Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç,Rizespor için futbol adına yazacak rezaletten başka hiç bir şey yazmıyoruz

 Ç,Rizespor teknik direktörü takımın başına geldiğinde kamuoyunun büyük kesimi İsmail hocayı yoğun bir şekilde eleştiriyordu.

Bizlerde madem getirildi destek verelim dedik on yargılı olmayalım ancak geldiğimiz nokta hüsran.
 
Sezon başından bu yana devamlı transfer konusunda adeta sayı kurup ağlayan. Lig başladı hala korkak açıklamalar yapan  ,bu korkak açıklamalarla takımının motivasyonunu düşüren bir anlayış içinde olan hoca var ortada.
 
Geldiğimiz noktada çok kotu bir Başakşehir takımına karşı sahaya korkak oyun anlayışıyla çıkıp, devamlı kendi yarı sahasında savunma yapan bir anlayışla Ç,Rizespor takımına tarihi bir mağlubiyet yaşatan İsmail Kartal.
 
Baktığımızda İsmail hoca haftalardır oynattığı oyun eleştiriliyordu, kendi sahasında Gaişehire mağlup olmasına rağmen, takımda bazı eksikleri göremedi.
 
Mesela gecen haftalarda yazdığımız nokta Attmah on liberoda oynayamaz ancak bunu İsmail hoca geremedi ve aynı oyuncu ile Başakşehir karşısına cıktı yine orta sahada döküldü ancak doksan dakika oynatıldı..
 
Müsabakaya baktığımızda orta saha da sıkıntı yaşayan iki sıfır geriye düşen Ç,Rizespor takımında İsmail hoca devamlı forvete değişiklik yaptı.
 
Düşünsenize bir havuz düşününün ki havuzun alt tarafından su kaçırıyor siz havuzun üzerini ekleme yapıyorsunuz, bu nasıl bir akıldır bu nasıl bir zekâdır anlaşılır gibi değil.
 
Ç,Rizespor takımı haftalardır aynı oyunu oynuyor geriye yaslanıp uzun toplarla goller arıyor doksan dakika oyunu kendi yarı sahasında oynuyor. 
 
Rakiplerin hazır olmadıklarından dolayı bu oyun la sekiz puan alındı takımlar hazır olduktan sonra bu oyun anlayışıyla her maç yarım düzüne gol yersin nitekim de Başakşhir maçında korkulan oldu.
 
Oyuncu değişiklerine bakın Scepovic oyundan neden alındı bu oyuncu gol pozisyonuna mı girdi atamadı, yoksa yenilen gollerde hatası mı vardı takım gol pozisyonuna giremiyor ki, takım bir gol pozisyonlarına girsin ondan sonrada Scepovic atamazsa eleştirilinsin yada oyundan alınsın bu oyuncunun kazanılması lazım bu takım ilk yarı bu oyuncu ile oynamak zorunda.
 
Baktığımızda Scepovic’ı eleştiriyoruz Scepovic orta sahanın arasına bir kilo metre var, oyuncuya top atıyorsun oyuncu uç kışı arsında nasıl başarılı olabilsin.Oyundan alındı  yerine alınan oyuncu Oğulcan ne yapabilecek hiç kimi alırsan al bu mantalite ile olmaz.
 
Vetrih oyundan neden alındı bu oyuncu orta sahada top tutan takımı öne çıkaran bir kaç pas yapabilen bir oyunculardan biriydi en azından orta sahada varlığı belli oluyordu, oyundan alındı ne oldu hursan çünkü Atatamah orta sahada dökülüyor, adam stoper top kullanamıyor  .
Geldiğimiz noktaya baktığımızda İsmail hocanın oyun anlayışı futbolcularında hırsını futbolunu kırmış durumda, oyuncular sahada çalışmıyor mücadele etmiyor, çünkü oyuncularda hocanın yatığı yanlışları görüyor.
 
Bu müsabakada Ç,Rizespor için futbol adına yazacak rezaletten başka hiç bir şey yazmıyoruz.
Derhal İsmail hocanın gönderilmesi gerekir iki iki daha dört eder beş etmez olmaz olmuyor olmadı, daha fazla kan kaybına gerek yok.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda kaleciden tutun diğer oyunculara kadar herkes toptan kaçıyor.
 Neden bu takımı İsmail hoca hazırlamıyor mu bunun bedelini kim ödeyecek Başkan mı istifa etsin, oyuncular mı, teknik direktör mu bu ucu arasında secim yapıldığında oyuncuları hazırlayan sahaya suren İsmail hoca,aksı halde bu takım daha çok farklı mağlubiyetlerin ardı arkası kesilmez.
 
Kendini haklı duruma hatasız duruma getirmek için devamlı el altından transferi suçluyor yönetimi suçluyor yönetimde hala bu hocanın görevine son vermiyor.
 
Kadroyu eleştirirsinde yetersiz dersinde kardeşim bu takımın ne oynadığı belli değil, takımın en iyi yaptığı şey geri yaslanıp savunma yapmak topu rakibe vermek seyretmek savunmaya geçmek.
Bumu teknik direktörlük, artı Attamah stoper on libero oynatılıyor takımda dört beş tane o pozisyonda oynayacak oyuncu var.
 
Maça bakıyorsun atıyorum sağ bek iyi oynamıyor sen gidiyorsun takımın en iyisi sol açığı oyundan alıyorsun bumudur ,bunamı sabredilsin,buna  zaman vermenin de bir faydası yok ki arkadaşlar. 
 
Dikkatimi çeken bir başka nokta Başkan hocanın takımı motive edemediği görmüş ki maç öncesi soyunma odasına gitmiş görüntü o.
 
 Başkanın konuşmasında dikkatimi çeken başka nokta, konuşma esnası fotoğrafında, takımın kaptanı bütün oyuncular Başkana bakıyor bir tek galecinin kafası yerde neden bu takıma neler oluyor bu hocayı futbolculara istemiyor algısı hissettim.
 
Bizim tanıdığımız başkan hocanın yaptıklarını görür gerekeni yapardı ancak maalesef bu konuda da yanıldığımızı görüyoruz.
 
 Üzerinde küçük olan gömleği giymeye zorlarsan ne olur gömlekten olursun.
 
Dünyada futbol gelişti yenilendi adeta futbolda matematik hesapları yapılıyor, nerede görülmüş, gelişmiş futbolda İsmail hocanın oynattığı geri yaslanıp doksan dakika savunma yaparak oyunu kendi yarı sahasında kabullenip başarılı olan takımlar .
 
Sen kendi yarı alanında kapan sonra aldığın toplarla kendi yarı sahanı geç rakip yarı sahaya git de gol at.
 
Futbolda sahayı daha nasıl kısalta bilirim yada rakibe nasıl adım attırmam yada rakibe nasıl alan daraltırım rakibe iki pas yaptırmam yada rakibe nasıl terse yatırıp gol atarım hesapları yapılırken.
 İsmail hocanın ezberlediği bir şey var geri yaslan aldığın toplarla çabuk çıkarak gol at . 
E düşündüğün oyunu  yapabiliyor musun yok neden buna ısrar ediyorsun senin oyle bir orta sahan öyle hücum oyuncuların var mı yok.
 
Yaslanmışın geri rakip senin yarı sahanda oynuyor kendi yarı sahasından basan yok rahat bir şekilde senin yarı alanına geliyor sen burada ne yaparsan yap hüsrana uğrarsın.
 
Oyun düzeni değişirse takımda rotasyon yapılırsa İsmail hocada başarılı olur ancak hocada o cesaret yok  takımı korkarak top oynatıyor sahaya diziliş oyun düzeni korkaklığı doğruluyor.
Oyuna uç stoperle başlıyor takım sahaya eksik kalıyor çünkü taşların biri yanlış. Baktığımızda takım pas yapıyor ancak boş alanlara geriye.
 
Ç.Rizespor takımı pas yaparak hızlı geçişleri yapamıyor hücuma çabuk bir şekilde topla buluşturamıyor takım çok ağır oyunda dikine tempo ve çabuk oyun yok, oyuncular çekim oynuyor, ilerde takım çoğalamıyor rakip kaleye takımın şut çekecek halı güveni yok, böyle futbol bu ligde iş yapamaz.
 
Kenarda hocanın takımı iyi okuması lazım takımı iyi okuyamıyor akıl almaz oyuncu değişikleri yapıyor, sanırım maçtan önce iyi olsun veya olmasın değişeceği oyuncuları belirliyor.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda ölü Başakşehİr’den bu takım fark yedi eğer aynı oyun aynı kadro Trabzonspor karşında oynatılsın vallahı o farkının iki katını atarlar sana demedi demeyin Ç.Rizespor takımını kimse toparlayamaz demedi demeyin.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar