Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor takımına en azından minimum üç oyuncu alınmalı

 Osmanlıspor bu müsabakada Osmanlıspor gibi oynamadı 
İki takımda rölantide oynadı iki takımda daha çok beraberlik için oynadı. Baktığımızda iki takımda maç boyu alan savunması yaparak oynadı iki takımda futboldan çok bir birleriyle mücadele ederek oynadı .Ç.Rizespor takımı bu müsabakada dört iki uç bir oyun sistemiyle oynadı .
Müsabakada iki takımda sabırlı oynadı Osmanlıspor teknik direktörü oyunun gidişatına göre oyuncu değiştirerek Osmanlı takımına galibiyeti getirdi. Hikmet hoca oyuncu değişiklerinde sınıfta kaldı oyunu leyine çeviremedi ve Ç.Rizespor takımı mağlup oldu.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı penaltıyı atamadı, Osmanlıspor penaltıyla uç puanı son dakikada alıp evine dondu. Hikmet hoca maçtan sonra açıklamalarda bulundu iki sakatlık oldu dolayısıyla oyunun gidişatına göre oyuncu değişemedik.
Ben bu cümlede koptum, ilk oyuncu değişikliği yanlıştı, ikinci oyuncu değişikliği neydi, ve son beş dakikada diyor oyuncum sakatlandı ve zorunlu oyuncu değişikliği yaptık.
Son beş dakikada bir hoca oyuna niye oyuncu alır,ya  galip olur yada dakika geçirmek için oyuna oyuncu alır dimi .Bizim Hikmet hocaya sorsanız son beş dakika onun için çok önemli,son beş dakika  oyuna oyuncu alıp maçı alacak.Peki buradan sormak istiyorum son beş dakikada oyuna aldığın oyuncuyla hangi maçı cevirdin ,yanı bir insan bu kadar futbol fakiri olamaz ya.
Oyundan Orhan’ı aldın otuzuna kadar forvet oynayan Mehmet’i sağ beke koydun bumudur senin futbol bilgin .Oysa Özgür iki ayağını da kullanıyor Özgür’ü çek sağbeke İsmail’i al sol beke hiç olmazsa Özgür bek oynayan bir oyuncu ,Mehmet’i yerine oynatıp Mehmet’e şans vermiyorsun ,Mehmet’i oynatıyorsun sağ bek,neden Mehmet’e yerinde  şans vermiyorsun amacın ne neyin peşindesin....
Oyundan Oboabona aldın, Robın’ı stopere çektin Petrucci’yı orta sahaya aldın, bumudur senin futbol bilgin neydi düşüncen, bence akıl tutulması.
 Bu oyuncu değişikliği takımına ne vardı,sen ilerde etkili olamıyorsun doksan dakika rakip kaleye bir isabetli şutun yok yaptığın değişiklere bakın macera..
Bu ikinci değişiklikte amaç neydi bunu kimse anlamadı orta sahada Robın müsabakada ayağa isabetli pas yapıyor olduğu halde Robın’ı  stopere çekip oyuna bir başka orta saha enteresandı.
Bir başka nokta ise Mehmet sağ bek oynattın, sana da gol lazım rakibe yükleniyorsun dimi oyunun sonlarına geldin, e o zaman sen Mehmet’i öne çıkarsan da sağbeke farklı oyuncu alsan o zaman hoca risk aldı uçuncu bölgede etkili olmak istiyor gol atmak istiyor denilir. 
 
Böyle değişiklikler  futbolcuları hareketlendirir, yanı yaptığınız oyuncu değişikliği takımınızdaki futbolcuya bir itici mesaj vermeli, hemse rakibi geri itmeli ama yok…
Yapılan değişiklik ne mesajı veriyor böyle iyi Osmanlıspor gel gol at biz gol atamayı düşünmüyoruz. Yanı maç boyu kaleye bir isabetli şut olmaz mı, nasıl gol atacaksın.
 Yaptığın böyle tuhaf oyuncu değişikleriyle futbolcuları dahi oyundan düşürüyorsun, futbolcular on beş dakika kendine gelemiyor...
 
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımında kanatlar üretemiyor gecen bir kaç maçta kanattan Özgür bir kaç isabetli orta geldi, ne oldu Ç.Rizespor gol buldu etkili oldu .
Ç.Rizespor takımında iki kanat oyuncusu var biri Ahmet, biri Mehmet.
E bunlardan Ahmet yoklarda oynuyor Mehmet’e de şans vermiyorsun ne oluyor Ç.Rizespor takımı gitmiyor, bu iki oyuncuya ilk on bire başlamanız lazım çünkü elinizdeki kanat oyuncuları bunlar artı bu oyuncular senelerdir süper lig tecrübesine sahip ne yapacakları belli olmaz.
Ahmet ve Mehmet, kaleyi düşünen hücum üstünlüğü olan oyuncular ama yok, Hikmet hoca doğruyu yapmaktan çok tersleri yapmayı seviyor. Değişik pozisyondaki oyuncuları değişik pozisyonda oynatmayı düşünüyor böylede olmuyor futbolcular karman çorman oluyor.
Geldiğimiz noktada Hikmet hoca ilk dönem sınıfta kalmıştır. Yapılacak transferlerle neler olur onu yaşayarak göreceğiz. Ancak bence ilk dönem Hikmet hocanın kenarda yetersiz olduğunu düşünenlerdenim bu takım düşme pozisyonu yüzdeye vurursanız daha çok.
İkinci yarı daha can alıcı oynanıyor çember daralıyor, bana göre bu takıma Afrika kupasını da düşünürsek, Ç.Rizespor takımına olmazsa olmazlar beş oyuncu alınmalı, bir kaleci, bir stoper, bir on numara, bir santrafor, birde kanat, oyuncusu alınmalı. 
Eğer bu beş oyuncu alınırsa bu oyuncularda takıma direk oynarsa, zaten Hikmet hocaya çok iş düşmez belki bu takım kurtarır diye düşünüyorum. 
Beş oyuncu olmazsa minimum uç oyuncu da olur ama direk bu takımı alıp gidecek oyuncular olmalı, bir on numara bir santrafor birde kanat oyuncusu. Yanı bu kanat oyuncusu alıp gidecek sıfıra inecek ortalar yapacak içe girecek bire birde etkili ve çabuk oyuncu olacak, on numara Cernat tipinde olursa,
Santrafor de Kweuke’ye alternatif zaman, zaman çift santrafor oynamak için zaman, zamanda oyuna hamle yapacak alternatif bir oyuncu olmalı… Az olsun temiz olsun da olur…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar