Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç,Rizespor takımının bu ligde yenemeyeceği takım yok

 Ç,Rizespor Bursaspor karşısında oyuna galibiyet düşüncesiyle çıktığı müsabakanın başlangıcına oyun olarak ortaya cıktı.
Ancak Ç,Rizespor takım bu müsabakayla birlikte beş müsabakada bir gol atıp geri yaslanıyor bu oyun anlayışı rakiplere avantaj sağlıyor nitekim Antalyaspor karşılaşmasında bu anlayış iki puan kaybına neden oldu.
Baktığımızda Okan hocanın sahaya çıkardığı ilk on bir doğru, ancak yine golü bulduktan sonra geriye yaslanmaya devam etmesi bir an önce çözülmeli.
Baktığımızda Okan hocanın yaptığı iki oyuncu değişikliğinden sonra Ç,Rizespor takımının oyunu öne aldığı önde oynamaya başladığı takıma golü getirdi.
Aslında Ç,Rizespor takımı oyuncuları kaliteli ayaklar oyun önde oynanıp önde karşılayınca Ç,Rizespor zorlanmadan rakip kalede pozisyon buluyor ve rakibe de avantaj vermiyor.
Ç,Rizespor takımı rakiplere önlem alıp savunma yapmamalı Ç,Rizespor takımı rakiplere savunma yaptırmalı.
Ç,Rizespor savunma yaptığında sağ bekini sol bekini hücuma çıkaramıyor orta sahada önemli oyuncularını kendi sahasında kıtlıyor hücuma katkıları olamıyor dolayısıyla geride savunma anlayışından bu takım kurtulmalı. 
Ç,Rizespor takımı oyunu önde karşılasın önde oynasın Ç,Rizespor takımının bu ligde yenemeyeceği takım yok.
Bursaspor karşılaşmasında Okan hoca oyuncu değişiklerinde gecikti aslında iki oyuncu değişikliğini önce yapsaydı bu müsabakanın sonucu daha farklı olabilirdi.
İkinci yarıda alınan dört galibiyet bir beraberlik aslında Ç,Rizespor adına tesadüf değil bu kadro kaliteli bir kadro bu kadro ayağa dikine ve doğru oynatılsın ligin tozunu attırır.
Malatyaspor müsabakası zor bir maç olacak ancak Ç,Rizespor ayağa oynayıp oyunu önde karşılasın beklendiğinden aksine Ç,Rizespor acısından kolay bir maç olacak, Ç,Rizespor takımında hücum anlamında da kaliteli ayakları olduğu ortada.
Sanıyorum Okan hocanın oyun anlayışı zamanla değişecek yeni transferlerin maç eksikleri giderilip kondisyonları arttığında oyun tempolu önde oynayan bir Ç,Rizespor izleyeceğimizi düşünüyorum.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar