Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor. Kalu.

Ç. Rizespor Kartal karşısında çok etkili olamamasına rağmen uç puanı almayı başardı.
Kartal karşısında iyi futbol oynayamayan Ç. Rizespor oyunu elinde tutmayı başararak sonuca ulaşmış oldu.
Dünyanın hiç bir yerinde iyi futbol oynayan takımlar gol atmadan galip gelemiyor alamadıkları biliniyor yanı iyi futbol oynayana uç puan verilmiyor.
Varsın Ç.Rizespor kotu oynasın galip gelsin. Zaten bu ligde iyi futbol oynayan kazanamıyor iyi mücadele edene iyi çalışan galip geliyor bu ligin şifresi bu.
Gelinen noktada öyle veya böyle Kartal karşısında Ç. Rizespor bana göre kotuydu ancak Ç.Rizespor takımı daha etkili olmalıydı daha topa ayağında tutabilmeliydi oyunu kontrol etmeliydi. Oyunu elinde tutabildi ancak kontrolü eline alamadı.
Ç.Rizespor takımının bir bütün halında mücadele etmeye başladığını görüyoruz. Komple geri komple ileri gidip her yerde çoğalması sonucu getiriyor Ç.Rizespor takımı sahanın her yerinde çoğalarak oynuyor.
Ç.Rizespor takımı zaman zaman geri yaslansa da son maçlarda öğrendiği çok şey var daha önce geri yaslandığında orta sahanın defansın aralarına adeta bir duvar gibi olmak istemeleri rakibin şut çekmesini bekler iken.
Şimdi öğrendiği takım olarak geliştirdiği anlayış kendi yarı sahasın da alan daraltarak rakibi oynatmaya müsaade etmeyip topu kaparak atağa kalmasını sahayı dikine kullanması dikine paslar yapması çabuk oynaması ilerde çoğalması rakibi zora sokuyor.
Baktığımızda Kartal karşısında çok sabırlı ve oyunu tutarak oynayan Ç.Rizespor takımı ilerdeki yetenekli ayaklarıyla kolu bulması Ç. Rizespor’un sabırlı oynamasının yanında çok istemesinin sonucu oldu.
Ancak bu şans da her zaman olmaz diye düşünüyorum bu gol şans ve yeteneğin birleşmesiydi.
 Engin hoca Oyuna Şahin ve Erkan la başlaması bana göre doğru değildi hele Şahinle başlaması yanlıştı. Ancak ikinci yarıya Engin hoca yaptığı hamlelerle Kenan ve Mehmet Al ‘ı alması bana gol lazım ben büyük takımım ben geri yaslanamam ben bir puanla yetinemem bana uç puan lazım büyük takımlar hücum yaparak defans yapar düşüncesi cok doğru bir mantaliteydi.
Oyuna uçuncu hamle Cumhur ‘u oyuna alması, yine orta sahayı tutarak Engin hoca oyunu eline alması futbolun doğrularından biriydi.
Sahada iyi futbol oynamayan ancak iyi mücadele eden  bir Ç.Rizespor takımı. Ancak iyi bir skor almayı başaran hedefe koşan bir Ç.Rizespor takımı adım adım yoluna devam ettiğini görüyoruz.
Kartal maçında sahada herkes çalıştı mücadele etti bana göre takımda hiç bir futbolcu pozisyonları seyrederek oynamadı belki sahanın bir kaç futbolcusu öndeydi bu maçla mesela ,Fahri ,Onur, Sezer, beklenen ustun de futbol oynadı bunların arasına Jallow u da ala biliriz yanlarına kaleci Davıt çok iyi kurtarışlarıyla her maça damgasını vurduğu gibi bu maçada harıkaydı yapılan defans hatalarını devamlı uyarması gercekten insanı mest ediyor tam bir Türk gibi Boluspor maçında istiklal marşını okuması hiç aklımdan çıkmıyor çok değerli bir insan olduğu da ortada, bu Kaleciyi Ç.Rizespor’a kazandırana ayrı bir teşekkürde etmek istiyorum. Bu sıralamaya bütün takım ve teknik kadroyu da eklemek istiyorum.
 Takım genel anlamda iyi mücadele etti sabrettı çalıştı çabaladı son dakikalar da olsa tempo düşmedi illerde çoğaldı golü bulamadım diye de açılmadı oyunu tutarak gole gitmeyi duşundu. Ç.Rizespor takımı ve Kalu ‘nün yoktan yere yarattığı çok harika golle uç puanı almayı başardı bu durumda mimar  Ç.Rizespor. Kalu oldu .
Ç:Rizespor takımı yürüdüğü bu zor yolda Rizelinin de yanında olmasını doğrusu Ç:Rizespor takımı artık görmek istiyor bu lige baktığımızda bana göre Ç.Rizespor takımı arayı açarak şampiyon olacağını düşünüyorum.
Denizlispor maçında süper lig startı artık verilmesini bir birlik halında Ç.Rizespor a desteklerimizle şehri coşturmak türbinleri doldurmak gerekir hadi kazamız mübarek olsun.
Yeter artık süper lig Ç.Rizespor geliyor işte bu Ç.Rizespor ‘un ayak sesleri.
Benim burada yazdıklarım Ç.Rizespor’un menfaati doğrultusundadır dilimiz döndüğünce gördüğümüz doğruları yanlışları yazıyoruz kimseden alıp veremediğimiz yok nede bir damla menfaatimiz vardır amacımız Ç.Rizespor’un başarısıdır.
Önceki ve Sonraki Yazılar