Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor oynadı Trabzonspor kazandı

Öncelikle Hikmet hocaya Rize ye hoş geldin diyorum. Ç.Rizespor’a hayırlı olsun başarılar diliyorum başarılı olacağına inanıyorum. Oynattığı futbolu benimsediğim bir teknik direktör.
Maçtan önce ilk on bire baktığımızda Cesur bir on bir gördük… Kadroya baktığımızda rakipten korkmayan oyuna önde karşılayıp önde oynamayı döşenen bir kadro gördüm…
 Eğer futbolculara kondisyon varsa dedim bu maçtan berberlik alınabilir.
Bu kadro kolay gol bulur kolay gol yer diye düşünmüştüm…
 
Netice de Ç.Rizespor’a, ne oldu da takım doksan derece değişti sorusu akla geliyor.
Baktığımızda saha ya sürülen on bir cesur bir on birdi hücum ağırlıklı bir kadroydu.
  Oyunu on de oynamayı düşünen ve oyunu on de karşılayan bir oyun anlayışı vardı.
 
Bu anlayışa başka bir değişiklik daha geldi takım ayağa oynayan on de basmayı oyunu rakip sahada oynamayı düşünen öyle de oynayan bir Ç.Rizespor takımı seyrettik.
Ancak bu sistemi oyunun doksan dakikasına sürdüremedi zaman zaman eski oyun anlayışa dönerek kolay goller yedi.
Hikmet hocanın sahaya sürdüğü hücum ağırlıklı kadro olmasaydı oyunu on de karşılayıp on de basmış olmasaydı Ç.Rizespor takımı başarılı olmazdı. 
Dikkatinizi çek timi bilmiyorum. 
Ç.Rizespor takımı bundan önce devamlı yan pas kaleye pas yapıyordu bu maç bu var mıydı yoktu. 
Bu maçta hücum ağırlıklı futbolculardan kurulan kadro devamlı dikine oynadı sahayı devamlı dikine kullandı ayağa çabuk paslar yaparak oynadı. Bana göre bu kadroya Kweuke Deniz ikilisi olmalı bunlar odlumu ben şahsen rahat maç seyrediyorum. 
Çünkü iki futbolcunuzda golü çok döşenen dikine kaleye koşular yapan futbolcular buna Lalua da katıldığı vay o rakibin haline kimi tutacaksın.
 
Genel olarak baktığımızda Ç.Rizespor bundan önce daha çok oyunu geride karşılayıp oyunu kendi yarı sahansında kurup aldığı toplarla ilerde tek santrafor   Kweuke’ye şişirme toplarla oynamaya çalışıyordu.
Geldiğimiz noktada gerçek ten Hikmet hoca işinin ehli olduğu   her yönüyle fark edildi. 
Günümüzün gelişmiş futbolunu Türkiye de oynatan hocalardan biridir Hikmet hoca.
Gelişen futbolda futbolu önde oynayıp önde basmanız gerekiyor.
 
Oyunu daha çok rakip sahaya defansı kurmanız gerekir yanı defansınızı santraforunuzla başlamanız gerekir.
 Bunu Trabzonspor da Ersun Yanal da yapıyor aslında Ersun Yanal’ın oyun sistemi bu.
Gelinen noktaya baktığımızda yönetimin futbolu bilmeyişine insan üzülüyor ya işi bilmezlik Ç.Rizespor çok şeyler kaybettirdi geldiğimiz nokta bunu fark ettiriyor.
 
Baktığımızda özetlemek gerekirse Ç.Rizespor oynadı Trabzonspor kazandı, hanı derler ya atamayana atarlar sonuç maalesef uzdu bu futbolun karşılığı bu olmamalıydı.
Takıma baktığımızda çok laubali futbolcuların olduğu da gözlerden kaçmadı sanki Rize ye gelmiş halı sahada eğlencesine top oynarcasına goller kaçırıldı. 
 
Bu kadar olmaz yazıktır günahtır bu ne burası çiftlik mi ya bu kadar laubalilik olur mu yüzde yüz goller çömerce harcandı.
İnsan sahada ter döken arkadaşlarına hiç olmazsa saygı duyar. 
İnsanın içi acıyor yenilen goller arkadaşlar bu ne ya bu goller halı sahada yenilmezdi, bu kadar hata yapılır mı ayıptır.
Geldiğimiz noktada Hikmet hoca daha öncede Ç.Rizespor u çalıştırmıştı. Biz de o zamanlar dernekte yöneticiydik, Hikmet hocaya o zamanlar yakındık.
 
Hikmet hoca çok disiplinli bir hocadır, mesele Hikmet hoca geliyor dediğinizde tesislerin çaycısından alın bütün tesisteki futbolcusu her kim varsa hazır ola geçerdi.
 Hikmet hoca çok sert kimseye tavız vermez işini seven disiplinli bir insandır formayı hak edene verir.
Zaten bu takıma gelen hoca hem yöneticilik edecek hemse teknik direktörlük edecek bu bağlamda da doğru bir tercih olduğunu düşünenlerdenim.
Gaziantepspor maçında çok farlı bir Ç.Rizespor takımı hayal ediyorum seyreden herkes parmaklarını ısıracak maça niye gitmedim diye üzülecek artık bundan sonra Ç.Rizespor u seyretmek zevk verecek buna içtenlikle inanıyorum.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar