Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç,Rizespor iyi top oynuyor diyemeyiz iyi mücadele ediyor diyebiliriz

 İlk iki maçı seyredemedim ancak Beşiktaş maçını seyrettim.
Maça baktığınızda futboldan çok hakemler öne cıktı Ç,Rizespor takımının adeta hakemler bir döner gibi cevre cevre doğradı.
Verilmeyen penaltılar verilmeyen kırmızı kart maçının önüne geçti.
Baktığımızda müsabakada Ç,Rizespor kotu oynayan bir Beşiktaş karşısında Beşiktaş’tan daha da kotu oyun ortaya koydu.
Ç,Rizespor takımı müsabakada iki pas yapamadı topa sahip olamadı, aldığı bütün topları Beşiktaş’a verip geri yaslanıp savunma yaptı.
Müsabakanın bazı noktalarında Ç,Rizespor takımı azda olsa topa sahip olmaya çalıştı gol geldi penaltı pozisyonları yaşandı.
Baktığımızda Ç,Rizespor takımı oyun anlayışını değiştirmeli günümüz futbolunda böyle bir oyun anlayışı olmaz.
Günümüz futbolu oyunu önde karşılayıp savunmayı ileri uçla başlamalısınız.
Ancak oyun anlayışı değişirse Ç,Rizespor takımı topa sayıp olabilir gol pozisyonları bulabilir görünen o.
Baktığımızda daha sezonun başları takımlar daha hazır değil ,maç yaptıkça oyuncular forum yakalayacak takımlar oturmaya başlayacak.
Ancak genel olarak baktığımızda Ç,Rizespor bu durumda iyi top oynamıyor ancak iyi mücadele ediyor. Baktığımızda bu Beşiktaş takımını Ç,Rizespor mağlup etmeliydi ancak hakem kararları ve Ç,Rizespor takımın topa sahip olamaması iki pas yapamaması sonucunda iki puan heba oldu.
Baktığımızda yapılan transferlerin testi geçtiğini düşünüyorum henüz hazır olmamalarda.
Baktığımızda yeni transferlerden Chatziisaias, oyunda öne çıkan oyunculardan biri kalite var.  Attamah,iyi mücadele etti şimdilik iyi , De Pauw ,şuan çok ağır henüz hazır değil ancak kaliteli bir oyuncu topla iyi oynuyor top tekniği zekası bire birde kaliteli bir oyuncu hazır olursa ilerde tehlikeli bir oyuncu. Vetrih iyi mücadele ediyor iyi top kesiyor çok koşuyor tam olarak hazır olmadığını görüyoruz. Diomande’yı açılış maçında da seyrettim ben bu oyuncuyu çok beğendim top kapmaları oyunu açması nokta paslar atması on liberoda iyi yer tutuşuna hayran kaldım Diomande, oynadıkça bu lige damga vurabilecek bir oyuncu. 
Scepovic oyuna gırdı bir top aldı kaleciyi geçti hakem ofsayt verdi bir topu direkten dondu burada kaliteli bir oyuncu olduğunu gösterdi, baktığımızda Scepovic’ın aldığı o iki top ve topu kumlanması topa vuruşu kaliteli bir santrafor.
Scepovic yüzü kaleye donuk olunca izlediğimiz videolarına da baktığımızda çok isabetli şutları var Scepovic ben beğendim…
Oyunu özetlediğimize Beşiktaş iyi değildi Ç,Rizespor rakibi gözünde büyütüp savunma yaparak oynadı, Ç,Rizespor iyi top oynuyor diyemeyiz iyi mücadele ediyor diyebiliriz.mesela ben Ç,Rizespor takımının oyununu ve oyun anlayışını beğenmedim ancak iyi mücadele etmesini oyundan doksan dakika kopmamasını ve ayağa kafa koymasını beğendim..
Ligdeki sıralamaya baktığımızda Ç,Rizespor iyi durumda görünüyor ama buna aldanmayın henüz takımlar tam olarak hazır değil bu durumda iyi mücadele eden kazanır.
Ç,Rizespor takımına baktığımızda yapılan transferler ve oynanan oyun aldığımız ışık takımın ilerde başarılı olacağını gösteriyor bu ligde bu oluşan kadro damga vuracağını düşünüyorum hatta iler ki senelerde de dehada üzerine koyacağını düşünüyorum. cunku sahada güçlü bir kadro görüyoruz Ç,Rizespor takımı eskisi gibi cılız oyuncalarla sahaya çıkmıyor kaliteli oyuncular her yerden hissediliyor bu kalite hem takıma hemse rakiplere hissediliyor…
Ç,Rizespor takımında beğenmediğim tek şey oyun anlayışı geriye yaslanıp oynamakla olmaz her zaman papaz pilav yemez bu anlayış takımı kotu sonuçlar aldırır ..günümüz futbolunda savunma ileri uçla başlar oyun orta sahada karşılanır geri yaslanıp rakip beklenmez..
 
Önceki ve Sonraki Yazılar