Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor takımı zorla küme düşürülüyor

 Ç.Rizespor Kasımpaşa’dan mutlak galibiyet alması gerekiyordu ama olmadı.
Oyun Kasımpaşa Ç.Rizespor arasındaki maç kıran kırana başladı sanki küme düşecek yada şampiyon olacak takım Kasımpaşa idi. 
Ç.Rizespor da oyuna iyi başladı ilk yarı karşılıklı ataklarla geçti. İkinci yarıda İsmail’in acemice topu elle alması Ç.Rizespor takımını yıktı.
Bu dakikalarda Ç.Rizespor un art sahası oyundan duşmuş. Recep ayakta duramıyordu devamlı boş koşular yapıyor boşa top kullanıyordu, Petrucci orta sahada yalnız kaldı ve Kasımpaşa’ya karşı tek başına mücadele etti.
Baktığımızda Hikmet Karaman bu dakikalarda oyuna stoper alıp, Saaden veya Robın’ı orta sahaya alması gerekiyordu.
 Bu dakikalarda Recep’in oyundan düşmesi bas, bas bağırır gibiydi ve Recep’in hatasından penaltı geldi.
Aslında Robın’le Saadane’ı stopere çekmek yanlıştı, eğer Robın ve Saadane orta sahada oynasaydı kesinlikle Kasımpaşa’dan uç puan alınırdı.
Sanki bu maçtan uç puan almamak için orta sahayı boşaltıp stoperlere çekmek orta sahayı Kasımpaşa’ya teslim etmek gibi bir düşünce cıktı ortaya. Mesela Recep on liberoda cılız kalıyor Recep ancak on numara serbest  pozisyonunda oynayabilen bir oyuncu ,on liberoya oynatıldı cılız kaldı etkili olamadı.
Baktığımızda Kweuke, hariç takımdaki bütün futbolcular azimli istekliydi. Ancak hocanın oyuncu tercihleri iki yıldır Ç.Rizespor takımını bitirmiş oldu.
Baktığımızda hocanın oyuncuları değişik pozisyonlarda oynatması sonucunda Hikmet hoca Ç.Rizespor’u yakmıştır.
Bir maç değil iki maç değil her maç oyuncuları değişik pozisyonlara oynatmak nedir bunu anlamış değiliz bu yanlış tercihler sonucu Ç.Rizespor her maç kan kaybetmiştir hoca yetersizliği bu takımı küme düşürmüştür bunu başka tarifi yok .
Kalkavan Karaman el ele Ç.Rizespor kümeye düşürülmüştür, ama beceriksizlikleri ama kendi istekleri onu onlar bizden daha çok biliyor. 
Maç esnasında Hikmet Karamanın İsmail’in kırmızı kar görmesinden sonra oyuncu değişikliğini eline yüzüne bulaştırdı Özgür sakatsa neden bir kaç dakika sonra oyuna aldın o zaman, hoca oyunu okuyamıyor oyuncu değişiklerini yerinde yapamadığı her maç ortada.
 
Çok yazık sanırım Ç.Rizespor takımına birileri bu sezon topluca yönetimi hocasıydı hakemi ile bir bedel ödettirildiğini anlıyoruz. 
Yoksa bu takıma her maç olumsuzluk zinciri oluşmaz göz göre ,göre küme düşürülmezdi, bu sonucun altında farklı düşünceler farklı faaliyetler olduğunu görüyoruz ve his ediyoruz. her şey ortada. Ç.Rizespor takımı zorla düşürülüyor. 
Enteresan İşler oluyor bir bakıyorsun Ç.Rizespor’un ligde kalma umudu doğuyor,o zamanda hoca takımda farklı oyunlar deniyor takımı zora sokmak için sanki bir şeyler yapmayı deniyor .
Mesela oyuncuları farklı pozisyonlara deniyor, olmadık oyuncu değişikleri yapıyor.illaki bir terslik yapılıyor bir bakıyorsun hakemler Ç.Rizespor’u doğramaya çalışıyor kimsenin ağzından cık çıkmıyor.
Bir başka maça bakıyorsun takım biraz iyi gidiyor iken bakıyorsun oyuncu kırmızı kart yiyor. Bütün bunlardan sonra sanki buradan Ç.Rizespor bedel ödüyor Ç.Rizespor’u küme düşürerek birilerini üzmeye çalışılıyor.
Ç.Rizespor yönetiminden hocasından futbolcusuna kadar, bunun yanında hakemlerde olmadık can yakıcı kararlar veriyor. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde ben bunu anlıyorum. CHP li hakemlerden alında da fetoşcu hakemlere kadar. 
Bunun başka tarifi yok varsa biri söylesin, baktığımızda bütün takımlar hoca değişikliğine gidiyor başarılı oluyor.
Ç.Rizespor yönetimi ise Ç.Rizespor un canının çıkmasını bekliyor inanılır gibi değil arkadaşlar bütün bunlardan ben bunları anlıyorum,haksız mıyım,Ç.Rizespor takımı zorla küme düşürülüyor,.
Yoksa bu takım küme düşmezdi, kimse bu takımdan iyi futbol beklemiyordu, bu takım mücadele ederek kümede kalabilirdi yeter ki hoca eli bu takıma değebilseydi, ancak düşüncelerin farlı olduğunu düşünüyorum, bunlar benim düşüncem. Ancak zaman her şeyi gösterecek kimin ne yaptığını kim olduğunu kamuoyu mutlaka anlayacaktır inşallah… Yanı Ç.Rizespor ne kadar kotu gidiyorsa rakipler o kadar kotu gidiyor sanki rakipler Ç.Rizespor’a çalışıyor Ç.Rizespor’un hala ligde kalma şansı var.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu ligde bazı takımlar küme düşen takımların müsabakalarına asılmıyor, ne hikmetse Ç.Rizespor la oynadıklarında yırtılıyorlar Ç.Rizespor’u yenmek için ayağa kafa koyuyorlar, mesela Kasımpaşa maçında maç iki, iki Kasımpaşa stoperini ileri çıkarıyor gol atmak için, bazı takımlarda santraforunu oyundan alıyor gol atmamak için bir başka takım kalıpken mağlup oluyor gibi farklı oyunlar.
 Demek ki buralara bir şeylerin donduğunu ortada, buradan da anlayabiliyoruz, bu ligde hak eden lige kalmıyor, hak eden kalsa tamam oyna yen de bunu alkışlarız ,ancak maalesef bakıyoruz ki hak edenle bu işler yürümüyor.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar