Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor küçük takım oyun anlayışıyla bir yere varamaz.

 Ç.Rizespor oyun anlayışı yüzünden az kalsın kolay alacağı maçta Denizlispor’a puan veriyordu.
 
Hanı dersin rakip ustun oynadı puan verdik ,yada zor bir maç oldu ,yok futbol olarak kotu bir Denizli karşısında Ç.Rizespor un oyun anlayışı, az kalsın Ç.Rizespor yaban arısı gibi kendini sokuyordu..
 
Ç.Rizespor gollere kadar zorlanmadan uç sıfır öne geçti ancak, Denizlisporlu oyuncu kırmızı kar yemesine rağmen Ç.Rizespor skoru korumak için oyunu kendi yarı alanına karşılamaya başlayınca, Denizlispor takımı Ç.Rizespor’un yarı sahasında oynamaya başladı.
 
Baktığımızda Ç.Rizespor’un bu hastalığı, kendi yarı alanında beklemek ceza sahası üstünde rakibe basmak takımı zora sokuyor rakibe avantaj veriyor haftalardır bu böyle.
 
Şampiyonluğa oynayan bir takım oyunu en azından orta sahada karşılar rakip futbolcular orta sahada müdahale eder, yanı orta sahada rakiple bir mücadele olur. Ç.Rizespor takımı bu hastalığı süper ligden beri devam ediyor.
 
Böyle bir oyun anlayışı olamaz böyle bir futbol yok rakibe orta sahada basmayacaksın takımı defansa çekip, orta sahayla defansı iç içe oynatıp, ceza sahası önünde rakip futbolculara basacaksın, rakip orta sahayı engelsiz geçecek böyle bir oyun dünyada yok.
 
İnanılır gibi değil ya bu maçtan yazacak bir şey bulamıyorum bir kışı eksik takıma karşı, üstelikte futbol olarak kotu bir Denizlispor karşısında skoru korumaya oynamak enteresan.
 
Geldiğimiz noktada Hikmet hocanın oyunculara oynattığı bu oyununu, Üzülmez de bir turlu çözemedi.
 
Sen bu oyun anlayışıyla Giresun’dan beş yersin, Ümraniye’den beş yersin rakipler topu kelerine yakın tutmuyor.
 
Ç.Rizespor Denizlispor karşısında uç golden sonra geriye yana oynuyor iken, yapılan bir pas hatası ve faul sonucunda Denizli’nin golü geldi, bumudur bunlar gereksiz şeyler.
 
Baktığımızda Denizlispor karşısında uç farkı öne geçtikten sonra Ç.Rizespor takımı sahada tel döküldü.
 
Gel ki takımda önemli bir kaç oyuncu eksiği vardı, müsabakada Lincoln, oyundan cıktı oyunda ayağında top tutan oyuncu kalmadı bu noktada Recep arandı, hücumda Samudio olsaydı oyun farklı olabilirdi çünkü bu oyuncular Ç.Rizespor’u hücuma çıkarabilen oyuncular.
 
Gollere kadar sahada en azından mücadele eden bir takım vardı rakip Denizlispor beklenilenin altındaydı, dolyısıyl bu müsabakada Ç.Rizespor bu maçı farklı alır ve idman havasında bir müsabaka olur düşünürken bir baktık Ç.Rizespor tam tersini etti.
 
Bu mantaliteyle kalan maçlardan puan alamazsın artık herkes aklını başına alsın hocası futbolcusu bu nedir. Bu takım dikine oynadığında sahada mücadele ettiğinde bu ligde yenemeyeceği takım yok, bu takım eski hastalığını sürdürünce sahada ezik kalıyor kolay gol yiyor...
 
Gecen haftalarda da yazmıştım Ç.Rizespor’un bu ligde rakibi Ç.Rizespor dur oyunu önde oynadığında sahada iyi mücadele edip ayağa kafa koyarak oynadığında uç maç dokuz puan alarak ilk yarıyı lider bitireceğine inanlardanım.
 
Ancak Üzülmez, dersine daha iyi çalışması gerekir bazı noktaları kaçırdığını gözlemliyoruz yanı hala Üzülmez bu takıma verdiği yeni oyun sistemi yeni buluş göremiyoruz.
 
Mesela bazı oyunculara şans verip o oyuncuları bu takıma kazandırması gerekirdi, bunun yanı sıra takımı büyük takım haline getirmesi gerekir.
 
Süper ligde ki oyun anlayışı bu takımda hala devam ediyor, küçük takım oyun anlayışıyla bu futbolcular başarılı olamaz.
 
Her kesin bildiği gibi bu takım bu ligin şampiyonluğa oynayan takımlarından biridir.
 
Bir başka nokta ise Robın’ın orta sahada oynadığında, bu takıma neler kattığını inşallah Üzülmezde fark etmiştir.
 
Ç.Rizespor takımını özetlediğimizde sahada doksan dakika mücadele edip rakibe baskı yapamayan bir takım sağ beki, sol beki, ileri geri işlemeyen bir takım, defansı ile orta sahasını birlikte kendi yarı alanında bekleyen bir takım, ileride Kweuke yalnız kalan bir takım Ç.Rizespor saha içinde çok çalışmayan tembel bir takım.Ç.Rizespor hala Süper ligden düşen başarısızlık psikolojisinden çıkmayan ,sahada korkak oynayan devamlı defansa çekilen gol yemekten korkan bir takım..
 
Bunların yanında Ç.Rizespor sahada sağını solunu çalıştırdığında takım dikine oynadığında sahada iyi mücadele ettiğinde, oyuna tempo kazandırdığında makine gibi çalışan ve kolay gol bulan bir takım…
 
Bu müsabakada gollere kadar sahada yaban arısı gibi saldıran bir takım gollerden sonra yapan arısı gibi kendini sokmaya başlayan bir takım.
Önceki ve Sonraki Yazılar