Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor takımı toplama kampına donmuş

 Ç.Rizespor takımı, ligin dibinde demir atmış ekonomik sıkıntılarLa yaşayan teknik direktörü dahi olmayan, kadrosunda genç futbolcularla müsabakalar çıkan G.Antepspor’a karşı tel, tel dahi tel, tel dökülen bir takım seyrettik.
Baktığımızda Üzülmez ,Hikmet Karamanın kadrosunu bozmadan ilk maç ikinci maç aynı kadro ile sahaya çıkması enteresan tabı.
Bu takımda haftalar önceden yazdık bu takımı bu halleriyle bu formayı hak etmeyen bazı oyuncuların olduğunu defalarca ifade ettik burada, ancak bu hafta maç sonrası bunun farkına varıldı.
Bu takımda hala bir kaç oyuncunun bu halleriyle formayı hak etmediğini düşünüyorum.
Baktığımızda Hikmet Karaman dönemindeki ilk on bir tercihlerindeki yanlışlar Üzülmez  döneminde de devam ediyor.
Mesela Robın ‘ın stoper oynaması sol bekte Mehmet’in oynatılıp,Özgür’ün oynatılmaması, Ozan’ın Kweuke olmadığında oynatılmaması Halil İbrahim kenarda, Oğulcan’ın oynaması ve Süleyman’ın oynatılmaması.Özgür olsun Süleyman olsun bu takıma maçlar puanlar kazandıran oyuncular bu oyuncular ne kadar forumsuz olsa da Oğulcan’dan Özgür’den  iyidirler en azından..
Bunun yanında bir kaç futbolcunun da kulağının çekilmeleri gibi bazı hadiselerin devam etmesi lazım, bu takım ya adam olacak yâda adam olacak, bu formanın hakkını vermeyen paf takımda surunsun arkadaş...
Antep müsabakasında Üzülmez, sahaya yanlış kadroyla cıktı ancak maç esnasında doğru kadroya yöneldiğini gördük. 
Üzülmezin oyuna yaptığı hamleler umut verici, yaptığı oyuncu değişikleri ve Robın’ı  stoperden alıp orta sahaya sürmesi,  Saadane’yı stopere çekmesi, Süleyman’ı ve Ozan’ı oyuna alması çok doğruydu, ancak Mehmet’e bu kadar tahammül edilmesi enteresan tabı, son derece forumsuz sahada kısa adamlarla gezen mücadele dahi etmeyi düşünmeyen bir Mehmet’i haftalardır izliyoruz. Recep ‘in oyuna alması da bir o kadar yanlıştı.
Oyuna Recep değil de Özgür alınsaydı daha faydalı olurdu kanısındayım çünkü Özgür adam eksilten iyi orta yapabilen kaleye şut çekebilen iyi serbest vuruşlar kullanabilen bir oyuncu Özgürden bu takım faydalanmalı.
 
Baktığımızda Recep Üzülmez geldikten sonra daha önde ve serbest oynadığını görüyoruz aslında Recep’in oynayacağı bölge bu bölge ancak ne yazık ki Recep’i sahada arayıp bulamıyoruz.
Geldiğimiz noktada Antep karşısında topla birlikte koşabilen bir tek oyuncu yok ,takım dikine oynayamıyor, takım ilerde topla birlikte çoğalamıyor .Ç.Rizespor takımı toplama kampına donmuş,Karaman iyi bir anı bırakmış bu şehre vallahı helal olsun..
Bu kadar rahat bu kadar sorumsuz bir oyuncu topluluğu olabilir mi bu kulüp çiftlik mi salla başını al maaşını nedir bu ya,insan yediği ekmeğin vicdanen hakini verir,yenilirsin yenersin o ayrı dava ..
Koşmadan mücadele etmeden sahada ter dökmeden şampiyon olunmuyor galip gelinmiyor, sanıyorum Ç.Rizespor takımı futbolcuları çok şımartıldı, daha dun küme duşmuşsunuz, bu başarısızlığı başarılı olarak üzerinizden atmalısınız, aksı halde alt liglere oynarsınız… 
Örneğin Oğulcan kimden gelmiş Real Madrid ten mi  yok ,ikinci lige  Ercıyespor’dan süper lige gelmişsin bu şans sana verilmiş cimleri yemen lazım ayağa kafa koyman lazım .Bunun yanında Recep keza öyle diğer Edomwonyi, Petrucci, Süleyman, Mehmet,adamlar koşmuyor dikine oynamıyorlar efor harcarız yoruluruz diye böyle bir şey olabilir mı ya.
Bir takım doksan dakikanın kırk beşini yana geriye pas yaparak oynar mı ya.
Gecen senden beri bu devam ediyor Üzülmez döneminde de aynı buna kim dur diyecek ..bu takım da ki futbolcular aslında koşan dikine oynayabilen sahada mücadele eden bir futbolcu topluluğundan oluşuyor ,bu takıma ne oldu da bu hale geldi,kimse sizden iyi futbol beklemiyor zaten bu ligde iyi mücadele eden kazanıyor ..…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar