Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor takımı yetenekli oyuncularıyla kazanıyor

 Altınorduspor’a karşı Hikmet hocanın taşları yerinde oynatmaya başladığını görüyoruz.

Her maç eleştirdiğimiz Hikmet hocayı bu maç eleştirmeyeceğim. Çünkü saha doğru on birle cıktı oyuncu değişikleri doğruydu.

Ancak Ç.Rizespor takımın süper ligden kalan bir alışkanlığı göze çarptı, oda şu Ç.Rizespor takımı süper ligde savunmayı düşünerek oynadığını görüyorduk sahanın her yerinde savunma yapıyordu, topla oynamayı çok sevmiyordu gol atınca geriye yaslanıyordu bu alışkanlık maalesef devam ediyor.

Ç.Rizespor takımı aslında bu ligin büyük takımı olduğunun hala farklında olamadığını görüyoruz.

Ç.Rizespor takımı düşünce olarak evet bu ligin büyük takımı kafalarda var, ancak bu düşünce olarak değil de sahada oynanan oyunla bunun öne çıkması gerekir.

Ç.Rizespor takımı orta saha ile forvetin arasını çok uzak tutuyor, orta saha ile defans iç içe oynuyor, dolayısıyla rakip orta saha oyuncularına pas yapacak alan bırakıyor.

 Oysa Ç.Rizespor orta sahası daha  önde basmalı oyunu çok geri karşılayıp oyun kuruyor ,Ç.Rizespor takımı önde basamıyor, bu eksiklik bu ligde Ç.Rizespor takımına yakışmıyor. Sanırım bu oyun anlayışı Hikmet hocanın değil, Süper ligden kalan takımın alışkanlığı olduğunu düşünüyoruz.

Altınordu maçına baktığımızda Ç.Rizespor takımın göze hoş gelen kadrosuna yakışan top oynamadığını görüyoruz, hala takımın geriye yana oynadığını dikine oynamayı sevmediğini göz önüne çıkıyor.

Baktığımızda bu takımın zamanla daha iyi daha hoş futbol oynayacağını düşünüyoruz.

Hikmet hocanın sahaya sürdüğü on bir doğruydu bir futbolcu hariç, ancak takımda başta kaleci olmak üzere futbolcuların da forumsuz olduğunu gördük. Bir kaç futbolcu haricinde istekli oynayan oyuncu yok gibiydi.

Oyuncu değişikleri oyundan alınan oyuncular doğruydu oyuna giren oyuncular kısmen doğruydu.

Bu müsabakada Kweuke’nın daha istekli arzulu olduğunu gördük Recep çok çalıştı bu müsabakada, Recep ilk kez bana göre yerinde oynatıldı,Recep bu müsabakada bir sure serbest oynadı,ancak orta sahadan top alamayınca daha geri gelmeye başladı etkilide oldu. Süleyman, çok yetenekli ve güçlü bir oyuncu oyuna gırdı Ç.Rizespor rahatladı. Ümit, oynadıkça bu ligin en iyi stoperlerinden biri olacağına inanıyorum.

Ç.Rizespor takımına genel olarak baktığımızda futbolcuların maç eksiği olduğu görüntüsünü verdiklerini gözlüyoruz.Ç.Rizespor takımında bir tembellik de fark ettim takım sahada çalışkan bir takım görüntüsü vermiyor.

Ç.Rizespor takımı maç oynadıkça dehada iyi daha kendine güvenen önde oynayabilen ayağa oynayan bir takım olacağını düşünüyorum.

Önümüzdeki hafta Ankaragücü maçında farklı bir Ç.Rizespor izleyeceğimizi düşünüyorum bu müsabakada takımın oturmaya başlayacağını düşünüyorum, inşallah temennilerimizde yanılmayız. ben daha öncede yazdığımı tekrar etmek istiyorum bu ligde Ç.Rizespor takımının rakibi yok. Ç.Rizespor takımın rakibi Ç.Rizespor’dur ve Hikmet Karamandır kimse kusura bakmasın. Hikmet hoca bu müsabakada eskilere rağmen hata yüzdesini azalttığını gördük böyle giderse her şey daha iyi olacak.

Baktığımızda belki Altunordu karşısında takım ve hoca eleştirilir, çünkü on kışı kalmış rakibe karşı iki gol yemek yakışık almadı, artı Ç.Rizespor takımı hala kotu ve zor kazanıyor. Ç.Rizespor takımı yetenekli oyuncularıyla kazanıyor iyi oynayıp kazanmıyor.

Altınordu müsabakasında fark gelince  futbolcular lakayt oynamaya başladı  kalecide forumsuz olunca az kalsın galibiyet gidiyordu inşallah takıma bu bir ders olur diye düşünüyorum..

Ç.Rizespor zaten iyi değildi bu halıyla iyi olmadığı ortada, uc maç iki gol bir maç uç gol buradan çıkarılacak çok ders var, ancak maç oynadıkça daha iyi olacağından umutluyum.

Önceki ve Sonraki Yazılar