Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor Takımı Engin Hocanın Elinden Çıkıyor


Ç.Rizespor eski geleneklerine devam ediyor geçmişte olduğu gibi galıbıyet alamayan takımlara galibiyet vermek gol atamayan takımlardan gol yemek geleneğini bozmadı maalesef.
Göztepe ye karşı maçın ilk yarısında iki pas dahi yapamayan devamlı dandın dan oynamaya çalışan, rakibi kendi ceza sahası üzerinde bekleyen futbol oynamaktan çok rakibi oynatmamak için didinen oyunu kendi sahasında kabul eden rakip kaleye bir şut dahi çekemeyen bir Ç Rizespor takımı.
Daha önceki maçlardan da izlediğimiz gibi Rizespor takımının geri yaslanarak oynama hastalığı maalesef giderilmemiş hatta geri yaslanmasını istemeyen Engin hocanın, ne hikmetse bazen Rizespor takımı Engin hoca geri yaslanmayın bas bas bağırmasına rağmen Rizespor takımı zaman zaman Engin hocanın elinden çıkarak geri yaslanıyor.
Bu durumda gecen Tavşanlı maçında oyuncu değişikleriyle oyuna doğru müdahaleleriyle Rizespor takımını geri yaslanmak tan kurtarıp Engin hoca takımı eline almış olmuştu bu maçta yine aynı anlayışına Engin haça ne yaptıysa çare olamadı.
Nitekim maçın ikinci yarısında daha derli toplu bir Rizespor takımı gördük ki yine takım Engin hocanın elinden çıktığını gördük yine geri yaslanma hastalığı devem ediyordu.
Oyuna oyuncu değişikleriyle müdahale eden Engin hoca bana göre olağan ustu zekiydi Cumalıyı çıkarıp Mehmet al ı Fahriyi çıkarıp Hussam ı alması doğruydu ancak bir turlu Rizespor takımı kendini kendi yarı sahasından çıkartamadı oyunu ilk yarı olduğu gibi kendi sahasında kabul etti yetmedi orta sahayı da ceza sahası üzerinde karşıladı bu oyun mantalitesiyle gol yememeniz mucizelere bağlıydı.
Ancak buna kenarda spiker Sezer oyuna gırmek için hazırlanıyor dediğinde eyvah dedim maç gitti vallahı laf ağzıma kaldı Sezer oyuna girsin veya girmesin sahadaki futbolcuların kenardaki Sezeri görmesi takımı daha çok geri yaslattı bir hata zaten maçı kaybetırırdı maalesef oda oldu.
Allah aşkına Rizespor takımının ne eksiği vardı Göztepe nın üzerine gidemedi Göztepe korkmadan Rizespor un üzerine gitti de Rizespor  takımı  becerip sahada iki top yapamadan  Göztepe nın kalesine bir  gol pozisyonu  dahi bulamadan  mağlup olması düşündürücü  bu Göztepe den en azından bir puan alınmalıydı buradan anlaşılan Engin hocanın futbol mantalitesi yanlış oluşu .
 Fazla kırıp dökmekte istemiyoruz ancak bu maçtan mutlaka ders alınmalı bir kere Ç Rizespor takımı oyunu kalesinden uzağa yanı ilerde kurmalıydı ayağa pas yapmalıydı.
Oyunda inanılmaz bocalama vardı bu takım bu maça nasıl hazırlandı ne bekliyordu ne buldu anlamakta güçlük cektım bu kaliteli futbolcu topluluğunu inanın sahada tanımak mümkün değildi kaleci Davıt ve Serhat harıç.  

Baktığımızda Rizespor takımı bu ligin güçlü takımı sahaya çıkınca rakibi durdurmak değil de rakip tarafından Ç Rizespor takımını nasıl durdururuz duşuncelerı olması lazım buda çalışmakla bu futbolculara aşılanmalı belki zaman Rizespor takımına ilaç olur mu sorusu aklıma geliyor, baktığımızda Rizespor geri yaslanma hastalığını bu mantaliteyle zor atlatacağı görünüyor.
İnşallah bu maç bir kazaydı bu maçtan ders alınıp Engin hoca dersine daha çok bu soruları çözerek hazırlanır.
  Rizespor takımı ayağa pas oynamayı artık ezber etmesi lazım Rizespor takımı uzun toplarla başarılı olamaz bana göre.
Daha öncede yazdık bu herkes tarafından da bilenen bir doğru, günümüzde gelişen modern futbolda futbol takımları geri yaslanarak oynamamalı oynarsa kaybetmeye mahkûmdur.
Hücum oynamak ayağa hızlı pas yapmak dikine oynamak da takımda güç kondisyon olması gerekiyor bide takımdaki futbolcu topluluğu buna uymalı Ç Rizespor takımındaki futbolcu topluluğu da buna uygun inşallah zamanla Rizespor takımı bu anlayışa kavuşur bu maçı çok da konuşmamak lazım, ancak bu maçtan ders çıkarılması lazım bu maçta güçsüz bir rakibe karşı aciz durumlara düşmek de içler acısı bunu bir daha bir daha düşünüp bu duruma düşmemek için çalışıp hesap kitap yapılmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar