Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç,Rizespor alt yapı seçmelerine daha dikkatli davranılmalı

 Bir veli çocuğunu sekiz dokuz ve on , yaşlarına yetiştirilmiş futbolcu olarak oraya seçmelere getiremez.
Önemli olan çocuklardaki futbolcu kumaşı var mı ona bakmak lazım. Belki düşünce o ancak uygulamada maalesef aynı nitelikler seçilmediği aşikâr. Dolayısıyla çok dikkatli olunmalı bu yaştaki yetenekleri yakalamak lazım, aksı takdirde alt yapılardan oyuncu çıkamaz çıkamıyor. Alt yapıdaki hocaların baştan aşağı kaliteli hocalar olduğuna eminim amma alt yapı seçmelerin de ezellikle dokuz on, on bir ,yaş guruplarına veya daha küçük yaş guruplarına yâda daha büyük yaş guruplarına daha iyi ayrıntılara bakılmalı diye düşünüyorum. İnsanın içi acıyor çok yetenekler keşif edilememesi sonucu yok olup gidiyor.
Bir çocuk çok çabuksa çok seri ise dikine topla pire gibi gidiyorsa bu çoğunun alınmamasına ben art niyet ararım ya dikkat edilmemiştir yada bakış acısında sıkıntı vardır ,bu anlayışla alt yapıdan oyuncu çıkmaz demedi demeyin.. 
 Oysa Ç,Rizespor’un bu yeteneklere çok ihtiyacı oldukları ortada yazık oluyor yazık günah.senelerdir neden alt yapıdan futbolcu çıkmıyor sorusunu baktığımızda araştırırsan bunu buradan anlayabiliyoruz..bazen okul takımı maçlarına bakıyorum çocuk yetenekli oğlum gel konuşuyoruz seni Ç,Rizespor alt yapısına gönderelim diyorum ,ağabey diyor ben seçmelere gittim almadılar beni insan deliriyor neden alınmadı diye için acıyor.
Ancak yeni oluşuma güveniyoruz önemli hocalar alt yapının başında, hocaların dürüşlüğüne hiçbir şüphemiz yok. Alt yapıdaki tanıdığım bütün hocalar kaliteli ancak daha titiz daha dikkatli ve vicdanlı davranmaları gerekir, inşallah geçmişteki olumsuzlukları bir an önce olumlu yöne çevirirler. 
Ancak bunun altını çiziyorum hiç kimseni ama hiç kimsenin genç yeteneklerin onu kesmek yada onu kesif edememek  diye bir hakkı yok, inanılmaz içim yanıyor  bu anlayışlara lütfen diyorum lütfen..
Geçmişte alt yapılarda bir çok oyuncuların hakkı yanılmış artık yeter herkes işine daha iyi sarılsın ve alt yapıdan oyuncu çıkarmakla dertlensin lütfen..
Bir başka nokta ise bir kaç güne çocukların yeteneği ortaya çıkmaz çünkü ,biraz daha uzun bir sure çocukların yeteneğini bakılmalı Rize’de çok cevherler var bunları yalamak gerek..
 Baktığımızda bir başka eksiklik ise  Ç,Rizespor kulübünün, Rize’de ki bütün ilçeler Ç,Rizespor alt yapı çocuklarını her ilçeden almak için servislerin olması gerekir, milyon dolarların havada uçuştuğu ortamda Rize’de cevherleri Ç,Rizespor takımına kazandırmamız lazım. Çok tanıdığım çocuklar var ailesi getirip götürmesinden dolayı çocuğunu Ç,Rizespor alt yapası seçmelerine dahi getirmiyor…
Çocuğun biriyle konuştum gecen yıl seçmelere gitmiş almamışlar şuanda Rizebelediye spor alt yapısında oynuyor çocuğu seyrettim okul maçında çocuk tam bir on numara, çocuk topla bir oynuyor ağzın acık kalır. Çocuğa dedim annen veya babana de bir gelsin konuşalım seni Ç,Rizespor takımının alt yapısına verelim.
Çocuk diyor ki beni gecen Ç,Rizespor yıl seçmelere gittim almadılar abı, dedim olsun babana de izin versin kulübünden de ben seni arabamla getireyim ama sonra idmana gidip gelebilecek misin çocuk durdu dedi abı otobüsle giderim tabı otobüsle gidip gelmesi zor.
İşte yönetiminde alt yapıyı dertlenmesi gerekir alt yapıyı sorgulanması gerekir yıllardık bu kentten hiç mı yetenekli çocuk çıkmadı buna bir bakar bir irdelenmesi gerek nerede bir eksiklik var diye.
Baktığımızda yanlışa sessiz kalamıyorum Ç,Rizespor ortak menfaatimiz olan bir kurum bu kurum bizim dolayısıyla burada başarılı olunması gerekir alt yapısından üst yapısına kadar, bizim derdimiz bu bizim kimse ile derdimiz yok.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar