Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor sezonun en kolay galibiyetlerinden birini aldı

 Ligin şampiyon adayı Ç.Rizespor ile ligin dibinde küme düşme tehlikesi yaşayan, Eskişehir müsabakası. Kıran kırana bir maç olacağı bekleniyordu, ancak müsabaka da Eskişehir psikolojik olarak küme duşmuş ligden kopmuş halde top oynaması tam aksine futbol seyir zevki olmayan müsabaka halinde geçti.
Ç.Rizespor takımı ise son derece rakibi ciddiye alarak maça başladı, golleri bulduktan sonra, oyunun ilerleyen dakikalarında Eskişehir’e uyarak doksan dakika al gülüm ver gülüm oyunu oynandı, aslında Ç.Rizespor, Eskişehir’e yüklenseydi dehada farklı bir sonuç ortaya çıkardı.
Baktığımızda Üzülmez doğru bir kadro ile oyuna başladı, orta sahada Abdullah, Robın ikilisi iyi tuttu.
 Aslında bu ikili hatırlarsanız, Antep maçında denenmişti, iyi bir oyun ortaya koymuşlardı, hatta önlerinde Lilncon oynamıştı, iyi de bir oyun ortaya cıkmıştı, Üzülmez bunu ikiliye hatta bu üçlüye devam etseydi, gelinen nokta daha farklı olabilirdi. 
Baktığımızda ilk on bir takımın en iyi on biri idi, Abdullah, Robın ikilisinin harika bir oyun ortaya koydu.
Robın ile Abdullah ikilisi çok güzel paylaşım yapıyor, Robın iyi top taşıyor adam eksiltiyor hücuma iyi toplar servis yapıyor. Aslında bunları Recep yapmalı maalesef Recep topu dikine taşıyamıyor boş oynuyor adam eksiltemiyor kaleye şut atamıyor aralara hücuma top atamıyor, aslında Recep yetenekli bir oyuncu, yeteneğini kullanamıyor. 
Süleyman, Samudio, Muric, cok istekli ve arzulu idi bu uç oyuncunun kaliteleri tartışılmaz, takımın bütün oyuncuları sahada basmadık yer bırakmadı takım olarak Ç.Rizespor çok istekli mücadele eden bir takım haline geldi orta saha topla oynayamıyordu bunu da ,Abdullah ve Robin ile üzülmez çözmüş durumda.
Sezonun en futbol adına zevk vermeyen müsabakalarından birini seyrettik, ancak Abdullah, Robın ikilisini seyretmek insana zevk veriyor, bunlara da Süleyman, Samudio, Muric katılınca insan mest oluyor futbol adına.
Geldiğimiz noktada rakibin dirençsiz ligden kopmuş, doğru dürüst mücadele dahi etmediği müsabaka da, Ç.Rizespor takımı ciddiyetini bozmadan oyunu kontrol ederek oynadı, tipik bir hazırlık maçı gibi bir oyun ortaya cıktı.
Oyuncu değişiklerinde bazı oynamayan oyunculara şans verilebilirdi diye düşünüyorum, dolayısıyla oyuncu değişikleri bu müsabakada çok da önemli değildi. Ç.Rizespor sezonun en kolay galibiyetlerinden birini aldı, ligin dibindeki anten maçı bundan daha zor bir maç idi.
Özetlediğimizde bu müsabakada öne çıkan, Üzülmezin, bu takımın en iyi kadrosunu sahaya sürmesi ve oyunun ciddiyeti.
Bu kadro bozulmasın bundan sonraki müsabakalarda dolu ızgın gider Denizliden de uç puan alır.
Bu kadro bu müsabakada artık şampiyon takım gibi sahanın hakimiyetini sağlan bir görüntü verdi.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar