Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç,Rizespor gibi Süper ligde dirençsiz kırılgan başka bir takım var mı

 Ç,Rizespor Başakşehir karşısında adeta kendi kendiyle savaşan bir oyun ortaya koydu.
Baktığımızda Ç,Rizespor takım sahaya savunma yaparak kendi sahasında kapanıp rakipten kaptığı toplarla uzun toplarla rakip kaleye tek santraforla gol arayan bir görüntü sergiledi.
Baktığımızda orta sahada hücum oynaması gereken Boldrin dahi savunma yaparak oynuyor, kenar oyuncular Umar ve Samudio, çok geri geliyor, dolayısıyla rakibin Ç,Rizespor’un üzerine gelmekte zorlanmıyor bu anlayış rakibe katkı sağlıyor.
İlerde Vedat yalnız kalıyor zaten bu ligin santraforu değil ancak en azından Boldrin, Vedat’ın arakasında oynamalı Boldrin, hücumu düşünmeli, mesela tek gol Robın’ın yaptıklarıyla geldi, işte bu bölgede bunları Boldrin, yapmalı Boldrin, hücum bölgesinde oynamalı, Boldrin tehlikeli bölgelerde oynamalı kenarlarda gerilerde değil.
Bu kadar kapanan bir takımın gol yollarında etkili olamaz kolayda gol yer, bu takım ayağa dikine çabuk paslarla oynamalı. Ç,Rizespor takımı korkak top oynuyor, günümüz futbolunda kendi yarı sahanda değil rakip sahada oyunu oynamaya gayret etmek gerekir bu oyun anlayışıyla hem oyuncular sahada kotu görünür hemse kotu sonuç ortaya çıkar.
Mesela Ç,Rizespor takımı Okan hocadan sonra sahanın yer yerinde alan savunması yapıyordu,şimdi kendi yarı sahasında alan savunması yapıyor olmuyor.
Okan hocaya her zaman güveniyorum ancak bu takımdaki oyuncu potansiyeline göre oynamalı.
Mesela Koray, stoper oynatıldı bu bir riskti bu tur maçlara en önemli bölgeye riske girmemeli, Koray stoper oynatıldı bana göre yanlış bu bölgede mevkisi olan oyuncuyu oynatmak gerekirdi, Koray sakatlanıp oyundan çıkıyor Ali’yi oyun alıp Saadane’yı stopere çekiyorsun doğru, ancak Ali’nin oyuna alınması hata, Mustafa’yı oyuna alınıp Robın ‘ı on liberoya çek hiç olmazsa gol yemezsin oyuncu dizilişi doğru olurdu.
 Ali’nin bu takımda kadroya dayı girmemesi gerekir adam sahada adeta geziyor Ali, Rize’ye tatile mi geldi top oynamaya mı aklım almıyor, sahada ter dökmen lazım aldığın para sana helal olmalı.
Ç,Rizespor kolay top oyamaya çalışıyor eski alışkanlığı geri geldi, yana geri boş alanlar pas yapmaya başladı. Takım hırs yoksunu topla birlikte mücadele yok sahada takım savaşmıyor böyle bir oyunla bu ligde sana kimse puan vermez bu ligde ter dökmen gerek rakip takımları da görüyoruz. Ç,Rizespor gibi Süper ligde dirençsiz kırılgan başka bir takım var mı?
Orta saha çalışmıyor pas yapamıyor orta sahada bir tek Robın,tek başına savaşıyor  ileri ucada bir tek Umar, tek başına çabalıyor ,Umar’ın da son vuruşları kotu.orta saha hücum oyuncularına zamanında top servis edemiyor. 
Takım geri yaslanıp kendi yarı alanında alan savunması yapınca takım komple kotu görünüyor bir kere oyun kaleden uzak rakip sahaya ne kadar yakın olursa o kadar faydalı olur. Ç,Rizespor takımı bu oyun anlayışıyla rezil bir görüntü veriyor, kotu sonuçlar alıyor, bu oyun anlayışından en kısa zamanda çıkılmalı.
Sahada ter dökeceksin ayağa kafa koyacaksın kemse burada hayra oynamıyo,r herkes aldığı paranın hakkini vermeli.
Tekrar ediyorum bu takım daha çok koşup ayağa oynamalı dikine oynamalı geriye yaslanmamalı, bu takım kafa kafaya mücadele etmeli.
Baktığımızda tamam kadroda yetersiz bölgeler var mesela orta sahada Robın, Saadan ikilisine şans vereceğine Robın, on liberoya oynat Mustafa’yı sekiz numara pozisyonda oynatılabilirsin, İlla da Saadane diyorsan O zaman stoperde oynayan oyuncuları oynat en azından pozisyonu olan oyuncu faydalı olur başka pozisyonları başka pozisyonlara denemek risk.
. Başakşehir yenilmeyecek bir takım değildi biraz istekli olabilseydi Ç,Rizespor Başakşehir’ı yenerdi, bu ligde herkes herkesi yenebiliyor ancak rakipten korkak oynayarak maç alma şansın sıfır.
 Rakip Erzurum Göztepe’yi yeniyor, Sivasspor Beşiktaş’ı İstanbul’da yeniyor, Akhisar Antalya’yı Antalya da yeniyor,  sen ne yapıyorsun seri mağlubiyetlere devam ediyorsun, kendı sahanda maç alamıyorsun.
Okan hoca bu eksikleri milli arada iyi analız edip bu kotu noktadan takımı çıkaracağına inanıyorum, Okan hocaya sonuna kadar güveniyorum.
İkinci yarıda oyuna baktığımızda Ç,Rizespor önde basmaya başladı oyunu rakip sahaya oynama arzusu isteği az kalsın ileri uç oyuncuları başarılı olabilse maç denebilirdi, demek ki bu kadro önde oynayıp önde basması gerekir. yukarıdada bahsettiğim anlatmak istediğim bu. 
Bu takım milli arada bir kaç hazırlık maçı yapmalı bu takımın kadrosu hala oturmuş değil hala Okan hoca takım içinde arayış pozisyonlarında ,kadroda bazı değişiklikler bazı yeni şanslar verilmesi gereken oyuncular olduğunu düşünüyorum,takımda birkaç forumsuz ve sorumluluk almayan  oyuncular var.. 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu ligde herkes herkesi yenebilecek güçte, ancak VAR dolayısıyla ülkemizde futbolun yükseleceğini düşünüyoruz, lakın VAR uygulaması hala Anadolu takımlarını adeta doğramaya devam ediyor.
 Ç,Rizespor takımı aleyhine uyduruk bir ofsayt verilmeyen buz gibi bir penaltı var bunun hesabını soracak yok ki hesabı verecek kimse olsun yazıklar olsun.
Müsabakayı özetlediğimizde Ç,Rizespor takımının ikinci yarı oyunu ciddiye aldığında ayağa dikine oynadığında yenemeyeceği takım yok…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar