Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor niye birilerine muhtaç olsun ki

 Ç.Rizespor Bursaspor müsabakasında hayatımda Rize’de ilk kez  en kotu süper lig takımlarından birini seyrettim.
Bursaspor bu haliyle küme düşebilir eğer alt takımlardan bir çıkış olursa.
Ç.Rizespor Bursaspor’dan daha iyiydi daha istekliydi nitekim farklı da bir galibiyet almış oldu.
Futbol olarak yazacağımız bir şey yok sahada kotu bir rakip’e karşı Ç.Rizespor takımı futbolcuları çok da zorlanmadı, zaten Bursaspor son zamanlarda gelenden beş yiyor gidenden beş yediği ortada.
Maçtan öncede bu müsabakanın kolay geçeceğini Ç.Rizespor kolay bir galibiyet alacağını seziyorduk nitekim de öyle oldu.
Ç.Rizespor bundan sonraki bütün müsabakaları alırsa lige kalma şansı var olduğu umudu sürüyor.bu umut Bursaspor’un kotu oluşundan doğduğu ve bundan sonra Bursaspor’un zor bir fikstürü olduğunu görüyoruz..
Skora bakarak Ç.Rizespor çok iyi bir top oynadı müthiş bir galibiyet aldı diye söyleyemeyiz dediğimiz gibi çok kotu bir rakibe karşı farklı bir galibiyet oldu. 
Baktığımızda bu ligde dostu olan parası olan maç alıp lige kalıyor olduğu ortada. Trabzonspor Kayseri dostluğu Kayserispor’a uç puan verdi. E o zaman Ç.Rizespor’un da dostları varsa ve ya bir başka takımın dostları varsa farklı şeyler olur diye düşünmeden geçemeyeceğim.
Kardeş takım Trabzonspor taraftarıyla birlikte Ç.Rizespor un küme düşme de en yakın rakibini Kayserispor’u sahiplenmesi ona göz göre, göre uç puan vermesi ve Kayserispor’u Trabzon tur atmasını tabici tarih yazacaktır…
Belki Kayseriyle Trabzon’un dostluğu olabilir böyle bir durumda Ç.Rizespor’u da evinde mağlup ettik Kayserispor’u da mağlup ettik dersin dosta kardeşi satmak farklı bir şey tabı.
Trabzon’un bu yaptıkları Trabzonspor’a ne kazandırır Rizeli çok sayıda Trabzonspor taraftarı var bu yapılanlardan sonda nefret uyandırmalar oldu iyimi oldu Rize’den Trabzon maça giden Rizeliler vardı şimdi ne oldu. Trabzonspor un şampiyonluk yıllarında Karadeniz’den çok takım vardı bu ligde, yanı eden kendine eder. İki kardeş kulübün arasına çomak sokmaya kimsenin hakkı yok böyle bir zihniyet olmamalı bu zihniyeti kınıyorum lanetliyorum.
Bir başka nokta ise Rizelilerin acizliği tabı Rize’den bu ülkeye bu kadar yönetici insanlar cıkmış iken. Rize’nin Rizespor’un haline bakın bu da Rizelilerin yüz karası Rize niye bu hallere duşsun ki, Ç.Rizespor niye birilerine muhtaç olsun ki, buda Rizelilerin yüz karası olarak tarihte her zaman olacak yanı şahsen ben Bir Rizeli olarak utanıyorum.
Hem bu ülkeye Rizeli bu kadar bedel ödüyor emek veriyor hemse Rizeli bu ülkede ezdiriliyor bumudur Allah aşkına, neden Rizeliler Rize’ye Rizespor’a sahip çıkmıyor, komşu Trabzon’dan ne eksiğimiz var onlar Trabzon’un her şeyine sahip çıkıyor. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar