Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor tanınmaz haldeydi

 Ç.Rizespor Kasımpaşaspor dahi hayretler içinde kaldı
Sahada varlığıyla yüklüğü belli olmayan bir Ç.Rizespor takımda tek başına ayakta durabilen bir tek Kweuke vardı diyebiliriz.
Kalede Serkan hamle yapacak gücü kalmamış halde ,defans da Giray, Viere dan eser yok ayakta duramıyorlar .
 Orta sahada nerde o mücadele eden ayağa kafa koyan bildiğimiz Kıvanç yerinde yeller esiyor.
Sercan sahada yok gibiydi. Engin çok yetenekli bir futbolcu ancak ayakta duramıyordu. Obraniak geldiğinde koşmasa da attığı toplarla takıma can katan bir futbolcuydu şimdi ise sahada vücudunu taşımıyor.
Baktığımızda oyun olarak Ç.Rizespor takımı aldığı bütün topları rakibe vererek geri donen rakibi bekleyen rakibi seyreden bir oyun anlayışı içindeydi.
Ç.Rizespor takımında futbolcular topu aldığında beyninin düşündüğünü vücudu taşımıyor topu atıp rakibi geçmek için hamle yaptığında vücut gitmiyordu.
 Lafferty diye bir futbolcu alınmış adam ne topla oyunda var ne de topsuz oyunda var.
Bu takım Hikmet Karaman dan sonra inanılmaz değişmişti şimdi ise neden bu halde. Kamuoyunda söylenenler futbolcular kendine bakmıyor Batum’a gidiyorlar gece hayatına dalmışlar bunlar doğruysa yazık. 
Bir başka söylenti Hikmet hoca idmanlara doğru dürüst katılmıyormuş. 
Bir başka söylenti iste takım yönetimsiz Hikmet hoca hangisine yetsin yalnız kalıyormuş.
Bütün bunlara baktığımızda takımın görüntüsü verdiği sinyaller bu söylentileri doğrular durumda.
Demek ki takım çiftliğe donmuş sallabaşını al maaşını.
Bir futbol takımı bu kadar mı sahada rezil duruma düşer arkadaşa.
İnanılmaz yorgun bitmiş sahada mücadele edemeyen enerjisiz bir futbol takımı vardı, sanki formaların içi boştu.
Maç boyunca futbolcuların en iyi yaptıkları şey kaleye pas yana paslar oldu, öne dikine oynayacak güçleri yoktu.
Oyunun bir bölümüne dikine oyladılar iki pas yapmaya başladılar, bir kıpırdama oldu gibi gol geldi ancak güç yok ikiyi yapamadılar.
Bu görüntü başıboşluktan ötesi değil bu takım çiftliğe donmuş halde, bu takıma  hesap soran hesap veren yok mu bu halde bir futbolcu kadrosuna bulunduğunuz hal nedir bunun cezası verilmez mi hesabı sorulmalı bu rezillik.
 Bu kadar emek veriliyor bu kadar paralar harcanıyor bir süper lig takımının bu rezillik içinde düşmesi hoş bir durum değil arkadaşlar.
Bu süper ligde öyle takımlar var ki küme düştüğü nerdeyse kesinleşti bu rezilliğe düşmemişler ya. Süper ligde başka bir rezil takım daha var mı?
Bir takım kendi sahasında oynadığında oyunu önde basar, oyunu rakip sahaya yıkar çift santrafor oynar dimi doğru birdir iki değil.
Gelin görün ki Kasımpaşa’ya karşı maça tek santraforla başlayan Ç.Rizespor orta sahayla Kweuke arası nerde ise sanayiden cifte kavak gibi oradan oraya uzun top atacaksın da Kweuke tek başına gol atacak.
Böyle bir anlayış olabilir mi maden tek oynuyorsun hiç olmazsa Kweuke’ye, Obraniak’ı yakın oynat.
Madem öyle golleri yedikten sonra oyuncu değiştirip forvetinizi çoğalttınız Hikmet hoca insana sorarlar dimi gol atmak için dimi peki kendi sahanıza oynuyorsunuz maça gol atmayı düşünmediniz mi öyle ya durum bunu gösteriyor.
Doksan dakika boyunca bir tane ikinci toplardan alamıyorsun bu ne hal be takım olu gibiydi ya.
Rakip sana korner atıyor yada duran top kullanıyor, ilerde bir kişi bırakmıyorsun böyle bir şey olabilir mi kaç maçtır aynı şey kendi sahanda oynuyorsun korner atılıyor kalene ilerde bir tek futbolcu bırakmıyorsun.
haftaya Karabük’le oynayacaksın dikkat edin Yılmaz hoca köşe vuruşu kullanıldığında ilerde iki kişi bırakmıyor mu bizde tek kişi bırakılmıyor kendi sahanda böyle bir oyun düşüncesi olmaz.
Böyle yapınca da rakip ikinci topları alıyor daha çok üzerine geliyor neticede gollerin yenilmesi ikinci topları kendi kalenizde rakibe vermekti.
Ç.Rizespor nereden nereye geldi haftaya hayatı bir maç var.
Bu takımı bir haftada Hikmet hoca kampa alıp takımı adam edeceğine inanıyorum iyi bir skorla bu hafta ligde kaldığımızı ilan edeceğiz inşallah.
Önceki ve Sonraki Yazılar