Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor 2 - Ç.Rizespor 1

Rizespor Konyaspor'a karşı zaman zaman saman alevi gibi yandı sondu.
Karşılaşma daha çok iyi futboldan çok mucedele  ederek oynandı.
Müsabakada daha dırı daha mücadele eden ev sahibi ekipti .
Konyaspor 'un kadro kalitesi Ç.Rizespor'a göre daha us tundu.
Ç.Rizespor'a baktığımızda Rıza hoca maça Cumalı'yla başlaması bana göre yanlış bir tercihti, Cumalı'yla Rizespor takımını sahada bir kişi eksik  mücadele etiğini görduk .
Futbol sahada boş koşu yaparak oynanmıyor Cumalı bu takımda 18 de dahi olmamalı kimse kusura bakmasın.
Caner, Cernat’in  olmadıği kadroda kenarda oynamamalı, Caner yaratıcı bir futbolcu , adam ekslten aralara giren kaleye şut çeken gol atabilen bir futbolcu Caner'ın tehlikeli  bölgede oynamalı , yanı kaleye yakın göbekte  oynaması lazım dı bu maçta  .
Sercan'ı Cernat yokken kenarda oynatmak bana göre yanlış ,bir anlayış Caner kenardan gelip kime orta veya pas atıp de gol atırsın, öyle bir santrforun yok.
 
Bir başka dikkat çeken futbolcular kale onun de kaleye şut çekmekten korkuyor mu   bunu insanın sorası geliyor ,buradan bakarsak sanki futbolcular sorumluk almıyor gibi bir durum var.
Geldiğimiz noktada Rıza hoca son maçlarda kopmuş gibi görünüyor, yanı Rıza hoca daha etkin olabilseydi  son maçlarda bir kaç puan alına bilirdi.örneğın Konya maçında stoper'ı santrfora çıkardığı  gibi takım içinde aramayışlarıyla bir şeyler bulmalı kadro bu.
Ancak bu takım kadrosuna Mourinhoyu getirseniz yinede başarılı olma sansı bu kadar olurdu.
Sezon başında yapılan eksik transfere ,Rıza hoca bu günü görür gibi isyanlardaydı deyilmıydı  ,yanı sezon öncesi başka bir hoca olsaydı istifa eder giderdi, sağ olsun Rıza hoca istifa etmedi.
5, yıllık emeği yönetim  beceriksiz transferleriyle heba olma yolunda adım adım ilerliyor.
Rize deki basın Rıza hocaya açmış ağzını yummuş gözünü .Burada yanlış yapan yüzde yüz  Rıza hocamı yönetim mı aslında bu yerel basın keşke doğruları görebilse de bu yönetime haddini bildirse basın bu günü yarını görme adına dun dun dur  bugün  bu gün dur diyor, oysa Rizespor'a daha geniş bakarsak  bu takım her sene yetersiz transferlerle boğuşuyor.
Burada Rıza hoca bir hata yapıyorsa yönetim daha   önce  10, hata yapmıştır transfer de hatalar bırakıp Rıza hocanın kucağında patlamıştır  bunu görmek gerekir.
Bu kadroya Rıza hoca ne yapsın bu kadroya kimi getirsen ne yapabilir eğer  futbolun doğrusu birse daha bunu tartışmaya gerek yok.
Hata dolu bir yerde hata yapma olasılığınız  daha fazla olur .
Yöresel basın anlatıyor Rıza hoca öyle yaptı Rıza hoca böyle yaptı Allah aşkına birde bu takımı bu durumlara düşüren bu yönetimden bahsedin ayıptır günahtır .
Bu anlayış Ç.Rizespor a ne sağlar arkadaşlar aklın yolu birdir her yıl bu yönetim bu takımı aynı durumlara düşürmekte,  bunları eleştirelim bu yönetimin  hata yapmasını engelleyelim  yol gösterelim.
Konyaspor maçında Ç.Rizespor, o kadarda kotu değildi ancak bazı futbolcuların  maç içinde daha çalışması gerekiyordu .
Baktığımızda Konyaspor gol pozisyonu bulup  galip gelmedi Ç.Rizespor futbolcularının yaptığı hatalarla Konyaspor'un gollere geldi . 
Ç.Rizespor takımı yaptığı hatalarla  bu maçı kaybettı,  Özetlersek  Ç.Rizespor  2  Ç.Rizespor 1 maçin analızı oldu.
Önceki ve Sonraki Yazılar