Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç,Rizespor Hoca Tecrübesizliğinin Kurbanı Oluyor

 Adanaspor boylu poslu, fizik gücü kuvvetli, bir o kadarda ağır bir takım, böyle bir takıma karşı kırılgan oyuncularla başlarsan kaybedersin. Adanaspor takımına karşı çabuk ayağa oynayan dikine oynaman gerekir oyuna tempo kazandırman gerekir, çünkü ağır oyunculara karşı başarılı olursun.
Ç,Rizespor takımı Adanaspor karşısında kırılgan bir kadro ile cıktı.
Baktığımızda Lincoln oynadığında orta sahanın daha top tutan defansif gücü yüksek oyuncularla kurulmalıydı.
Lincoln Antepspor maçında çıkardığı oyundan aslınca bir ders, çıkarılmalıydı, Lincoln defansif oynayabilen bir oyuncu değil.
Aslında bu müsabakada Abdullah, Robın, birlikte oynatılmalıydı, önlerinde Lincoln oynardı başarılıda olurdu. Galıp, çok kırılgan bir oyuncu dolayısıyla fiziği yüksek oyuncularla kurulu Adanaspor karşınsında Ç,Rizespor başarılı olamadı.
 Çünkü Ç,Rizespor bu müsabakada çok ağır kaldı aslında hücum oynayan çabuk oyuncularla müsabakaya çıkmalıydı. Adana fizikli ve ağır bir takım Ç,Rizespor da oyunda tempolu oynayamayınca Adanaspor ‘a uymuş oldu. Çabuk oynamadığınızda Adanaspor takımıyla bire birde başarı olma sansınız yok.
Ç,Rizespor takımı orta sahası Adanspor orta sahasıyla çatışamadı bire birde Adanspor orta sahsını yenemedi.
İşte bu noktada Üzülmezin hamlesi gerekiyordu oyundan Gelip, çıkartılıp yerine oyuna Abdullah alınmalıydı.
 Abdullah, Robin ile yer değişip Robin sekiz numara pozisyonuna geçecekti çünkü Abdullah, Robın o orta saha ile çatışabilirdi. Lincoln daha öne çıkardı ve etkili olurdu, Linconl oyundan alınması çok yanlıştı Lincoln golü düşünen bir oyuncu, keleye her yerden şut çekebilen, şut deneyen bir oyuncu, zaten ilerde eksiksin böyle bir oyuncuyu oyundan alınmamalıydı.
.Lincoln’u oyundan aldın Recep’i oyuna aldın Recep orta sahada daha çok boş alanlara topla gezen bir oyuncu rakiple çatışmayan rakibi bire birde eksilmeye girmeyen oyundan kaçan bir oyuncu.
İşte orta sahan top kullanamadığı durumda Lincoln kotu görünüyor Süleyman kotu görünüyor Samudio, kotu görünüyor çünkü onlara zamanında top gelmiyor orta saha dan dun oynuyor rakip oyunculara eziliyor top kullanamıyor.
zaten Ç,Rizespor takımının bir alışkanlığı var aldığı her topu rakibe verip geri çekiliyor,aslında bu sıkıntıyı Üzülmez çözmek için belki de oyuna Lincoln la başladı ancak diğer oyuncuları yanlış oynattı aslında Antep maçında denediği oyun deneseydi iyi olacaktı.
Baktığımızda takım iyi hazırlanmış ancak taşlar yanlış olunca sonuç kotu oluyor. Biz Üzülmezi niye eleştiriyoruz takımı tamamen yüz derece değiştirdi ancak bazı hataları sonucunda takım kan kaybediyor avanta kaybediyor çember daralıyor ,bu hatalar pahalıya mal olur eyvah para etmez,ipin ucunu bir kaybedersen daha tutamazsın çünkü zaman daraldı...
Üzülmezin bu müsabakada bir kere maça Oğulcan la  başlaması başlı başına bir yanlış, Galip, Oğulcan maçta katkıları olmuyor ,bu mantalite nereye kadar.
Yukarda da belirttiğimiz gibi orta sahayı tutan oyuncular önlerinde Lincoln oynamalığı, Lincoln kotu oynadı çünkü arta saha kotuydu, orta sahadan top kullanamıyordu faydalı olamadı.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı Vadat’ın yokluğunda santraforsuz oynadı. Ç,Rizespor takımı bu müsabakaya motive olamamış bir oyun ortaya köydü da diyebiliriz.
Oyuncu değişiklerinde Recep ile ikinci yarıya çıkıldı oysa oyundan bana göre Galip ile Oğulcan çıkmalıydı, yerlerine Özgür ve Abdullah oyuna girmeliydi, Turgut oyuna alındı ancak oyuna yaratıcı adam eksilten oyuncu Özgür alınabilirdi, Özgür daha faydalı olurdu. Kweuke neden son dakikalarda oyuna alındı bir anlam veremdik.
Ç,Rizespor’un golü yediği pozisyonda defansta yanlış oyuncular bırakıldı Süleyman’ın defansif özelliği olmayan oyuncu Orhan’ın hatasını Süleyman telafi etmeliydi.
Baktığımızda Ç.Rizespor şampiyonluk yolunda önemli iki puan kaybetmiştir bu gidişat beklenmedik noktaya gelebilir endişesi yaşıyorum. Üzülmez’ın hataları bu takımı pahalıya mal oluyor noktasına gelmiş bulunuyoruz inşallah İstanbul müsabakasında uç puanla donulur yoksa durum vahım.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu takım Üzülmezle sendeliyor demedi demeyin,bu müsabakadan uç puan alınmalıydı Altan takımlar takır, takır geliyor bir anda ikincilik şansını kaybedebiliriz ,Üzülmez iyi analız etmeli  adım rakiplere göre kadro çıkarmalıdır ..Ç,Rizespor hoca tecrübesizliğinin kurbanı oluyor,olmadık maçlarda olmadık kadrolarla çıkıyor oyuncu değişiklinde yanlışlar yapılıyor ,Ç,Rizespor kendi hatalarıyla kaybetmemeli.
Ç,Rizespor on oyununa baktığımızda rakibi ısrar rakibin kalesini şut yağmuruna tutan bir oyun yok Ç,Rizespor takımı hocası takımı korkak oynatıyor çıkardığı kadro ve oyuncu değişikleri ve oyun anlaşılışından bunları anlıyor.
Rakip takımlar düşüş yaşadı tekrardan kalkıp çıkışa geçti,Ç,Rizespor takımı hala düşüşte ve oynadığı oyun güven vermiyor.rakiplerin oyununa bakıyoruz Ç,Rizespor takımının oyununa bakıyoruz endişeleniyoruz..
 
Önceki ve Sonraki Yazılar