Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor hoca eksikliğinden dolayı çok maçlar kaybetti

 Ç,Rizespor Kasımpaşa karşısında ne oynadığı belli olmayan bir oyun ortaya koydu.
Baktığımızda Kasımpaşa karşısında Ç,Rizesporlu oyuncular bireysel oyun oynamaları dikkat çekti.
Ç,Rizesporlu oyuncular aldıkları toplarla bireysel oynayarak adam eksiltmeye çalışıp topu bir turlu kullanamadı takım oyunu oynamakta güçlük cıktı ,organize yapılan hiç bir şey  futbol adına yoktu .
Hele teknik direktörün oyuncu değişikleri inanılmazdı, oyundan Samudio, alındı Scepovic, oyuna girdi giren oyuncu değişikliği zamanlaması çok doğruydu, ancak oyundan alınan oyuncu yanlıştı, oysa oyundan Oğulcan, alınmalıydı çünkü sahada geziniyordu etkili olamıyordu.
İkinci oyuncu değişikliği Barış, oyuna alındı Vetrih, oyundan cıktı hala Oğulcan, oyunda,Oğulcan’ın neyine ısrar etti İsmail hoca bilemiyoruz,sahada varlığı ile yokluğu belli olmayan Oğulcan’ı takımda doksan dakika  tutan bir teknik direktör bir şey bekleyemiyoruz, çünkü her maç böyle enteresan işler yapıyor oyunu okuyamıyor oyunu okuyabilse belki biraz başarılı olabilecek çok korkak bir oyun anlayışı ve vücut dili var, kenardaki duruşu takıma enerji katamıyor..
Haftalardır teknik direktör arıza veriyor maalesef yönetim buna hamle yapmıyor. Lig başlayalı beri oyuncularını eleştiren bir teknik direktör var ortada  buna müdahale edemeyen bir yönetim..
Her hafta maç öncesi oyuncularımız yetersiz diyor İsmail hoca bu oyuncular maça nasıl motive edebilecek oyuncular bu hocaya nasıl inanansak.
Yanı bu eleştirilerini yaparak kamuoyuna ben aslında iyi teknik direktörüm da kadrom yetersiz bu yetersiz kadroyu da yönetim oluşturdu beni sucum yok ben başarılıyım aslında demek istiyor,ya güler misin ağlar mısın..
Baktığımızda aslında ligde kotu takımların oluşundan dolayı Ç,Rizespor on yedi puan aldığını herkes görüyor bu hocanın başarısı değil arkadaşlar hoca takıma bir tık yapabilse bu takım daha puanlar toplamış olurdu.
 Bu kadro kotu değil iddia ediyorum Scepovic, Oğulcan’dan iyidir Oğulcan, kadar Scepovic’e ısrar edilseydi oynatılsaydı belki de Ç,Rizespor bir santrafor kazanmıştı bazı eksikleri var evet ama bunları hocayla kapatabilirdi.
Scepovic,bir kere santrafor bu oyuncu ceza sahası içinde gol atabilen tek vuruşları olan bir oyuncu bu oyuncu al ver yapabilen bir oyuncu adam İsmail hocanın eline geldi futbolu unutacaktı nerde ise oynadıkça kalitesi ortaya çıkıyor işte buyurun on beş hafta oldu bu oyuncu oynatılsaydı en az beş golü vardı,ha eksikleri var koşmuyor oyun içinde çalışmıyor bunları hoca geliştirecek konuşacak yanı .,,.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda haftalardır galibiyet alamayan takımlar Ç,Rizespor’dan galibiyet alıyor takımın teknik direktörü olmasaydı belki de daha iyi yerde olurdu.
 Bunu yönetim göremiyor mu eğer göremiyorsa ıstıfa etsin gitsinler arkadaşlar bu milletle dalgamı geçiliyor böyle olmaz.
Baktığımızda takım devamlı kan kaybediyor ligin ikinci yarısı ilk yarı gibi olmayacak arkadaşlar, asıl lig ikinci yarı başlayacak, ilk yarı sıralamada ne kadar çok puanlar alırsanız, ikinci yarı mükâfatını göreceksiniz, Ç,Rizespor hoca eksikliğinden dolayı çok maçlar kaybetti.
Bir teknik direktör oyuncusunu geliştiremez mi takımını on beş hata surecinde bir tık öne itemez mi süper ligde oynayan takımın futbol adına gözle görülen gelişimleri oyunları olamaz mı arkadaşlar.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda on beş haftayı geride bıraktık toplanan on yedi puan, gerıye donup baktığında hocada bir ışık gören var mı yok.
İlk yarının bitimine kalan iki maçta Ç,Rizespor puan alabilir mi mümkün değil ilk yarı on yedi puanla bitirildi, yanı Ç,Rizespor takımı ilk yarıyı düşme potasında tamamlayabilir görüntü o.
Takım çok kutu durumda idi takımı kim toparlamıştı, Başkan Derepazarı’nda oyunculara teknik heyete kavatlı vermişti yaptığı konuşmadan sonra oyuncuların takımı sahiplenmesi ve gayretleriyle takım belirli bir noktaya gelindi, belki daha da başarılı olunabilirdi İsmail hoca yanlışları yüzünden buda engellendi.
Futbol oynayanlar bilir hocanın yanlış yapması sonucunda oyuncular bunları fark eder ve oyuncularda takım içinde huzursuzluk yaşar maçlara motive olamaz çünkü hocanın hataları oyuncuları bitirir, nitekim boyla oluyor.
 Geldiğimiz noktaya baktığımızda hocayı istemeyen oyuncular çoğunlukta olduğunu düşünüyoruz çünkü oyuncuların vücut dili onu anlıyoruz.
İkinci yarıda hangi transferi yaparsanız yapın İsmail Kartal ile olmayacağına adım gibi eminim, çünkü adamın yaptıklarından yapacaklarını tahmin edebiliyoruz.
Ancak gelin görün ki bunu yönetim görmezlikten geliyor, sanıyorum başkanla hocanın arsında belli dostluklar var ki bir birine ses çıkarmıyorlar anlaşılan o.
Geldiğimiz noktada geriye donup baktığımızda İsmail hoca maça çıkardığı ilk on bir ve oyuncu değişikleriyle bir maç aldı diyebiliyor muyuz diyemiyor, ama çok maç İsmail hocanın yanlış ilk on bir ve oyuncu değişikleriyle kaybettik diyebiliyoruz.
Bir hoca kenarda heyecansız uyur  gibi durursa oyuncuları ne yapar hoca devamlı oyunun içinde olmalı kenarda devamlı uyarılarda bulunmalı kenarda olmalı oyuncular hocayı hissetmeli.
Özetlediğimizde Ç,Rizespor’un geldiği nokta şans Başkanın takımı motive etmesi oyuncuların kalitesi takımı sahiplenmesi ve ligde takımların kotu durumda olması, Ç,Rizespor bulunduğu sıralama olmasının nedenidir.
Kupa maçına bakar mısınız rakip on kişi bir sıfır öndesin üstelikte rakibin iki lig takımı oyunun kontrolü da nerdeyse elinde belki topla oynayamıyorsun ama kontrol sende iken oyuna stoper alıyorsun az kalsın elendin, aynı şeyi Denizlispor maçında yaptı mağlup oldun bumudur yanı.
 İsmail hoca iyi insan Rizeli tamam ama iyi insan olmak iyi futbolcu olmak başarılı teknik direktör olamıyorsa yapacak bir şey yok ki arkadaşlar, yanı yaptıkları ortada buna ısrar etmenin bir mantığı yok.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar