Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor kendini yaktı

 Bursaspor maçını kaybettiren nedenler biri sezona iki stoperle başlamak. 
Bu maçta takımın stopersiz olmasından dolayı yenilmesi. İki Hikmet hocanın oyuna yanlış tercihlerle başlaması ve oyuncu değişikliklerinde yapılan yanlışlar.
Bursaspor a karşı Eren’le orta sahada başlaması akıl almaz bir yanlıştı. Stoperde Yalcın gibi ağır adamla başlanması yanlıştı.
Bana göre gecen senede stoperde denenmiş ve başarılı olmuş Sylvestre bu maç stoper oynayabilirdi.
Bir başka nokta ise Eren’le orta sahada başlayıp, olmayacağını görerek Eren’i sol beke çekmesi gibi oyunda, Yalcını de fark edip hamle yapması gerekiyordu.
Oyuna baktığımızda ilk on dakika Ç.Rizespor çok iyi ayağa oynayıp dikine paslar yapmaya başladığı anlara, baktığınızda bu takıma ne oldu iki pas yapamıyordu bu takım böyle oynarsa Bursa’ya fark atar düşünülürken.
Bir anda Ç.Rizespor geriye yana paslar yapmaya başladı Bursaspor bunu fark edip Ç.Rizespor un üzerine gelmeye başladı nitekim gol oldu.
Geri paslar hastalığı sonucu Ahmet ilhanın orta sahadan geri oynaması sonucunda rakibe verdiği topla ikinci gol geldi.
Baktığımızda Ç.Rizespor bu maç sanki daha arzulu daha istekliydi zaman zaman da dikine oynuyordu.
Ancak orta sahada Makiadis’ın yanlnız kalışı ve stopersizliğin sonucu yan toplara Yalçın’ın etkisiz kalışı inanılmaz goller geldi Ç.Rizespor mağlup olmasının en önemli etkeni stoper eksikliği oldu.
Yapılan on bir transfer ve sezona iki stoperle başlamak çok amatörce bir iş bunun sancıları ileriki maçlarda da devam edeceği aşikâr.
 Bunu transfer bitmeden de yazdık orta sahada stoper de adam alınması lazımdı. 
On bir transfer yapacağına beş nokta atışı yap sezona iyi gir sıkıntı yaşama. Senelerdir bu yönetim bu işi bir turlu yapamadığını görüyoruz. 
Daha önceki maçlarda Ç.Rizespor un iyi olmadığını yazmıştım hatta Ç.Rizespor un bu çıkışının aynı şekilde düşüşü olabileceğinden bahsetmiştim.
İşte takımdaki bu eksikler orta sahadaki eksik transferler sonucunda Hikmet hoca başka mevkilerden futbolcuları eksik yapılan transferlerin noktalarını tamamlama çabası içinde, bu da bir hoca için zor bir durum.
 Süper lig takımlarının şuanda iyi olmadıklarından dolayı Ç.Rizespor un başarılı olduğunu tekrardan soyluyoruz.
Geldiğimiz noktada Bursaspor karşı oyuncu değişiklerinde kenarda etkisiz kalan bir teknik direktör olduğu da görüldü.
 Bu olumsuz transferler Hikmet hocayı sanırım etkiliyor, hocanın kafası rahat değil ki bazen çok barız hatalar yapıyor.
Örnek sahada doksan dakika sallanan boş koşular yapan bir Ahmet ilhana bir teknik direktör nasıl sabreder.
Ahmet bir turlu oyuna girmedi, oyundan kaçan ikili bir mücadeleye girmeyen aldığı topları olumlu kullanamayan bir Ahmet ilhan vardı, seyirciye sac baş yoldurdu ancak Hikmet hoca ne hikmetse baka durdu.
Hikmet hocanın bir başka yanlışı ise oyuncu değişiklerindeki geç kalışı idi, Bursaspor 2-1 önde 62,inci dakikada oyuna iki oyuncu değişikliği yapıyor Ç.Rizespor kendi yarı sahsından çıkmaması için önde iki oyuncu alıyor.
Arkadaşlar takım mağlup Hikmet hoca buna karşılık oyuna kaçıncı dakikada iki oyuncu alıyor biliyormuşsunuz.  Şok bir hamle dakika 82, inanılmaz bir nokta, bu değişiklik etkili oldu ancak dakikalar az olduğunun ancak bir gol atılabildi.
İlginç dimi takımınız galip durumda olur son dakikalarda oyunu soğutmak zaman kazanmak için oyuncu değiştirirsiniz, buradan da baktığımızda hocanın kafası rahat değil.
Geldiğimiz noktada Hikmet hocanın takımının kondisyonu iyi, iyi mücadele ediyor zaman zaman ayağa kafa koyuyor.
Bir başka noktadan baktığımızda  ise Hikmet hocanın elinde mesela bir Cernat bir Obramık tipinde bir futbolcusu yok, oyunu yönlendirecek  iyi top kullanabilecek  oyunu ateşleyecek bir on numarası yok bu da önemli bir eksiklik tabı, iyi bir on liberosu yok  alternatif stoperi yok.
Bu olumsuzluklar hocayı etkilediği daha olumlu şeylerle uğraşması gerekirken olumsuz yerlerin yerini doldurmaya çalışırken olanlar oluyor.
İşte Hikmet hocanın inanılmaz hataları zincirleme başlıyor. Başka pozisyonda futbolcusunu olmadık başka pozisyonda oynatıyor mesela Eren, bu maç orta sahada denendi, oysa kulübede Sylvestre dururken Eren tercihi niye ve sonrada Sylvestre ‘yı son sekseninci dakikada kurtarıcı olarak oyuna alındı bunun gibi , kendi hataların sonucu iyi olmuyor.
Takımda şuanda topu oyuna sokan iyi top kullanan bir futbolcun var oda kim Sylvestre, oyuna girdikten sonra attığı ince paslarla takımı ayağa kaldırdı takım önde oynamaya başladı takıma bir hareket geldi, böyle bir hatayı bir teknik direktör yaptığın da rakibe avantaj sağlanıyor. 
Elinde olan böyle bir futbolcuyu nasıl oynatmayıp da gider daha vasat bir tercih yaparsın kafan rahat olmayınca yapılabiliyor işte. 
 
 
Ç.Rizespor’u özetlediğimizde eksileri olan ve oyunda iyi olmayan bir Ç.Rizespor takımı, iyi olmayan bir Bursaspor a karşı. Bursaspor un iyi oynayıp ta Ç.Rizespor u yendiğini söyleyemeyiz. 
Yanlış transferler eksik kadro ve Hikmet hocanın yanlışları sonucu Ç.Rizespor kendini yaktı, bundan sonrada daha çok sıkıntılar yaşanacağı görülüyor.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar