Bu potansiyel de var. İlçelerin başarısı Ç.Rizespor a Türk futboluna katkı sağlar.
Çayelispor a ve Süleyman hocaya buradan başarılarının devamını dilerim
Not: Maç sonunda biz futbolseverleri mutsuz eden bazı tatsız olaylar olduğunu Düzyürt tarafından duydum. Futbolda puan, sahada mücadele ederek alınır. Bu güne kadar tatsız olaylardan hiçbir takım puan alamamıştır eksine takımlar zarar görmüştür. Bir kaç kendini bilmez kişinin yaptığı davranışlar, Çayelispor taraftarına mal edilmemeli.
Önceki ve Sonraki Yazılar