Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor Bursa’dan da hakem katliamından kurtulamadı

 Maça ideal kadroyla çıkan Hikmet Karaman, oyun içerisinde zaman zaman Bursaspor a karşı korkak futbol oynamayı tercih etti.
Ç.Rizespor takımı ikinci bölgeye bastığında başarılı oldu gol pozisyonları buldu. Geriye yaslanınca Bursaspor a gol pozisyonları verdiği görüldü.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı önde oynadığında Bursaspor’u bunalttı ancak korkak futbol Bursa’ya şans sağladı.
Nitekim olmadık bir anda bir şansızlık yaşandı, Makiadi’nın topu ıskalamsı sonucunda, kaleciyi ve defansı kornaya bıraktı ve Bursa’nın golü geldi.
Bu noktada Makiadi, tercihi bana göre yanlıştı çünkü deplasmanda önde oynamayı düşünmüyorsan o zaman oyuna Rabin’le başlaman gerekir, Robin’ın defans özelliği daha iyi olduğundan Robin deplasmanda doğru bir tercih olurdu.
Oyunun bazı bölümlerinde ustun gözüken Ç.Rizespor takımı ilerdeki forvetlerin beceriksizliği sonucunda bir turlu golü bulamadı.
Sahaya Hikmet hocanın çıkardığı kadro savaşan mücadele eden topla oynayabilen bir futbolculardan kuruluydu, Koray hariç.
Baktığımızda Koray oyunda yok gibiydi daha çok faul yaparak oynadı, önünde Ahmet bu maçta etkisizdi.
Ç.Rizespor aldığı toplarla çabuk dikine çıkarak Bursa kalesinde etkili olmaya çalıştı.
Bunun yanında Hikmet hoca oyun anlayışında önde basıp önde oynamayı düşünseydi Ç.Rizespor takımı Bursa kalesinde gol bulabilmesi daha kolay olurdu.
Ç.Rizespor geri yaslanıp kapanarak çabuk futbolcularıyla hücuma çabuk çıkarak gol bulmayı duşundu, yanı Ç.Rizespor kendine sahayı uzattı rakibi Bursaspor a sahayı kısalttı. 
Bu düşünce Ç.Rizespor için golü bulmayı zorlaştırdı
İlk yarının sonlarında Ç.Rizespor a verilmeyen yüzde yüz penaltı.
Verilmeyen penaltının arkasına sığınmamak gerekir ancak deplasman da penaltı verilmediğinde önemli bir etken mutlak gole giden bir top elle kesildiğinde bu resmen atılan golü vermemek gibi bir şey oldu.
Zaten kısıtlı kadrolarla Süper ligde ter döken ekmeğini kazanan takımların futbolcuları, emeğini çalmak gibi bir şey olmuş oluyor, bu tur hakem kararları, bu hakem katliamları nereye kadar gidecek buna kim dur diyecek sorusu insanların aklına geliyor, Anadolu takımları resmen somuruluyor.
 Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımı gol pozisyonlarında Kweuke’nın boşluğu bir turlu dolduramadı her maç eksikliği yaşanıyor, Kweuke bu takımda olmuş olsaydı bu takım en az kır puana yaklaşmıştı diye düşünüyorum, Kweuke Ç.Rizespor için önemli bir silah olduğu ortada. 
Oyuncu değişiklerinde Hikmet hoca yanlış değişiklikler yaptı oyunun ellinci dakikalarında oyuna hamle yapılması gerekiyordu çünkü Ç.Rizespor takımında gol gelmiyordu.
Hikmet hocanın geç ve enteresan oyuncu değişikliği geldi maç boyunca hele hele ikinci yarı etkili olan Bursaspor kalesinde tehlikeli toplar la gol pasları atan gol pozisyonlarına bulan Chevalier’ye,oyundan alındı.
 Bu değişiklik bir anda Ç.Rizespor takımını alabora etti,  oyunda Ç.Rizespor kontrataklara çıkamaz hale geldi hücum gücü eksildi, çabuk özelliği olmayan Tuszynski, oyuna alındı bu oyuncu resmen Ç.Rizespor’a firen oldu.
 Ç.Rizespor takımı resmen bitti hem kontratak oynuyorsun oyuna aldığın futbolcu ağır, böyle bir değişiklik bir takımın teknik direktörü nasıl yapan anlaşılır gibi değil. 
Oysa oyundan Ahmet’i çıkarıp Mehmet oyuna alınsaydı oyuna hareket gelirdi, çünkü Ç.Rizespor takımında o dakikalarda oyunda hareket gelmesi gerekiyordu. 
Ahmet Mehmet değişikliği olsaydı Chevalier, ye daha çok boş alan kalır, Mehmet daha iyi toplar atılırdı, Mehmet’e sevdiği boş alanları yakalardı. Maalesef bu Chevalier’ye. Tuszynski,  değişikliği oyunu resmen tıkadı.
Bir başka nokta ise sol gibi sağ çalışamadı sağda Koray hücuma çıkamıyor sağbek resmen ölü kalmıştı, önünde Ahmet, etkisizdi, Bursa kendine göre soldan iki futbolcusuyla geliyordu.
 İkinci oyuncu değişikliğinde Ahmet Mehmet değişikliği yapıldı bu doğru bir değişikti ancak geç kalınmış bir değişiklik oldu ancak Tuszynski,  etkili olmadı. son dakikalarda oyuncu değişikliği Hikmet hocanın bir başka yanlışıydı takımı mağlup durumda iken takımına oyuncu değiştiren bir teknik direktörün akıl almaz bir mantalite oldu.
Geldiğimiz noktada Hikmet hocanın Ç.Rizespor takımında zaman zaman oyuncu değişiklerinde ve kadro tercihinde yetersiz kaldığını görüyoruz.
Özetlediğimizde Ç.Rizespor Bursa’da hakem katliamından kurtulamadı.
Bunun yanında Hikmet hocanın oyun anlayışı oyuncu değişiklerindeki geç ve yanlış değişiklikler.
Oynattığı defansif futbola karşın sistemdeki bir kaç yanlış oyuncu tercihleriyle sahaya çıkması, Ç.Rizespor u Bursa’dan eli boş dondurdu.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar