Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç,Rizespor takım olma yolunda

 Ç,Rizespor Konyaspor karşısında oyuna kontrollü ve alan savunması yaparak başladı bütün alanları kapattı.
Ç,Rizespor un önemli uç oyuncusu eksikti dolayısıyla Konyaspor ligin güçlü ekiplerinden biri. Baktığımızda Ç,Rizespor çok iyi alan savunması yaptı, oyunda kornolu elinde tuttu, kendi yarı sahasını çok iyi kapattı rakip Konyaspor takımına gol pozisyonu dahi vermedi.
Ç,Rizespor Orhan la ve Süleyman’la net gol pozisyonlarına girdi bunlarda daha akılı vuruşlar yapılabilseydi Ç,Rizespor takımı bu müsabakadan galip ayrılabilirdi.
İlk yarıda iki takımında bir birine kontrol ederek ölçüp biçerek oynadı Ç,Rizespor ilk yarı gölü de buldu.
İkinci yarıda rakibin oyuna hamleleri karşısında Ç,Rizespor oyundaki kornolu elinden bırakmadı geri yaslanmadı kendi sahasını çok iyi parselleyerek oynadı, aldığı toplarla hızlı çıkıp rakip Konyaspor kalesine gol aramayı denedi.
Baktığımızda Okan hocanın oyuncu değişiklerini ben yadırgadım orta sahada top tutabilen oyunu soğutmaya çalışan aldığı topları olumlu kullanabilen ikili mücadelelerde adam eksilten Robın’ı oyundan alması yanlıştı, oyunda öndesin böyle bir oyuncuyu oyundan almak şaşırtıcı.
Süleyman’ı oyundan alması da yanlıştı çünkü kenarda Süleyman’ın yorgun halından dahi iyi oyuncusu yoktu Fink, oyuna alındı sol önde oynadı Ç,Rizespor takımına faydalı olamadı, hücumda Gladkyy’yı oyuna aldı doğru bir değişiklikti ancak zamansız bir değişiklikti sure geçmişti artı Gladkyy’e top atacak Süleyman ve Robın oyunda yoktu.
Orta sahada Boldrin, yalnız kalmıştı orta saha ofansif anlamda oyundan duştu alan savunması yapmakla meşgul oldu. Geldiğimiz noktaya baktığınızda Ç,Rizespor takım olma yolunda olduğunu bu müsabakada daha fazla anladık, Okan hoca takımı, takım oyunu oynatma noktasına getirme yoluna getirmiş bu takım oyunu daha iyi neticeler alacağının bir sinyalidir diye düşünüyorum.
Dikkatimi çeken bir başka nokta ise Okan hocanın yardımcıları da kenarda oyuncuları uyarmakta yardımcı oluyor, oyunun bazı bölümlerinde Okan hocayla birlikte yardımcıları da ayaktaydı bu çok önemli bir nokta, Okan hoca demek ki yardımcılarıyla her noktada her şeyi paylaşıyor işte budur paylaştıkça başarı gelir.
Ben Ç,Rizespor takımın çok diri ve ne yaptığını bilen akıllı oynadığını bu müsabakada daha çok  gördüm, yanı Ç,Rizespor iyi yolda büyük takım gibi oynuyor yana geriye oynamıyor aldığı her topu dikine oynuyor Ç,Rizespor’un oyun anlayışını bu müsabakada daha da öne cıktı oyuncular ne yaptığını bilerek oynadı ,hiç bir oyuncu rastgele oynamadı oynanan oyun göze hoş geliyor takım topla oynanamaya çalışıyor futbolun gerektirdiği oyun oynanıyor bunlar güzel şeyler. 
Bu müsabakada Ç,Rizespor’un kanatları yoktu çok önemli iki kanat oyunculusunun eksikliği oyunu zora soktu hücum anlamında.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç,Rizespor’un stoperleri bu maçta iyi görüntü sergiledi, sağbek Orhan her zamanki gibi ayağa kafa koyan bir oyuncu, sol bek Mehmet her gecen maç daha iyi bir görüntü çiziyor, orta sahada Ali istenilen düzeyde olmadığını görüyoruz,Robın takımda beğendiğim oyunculardan biri topla oynayabilen topu olumlu kullanabilen rakibin ataklarına set oluşturan bire birde adam eksilten oyunu iki yönlü oynayabilen dikine paslar yapabilen bir oyuncu.
Robın’ın eksik noktası daha çabuk oynaması gerekiyor,Süleyman eski günlerini mumla aratıyor forumda değil en kısa zamanda eski günlerine dönmeli,Boldrin, Ç,Rizespor  un aradığı on numara her maç daha  iyi gidiyor daha iyi olmalı.Petruccı uzun zamandır oynamayan bir oyuncu bu müsabakada değişen bir şey yok aynı standardında oynadı yeteneği bel bir oyuncu,Vedat çok çalışıyor ancak şu anki haliyle bu takımın gol sorununu çözebilecek bir noktada  değil devamlı rakip defansa sırtı donuk oynuyor bir tane kafa topuna vuramıyor gol yollarında etkili olamıyor,çok ağır kalıyor.
Özetlediğimizde Okan hoca ve takım ilerisi için güven veriyor,şu anki Ç,Rizespor henüz Okan hocanın istediği düzeyde değil Ç,Rizespor dehada iyi olacak iyi neticeler alacak, Okan hoca Ç,Rizespor takımın ilacı aranan kanı olduğunu her zaman savunanlardanım.. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar