Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor maalesef Türk futbolunun katillerini geçemedi

 Futbolu konuşmadığımız daha çok hakemlerin hatalarının öne çıktığı Ç.Rizespor Galatasaray müsabakasında.

Adeta Galatasaray’ı ezercesine sahada futbol oynayan Ç.Rizespor takımı hakemler tarafından Galatasaray’a mağlup ettirildi.
 
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı sıradan bir müsabaka gibi ligde şampiyonluğun adayı Galatasaray karşısında güzel bir oyun ortaya koydu.
 
Olmadık kırmızı kartın verilmesine rağmen Ç.Rizespor ikinci golü buldu yüzde yüz gol pozisyonlarına girdi ancak hakemin olmadık penaltılarına engel olamadı.
 
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı müsabakada topa daha çok sahip olmaya çalıştı buna zaman zaman başarılı oldu çok iyi ayağa oynadı oyunu dikine ve çabuk oynadı.
 
Baktığımızda Ç.Rizespor süper ligi şampiyonluğa oynayan takımını Rize’de ecel terleri döktürdü.
Okan hocanın öğrencileri oyun olarak ustun oynadı Ç.Rizespor maalesef Türk futbolunun katillerini geçemedi.
 
Baktığımızda on kişi kalmış Ç.Rizespor takımı, Galatasaray takımını sahada eziyordu ikinci golü buldu, ancak Okan hoca inanılmaz bir hata yaparak Ç.Rizespor’un beyni maçta en başarılı oyuncusu Boldrin’ı oyundan alması adeta Ç.Rizespor takımında firene basıldı.
 
Bu oyuncu değişikliği akıl almaz bir oyuncu değişikliği idi neden derseniz Boldrin topa sahip olan bir oyuncu topla rakip sahaya takımını taşıyan topla al ver yapan bir oyuncu rakip kaleye topla inebilen dikine oynayabilen dikine paslar atabilen bir oyuncuydu.
 
Boldrin, oyunda varken Galatasaray topa sahip olamıyordu Galatasaray’ın sol beki hücuma çıkamıyordu, Boldrin oyundan alınınca top Galatasaray takımına geçti Galatasaray’ın sol beki hücuma çıkmaya başladı.
 
Bu değişlikle oyunun üstünlüğünü Okan hoca Galatasaray’a vermiş oldu.
 
 Böyle olunca Galatasaray, Ç.Rizespor takımı kalesine pozisyon bulmaya başladı, olmayan bir penaltı ve uçuncu golü buldu, bu değişiklik olmasaydı Galatasaray pozisyona dahi girmeye zorlanıyordu, Boldrin’ı oyundan alındı eyvah dedim yanımdaki arkadaşlara Okan hoca ne yapıyor harbiden böyle bir hata nasıl yapıldı ne düşünüldü inanamadık.
 
Baktığımızda üstelik o değişiklikten sonra oyuna Abdullah alındı Abdullah sağ beke çekildi, Samudio kırmızı kart gördükten sonra, Boldrin orta sahanın sağında oynuyordu, oyuncu değişikliğinden sonra sağ bek oynayan Moroziuk ise orta sahanın sağında yanı Boldrin’nın oynadığı bölgeye alandı.
 
Yanı diyeceğim şu Boldrin’nın oyundan alınışını ben bir turlu hazmedemedim bunun cevabını da bir turlu bulmadım, kimse kusura bakmasın ama eğer hakem hataları olmasaydı ben daha farklı yazı yazabilirdim Ç.Rizespor’a yapılan yanlışı af etmem yazarım..
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda maça çok iyi hazırlanan Okan hoca ve öğrencileri, maçı katleden futbolun katilleri hakemler damga vurdu.
 
Bu hakem operasyonları sadece bu maç yapılmadı Ç.Rizespor’un çok puanları çalındı bunu tek tek anlatmaya gerek yok bunu bütün kamuoyu biliyor bu maçta yapılanlar tabı daha aşikâr daha belli olan operasyonlardı.
 
Baktığımızda bu ülkede her yerde bir operasyon yapılmış ancak hakemlerden bir hakem dahi yerinden sallatılmadı. Geldiğimiz noktaya baktığımızda futbolun hakemlerine de devletin bir el atıp futbolu baştan aşağı temizleme operasyonu yapması geldi ve geçiyor hatta çok geç kalınmış bir nokta.
 
Bu ülkede futbolda hak eden hak ettiği yere gelemiyor dolayısıyla kuru gündemin yaratıp yabancı kontenjanıyla bu örtülüyor.
 
 Aslında ülkede futbolunda hak edenin hak etiği yere gelmesi sonucunda ülkede futbol gelişir başka turlu olmaz yine yerlerde sürünürsün, on beş takım çalışır uç takım yer.
Şöyle ülkedeki futbola baktığımızda bu sezonu ele alalım futbolda yapılan operasyon hep aynı takımlara daha çok birilerinin ezme birilerinin tepki alması için canını yakma zarar verme noktaları hep aynı.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda ülkemizde hakemlerinde ceza alması gerekir hakemler hata yapıyor cezası yok hata yapan hakem ceza alırsa bir dahaki maça ceza yememek için hata yapmaktan kaçınır, cezada görev vermeme cezası olmalı.
 
 Atıyorum uç ay beş ay bir yıl gibi cezalar olmalı, para cezası olmamalı para cezası olursa bunun formülü bulunur faydalı olmaz. Bu âlemde her hata yapan bedelini ödüyor ceza alıyor da hakemler neden almıyor burada adaletsizlik var, böyle olunca ahlaksız hakemler Anadolu takımlarını adeta kıyma makinesine koymuş gibi kıyıyor yazıktır günahtır. Herkesin verdiği bir emek var bu ne ya rezalet rezillik adını dahi koymadığımız işler oluyor.
Baktığımızda hakem yapılan insanların soyu sopu araştırılmalı öyle önüne gelende hakem edilmemeli.. 
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor ilk beşi hak eden futbol oynuyordu bu anları kesp edilerek bu takımın hakkı yenildi bu nasıl bir insanlık.
Süper ligde güzel bir takım kuruldu bu takım bırakın hak ettiği yere gelsin ,keza bütün takımlar da öyle hak etikleri yere gelsin.. 
Bunlar Rize’yi ne sanmışlar adamlar Rize’de resmen her turlu adiliği yapmış maçı almak için bu kumpas federasyonla birlikte kurulmuş, bu hakemleri ben mi atadım bu pislik baştan maçın saati dahi ayarlanmış erkene ki maça fazla kimse gelmez gün ışığında sağlam gidilir diye, bu filime çalışılmış.
 
Bu Hasan Şaş kim ki Rizeliye  Ç. Rizespor’a sahaya girmiş el kol hareketi ediyor vallahı bizim Başkan  az demiş az maç sonunda ..
 
Böyle bir şey olabilir mi Beşiktaş Alanyaspor maçında Cüneyt Çakır yönetiyor, Ç.Rizespor Galatasaray maçını ikinci lig hakemi Serkan Çınar yönetiyor. Hangi maç daha önemli maç, bunu sen git de küçük çocuklara anlat, bu film çelişilmiş senaryo yazılmış ve maç alınmış Galatasaray’a verilmiş bunun lamı cimi yok arkadaşlar.
 
 Bunun sonunu bırakmamak lazım. gerekirse UEF gerekirse KAS.bu şikayetleri aslında bütün kulüpler yapmalı özelikle de Başakşehir..
 
Gerekenler yapılıp bu kumpası kuranlar gereken cezayı almalıdır,hat da bu maç da uç puan Galatasaray’dan silinip Ç.Rizespor’a yazılmalı yada maç tekrar edilmeli, bu pislikler neşteri vurup keseceksin bitecek..Çıkacaksın sahaya iyi oynayan golünü atan kazanacak hak eden şampiyon olacak bu hileyle hurdayla hırsızlıkla haksızlıkla hak yemekle şampiyon olmak şampiyon olmak değil arkadaşlar.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar