Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor iyi değil

 Ç.Rizespor takımı Boluspor karşısında inanılmaz futbola uzak bir oyun oynadı.
Müsabakanın ilk yarısında futboldan uzak sahada nerde ise elleri arkasında gezen oyuncuları gördük.
Ç.Rizespor takımı bu ligde 10’uncu haftaya gelmesene rağmen bu ligde de süper ligde oynadığı küçük takım oyun anlayışıyla oynuyor.
Baktığımızda Karamanın oyun anlayışı devamlı takımını kendi yarı sahasında kapatmak uzun karambol toplarla gol aramayı denen oyun anlayışı maalesef devam ediyor.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı topla oynayamıyor, rakibe karşı kendi sahasında ve seyircisi karşısında oynamasına rağmen rakibine baskı yapamıyor rakiplerinden baskı yiyor.
Ç.Rizespor takımı oyun içinde çalışmıyor, yanı oyun içinde mücadele yok istek yok arzu yok hedefinden uzak bir oyun oynadığını görüyoruz.
Boluspor karşısında Üzülmez ,aşağı yukarı Ç.Rizespor’un eksiklerini de düşünürsek ideal kadrosu ile cıktı, bu kadroya ilerleyen haftalarda bizi tadilatlar olacağını düşünüyorum.
Ancak takımdaki oyuncuların bir birinden kus oynamak istememe gibi bir görüntü verdiklerini görüyoruz oyuncu ceza sahasına giriyor topu verse gol olacak vermiyor kaleye vuruyor yâda rakibe veriyor. 
Örneğin bir oyuncunun ismini de veriyorum,her zaman Ç.Rizespor takımında çalışkanlığıyla sahada ayağa kafa koyarak oynayan bir oyuncundan bahsediyorum hatta takımın kaptanı, Orhan’dan bahsediyorum maç esnasında bir kaç haftadır dikkatimi çekiyor oyuna girmiyor aldığı topları geriye yana oynuyor dikine gitmiyor çizgiye inmiyor.
 Mesela bunları daha önce yapardı, gecen buradaki maçta bunları Orhan’a türbinden bağırdık niye adam eksiltiyor oyuna girmiyorsun orta yapmıyorsun geriye yana oynuyorsun, tabı yanımdaki seyircide bize katılınca Orhan çok iyi oynamaya başladı aldı verdi çizgiye indi orta yaptı.bu tek Orhan değil takımın yüzde sekseni aynı Orhan’ı örnek veriyorum.
Bu hafta Saadane bir serbest vuruş kullanıyor takım hücuma çıkacağı bir duran top herkes ilerde orta bekler iken, Orhan Saaden’ı azarlıcasına topu alıyor bu duran topu geriye oynuyor olacak şey değil.
 Orhan’ın bu görüntüsüne türbin isyan etti neden böyle yaptı yanı Orhan da bu davranışlar nasıl olur bu forma basit bir formamı bu takım seni nerelerden nerelere getirdi, bu takım seni bıraksa balkıda ikinci ligde dahi oynayamasın bu takım sana sahip cıktı üstelikte kaptan yaptı bumudur takımın kaptanısın.
Her zaman da Orhan’ı çalışkanlığıyla takımı ateşleyici oyun içi azmiyle isteğiyle  ayağa kafa koyarak oynayan bir oyuncuydu,herkesin taktır ettiği bir oyuncu neden bu noktalara geldi neler oluyor yoksa bu yönetim çok mu futbolcularla yüz bar oldu bu yönetimde bir yumuşaklık mı gördünüz ..
Bu gibi çok sayıda futbolcuların olduğunu görüyoruz bu takım kimsenin babasının cırtlığı değil, herkes aklını başına alsın ayıp olan bir şey var yakışmıyor bu tablo.
Neyse uzatmayalım Ç.Rizespor futbol kulübünde futbolu konuşamıyoruz işte ne yazık tablo bu. 
İkinci yarıda iyi başlayan hırslı azimli oyunu Boluspor yarı alanında oynayan rakibe baskı yapan  bir takım seyretmeye başladıkkı işte özlenen Ç.Rizespor demeden gol geldi  , ancak golden sonra yine aynı geriye yaslanmalar geriye yana oynamalar devam etti.
Ancak şunun altını çiziyorum sanki Üzülmez bu takımı canlandıracağına benziyor, çünkü çıkardığı on bir ve oyuncu değişikleri uç de ikisi doğru, ancak bu müsabakada son Kweuke, İbrahim değişikliği yanlıştı nedeni şu kulübende takımın Kweuk’den sonra ikici pilot santraforu Ozan’dır Ozan oyuna alınmalığı, neticede bu değişiklik de Boluspor’un defansı boşa kaldı Ç.Rizespor’un üzerine gelmeye başladı.
Bu maçtan öne çıkanlar Recep’in oyuna girdiğindeki bir on dakikalık etkili oynaması,defansta Milosevic’n adeta bir solist gibi takımını yönetmesi,ve orta sahada Robin’ın varlığı,bu takımda en kotu halında dahi Kweuke’nın faydalı olduğu,birde ele avuca sığmayan adeta tek başına doksan dakika takımı için savaşan bir Samudio’yu izledik..
Geldiğimiz noktada takımda bazı oyuncuların çok forumsuz olduğu gözleniyor ancak bu oyuncuların kalitesi ortada bu oyuncular ısrar edilip bu oyuncuları takıma kazandırmak gerekiyor.
Bu öne çıkanların yanına Üzülmezinde ekleyebiliriz çünkü ikinci yarıya Recep ‘ı oyuna alması önemli bir oyuncu değişikliği idi.
Aslında Recep serbest oynayabilen yanı on numara oynayabilen bir oyuncu, yeteneklerini ortaya koyacak dikine oynayabilecek adam eksiltecek aralara top atacak yetenekte ve yaratıcı hücumda tehlikeli bir oyuncu ,Üzülmezden sonrada yerinde oynatılıyor olmasına rağmen, çok forumsuz olduğu ve oyundan kaçtığı geriye yana oynadığı  gözlüyoruz,bu da Recep gibi yeteneğe yakışmıyor,aslında Recep’ten Ç.Rizespor çok şeyler bekliyordu ..
Neticede doksan dakikaya baktığımızda Ç.Rizespor  oynamadan uç puan aldığını söyleye biliriz,çünkü rakip kaleye penaltıdan hariç oyuncuların bir tek isabetli şutu dahi yok buradan bu takımın halını özetleyebiliriz.. 
Geldiğimiz noktada Üzülmezin takımdaki transfer politikasını ikide bir eleştiriyor, bu eleştirilerin yeri ve zamanı değil, aslında Üzülmez bu takımı ayağa kaldırmak için gelmiştir burada transfer şöyledir böyledir diye bahaneler üretmek için getirilmemiştir, transfer politikasını herkes biliyor bunu ikide bir dile getirmenin bir anlamı yok zararı çok olacağını düşünüyorum.
Bu takımın eksikleri vardır bunları çalışarak giderileceğini düşünüyorum bu ligde bu takım iş yapar, bu müsabakada ikinci yarı gole kadar oynadığı oyunu oynar ve oynamıştır da.
 Bu takım iyi yönetilir iyi çalıştırılırsa sahaya da doğru kadroyla çıkılırsa bu takım makine gibi sahada çalışır çünkü bu oyuncular koşan mücadele edebilen oyuncular, bu ligde zaten iyi futbol oynayan değil iyi mücadele eden kazanıyor.
  Bu takımı bu oyunu maç boyuna nasıl yansıtabiliriz buna bakmak gerekir ,hatta hafta arası hazırlık maçları Ç.Rizespor takımına faydalı olacağını düşünüyorum..Bu haliyle Ç.Rizespor iyi değil
 
Önceki ve Sonraki Yazılar