Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor takımı korkak oynuyor

 Ç.Rizespor Sivasspor karşında aldığı sonuca baktığımızda, oyunun doksan dakikasında etkili oyunu ortaya kayamayan, oyundan kopan ,ikili mücadeleleri kaybeden kırılgan bir takım seyrettik, bu ligde oyunda çalışan doksan dakika savaşan mücadele eden takımlar galip geliyor.
Ç.Rizespor, Sivas karşısında ilk yarı savunmayı duşundu, ikinci yarı yer yer oyunu rakip sahaya yıktığında gol pozisyonları buldu, gol geldi.
Bu müsabakaya baktığımızda ve süper ligdeki müsabakaları seyrettiğimizde, orta ya çıkan oyun anlayışları. Oyunu önde tutan sahada savaşan ve ilerde çoğalan ilerde baskı yapan takımlar galip geliyor. Oyunu kendi yarı sahasında kabullenen kendi yarı sahasında savunma yapan takımlar hep kaybediyor.
Okan hoca geldiği ilk müsabakalarda Ç.Rizespor sahanın her yerinde baskı yapan bir oyun anlayışıyla oynuyordu, ancan son müsabakalarda bu oyun geriye yaslanarak, geride savunmaya yapmaya çalışıyor, ancak maalesef böyle oynayınca rakipten baskı yiyor.
Ç.Rizespor zaman zaman oyunu önde tutmayı önde baskı yapmayı deniyor gol pozisyonları buluyor ancak bu oyun anlayışını oyunun doksan dakikaya yayamıyor.
Günümüz futbolunda oyunu önde tutuğunuzda ve önde baskı yaptığınızda sahayı kısalmış olursunuz, hücuma çıkınca daha avantalı hele gelirsiniz, çünkü hücumdasınız, siz geri yaslanıp geride savunma yaptığınızda ise rakibin sahası kısalıyor sizin sahanız uzanıyor bu iki yönü iyi etüt edip öyle oynamak gerekir.
Okan hocaya her zaman güveniyoruz ancak Sivasspor müsabakasında oyuncu değişiklerinde hatalıydı, çünkü hücum oyuncusu oyundan alması Sivas’a avantaj sağladı.
Hücumdan Umar’ı alıp yerine Robın, oyuna almak, Sivas takımını avantaj sağladı Sivas öne çıkmaya başladı, oysa deplasmandasın rakibi yakalamışsın bir sıfır öndesin devam et ikiyi, ucu, bul rakip risk alacak, hücuma daha diri oyuncu al önde baskı yap rakip çıkamazsın,diğer oyuncu değişiklerinde Samudio ,Süleyman değişikliği doğruydu, Saadane, Gladkyy değişikliği doğruydu ancak geç kalınmış bir anlamı olmayan değişiklikti. 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Sivasspor karşısında da oyuncularda korkak ve kırılgan bir oyun anlayışı gözlemledik. Aslında Ç.Rizespor takımı rakipten korkmayan dirençli ve mücadeleci oyununu doksan dakikaya yayabilse iyi sonuçlar alır çünkü bunu yapabilecek oyuncular var sanırım bu korkuyu bir galibiyet yok edecek.
 Ç.Rizespor takımını Okan hoca korkak oynatıyor,oyuncular adeta  oyundan kaçarak geriye savunmaya koşuyor, inanılmaz bir korku var Ç.Rizespor takım da.
 Oysa Ç.Rizespor sahada her yerde takım savunması yapmayı iyi beceriyor, ancak bunu yapmaktan korkar gibi bir tedirginlik var takımda.
Bir takımın sahada duruşu da önemlidir oyuncular doğru yerlerde durmalı,.Her rakip oyuncunun yanında bir oyuncu olması gerekir rakip oyuncular boş kalıyor rahatlıkla pas yaparak Ç.Rizespor pozisyon veriyor, maalesef takımın oyuncularında ve teknik heyete güven yok.
Ç.Rizespor da Boldrin, Samudio, Umar, Muric, çok geriye gelip savunma yapıyor oysa bu oyuncular rakibe rakip sahada baskı yapıp rakibi kendi yarı sahasından çıkarmayıp aldığı toplarla rakip kalede etkili olmalılar bir takım bu kadar geri yaslanmamalı.
Bir başka nokta ise orta sahada Robin ile Saadane’nın denenmesi daha faydalı olur düşüncesindeyim ,çünkü orta sahada oyunu geriden kurabilen oyunu gerektiğinde dinlendiren bir oyuncu yok.Koray stoper deneniyor ancak Koray önemli maşlarda takımın başını yakabilir demedi demeyin..
Her şeye rağmen yenemiyorsan yenilme bir puanda iyidir…
 
Baktığımızda hakemlerin durumu VAR olmasına rağmen Başaksehir ve Sivas maçında hakemler Ç.Rizespor takımının uç puanını resmen çaldığını görüyoruz.
 Sivasspor müsabakasında, yüzde yüz topu elle önüne alıp atılan gol var, pozisyona baktığımıza oyuncu topu eliyle önüne almak için bakarak kolunu vücuduna kapatarak topu önüne alıyor ve gol atıyor.
Hakem de bu pozisyona kol vücuda yapışık diye değerlendiriyor, oysa kol acık top gelirken oyuncu topu görüyor elini kapatıyor topu önüne almak için pozisyon net el ancak hakem golü veriyor.
Pozisyonda yanlış karar var diye VAR hakemleri, hakemi pozisyonu izlemeye davet ediyor maalesef hakem golü iptal etmiyor.
Buradan baktığımızda hakemlerin başkanı Rizeli Ç.Rizespor’a haksızlık yapılarak puanları çalınıyor bunu kim savunacak, Rizeli Ç.Rizespor takımını savunmuyorsa vay Ç.Rizespor’un haline.
VAR’a rağmen Ç.Rizespor yakılıyor iki müsabakada ligde kotu durumda olan takıma hakemlerin haksızlıkları da eklenince, bu takıma var olması mümkün mu?
Cuma günü oynanacak Ankaragücü maçı çok önemli inşallah sahada savaşan doksan dakika hıç durmayan mücadeleden düşmeyen bir Ç.Rizespor seyrederiz Ankaragücü karşısında güzel bir galibiyetle takıma teknik heyete de bir güven getirir kanısındayım
 
Önceki ve Sonraki Yazılar