Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç,Rizespor teknik direktörü bir kez daha sınıfa kalmıştır

 Ç,Rizespor takımı iyi değil, ligin ilk yarısı bitmek üzere hala takımın ne oynadığı belli nede oturtulan bir oyun düzeni var.
Ç,Rizespor takımı Kayserispor karşında oyuna iyi başladı oyun Kayserıspor yarı sahasında oynanıyordu ki bu direnç dokuz dakika surdu.
 
Kayserispor’un anı çıkışı Ç,Rizespor kalesine gol geldi gol sonrasında Ç,Rizespor takımının ne oynadığı belli değildi.
 
Baktığımızda Ç,Rizespor takımı motive olamamıştı, Kasyserispr takımında on bir oyuncusu maddi sıkınlar dan dolayı takımdan ayrılmış olmasına rağmen takımda cok forumsuz motive olamamış oyuncu vardı ,bunların bir kaçı  Orhan ve Oğulcan, Vetrih, Atamah’dı.
 
Maçın geneline baktığımızda maça iyi hazırlanan sahada ter döken Kayserispor vardı.
Ç,Rizespor takımı rakibe iyi hazırlanmammış ne olduğu belli olmayan bir oyun ortaya koydu.
İsmail hoca dersine iyi çalışamamış rakip takımı iyi etüt edememiş takımını iyi oynatamamış.
İsmail Karta ikinci yarının başında oyuna Scepovic’ı alması doğru bir hamleydi ancak oyundan alınan oyuncu Attamah olmamalıydı oyundan Vetrih, alınmalıydı çünkü Vetrih oyunda yoktu.
 Attamah da iyi değildi ancak Vetrih ten iyiydi, oyunda kotu olan ilk oyundan alınması gereken de Vetrih, olmalıydı, işte bu tur incelikleri İsmail hoca iyi okuyamıyor.
 
İkinci oyuncu değişikliğinde oyuna giren oyuncu Diomande doğru idi oyundan çıkarılan oyuncu Abdullah,  değişikliği doğru değildi çünkü Vetrih hala geziyordu.
 
 İsmail hocanın iki oyuncu değişikliği doğru idi, ancak uçuncu değişiklik ise seksen ikide geldi bu oyuncu değişikliği enteresandı hücum oyuncusu çıkarıldı orta saha oyuncusu oyuna alındı bu değişiklik sanki mağlubiyete razı bir oyuncu değişikliği yapıldı.
 
Bütün bunlardan sonra Kayserıspor’a baktığımızda takımın yarısı bırakmış gitmiş malı sıkıntılar içinde olan bir takıma mağlup olan bir Ç,Rizespor takımı.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç,Rizespor teknik direktörü bir kez daha sınıfa kalmıştır, yanı İsmail Kartal bu testide geçememiştir.
 
Kadronun yetersizliğinden bahseden Ç,Rizespor teknik direktörü karşısında eksik kadro malı durumu kotu her şey dar ma dağın olan bir takım karşısında takımını motive edemeyip bu durumdaki Kayserıspor takımına mağlup olmak kabul edilemez İsmail Kartal derhal ıstıfa etmelidir.
 
Teknik heyete baktığımızda gerek takımı hazırlamak maça motive etme noktası gerek kenardaki duruşu takımı hakım olma noktası ve sahaya sunduğu ilk on bir de başarısız bir noktada olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.
 
Baktığımızda ç,Rizespor takımında Umar tek başına takımda savaşan mücadele eden oyuncuydu.
 
 Ancak İsmail hocanın oyun anlayışında Umar çok geride oynatılıyor dolayısıyla hücuma çıkınca zorlanma noktasına geliyor.
 
 Rakip oyunculardan en az iki kişi Umar ile Samudio’ya markaj etme imkanı sağlıyor, çünkü çok geriden geliyorlar rakip oyunculara zaman sağlayıp Umar ve Samudio yetişme şanları doğuyor, oysa oyun önde oynansa bu iki oyuncuyu rakip oyuncuların kontrol etmesi zor olacak, bu iki oyuncu aslında rakipler için çok tehlikeli oyuncular.
 
Baktığımızda Scepovic İsmail hocanın oyun düzeninde başarılı olma şansı yok çünkü Scepovic kendi yarı alanına gelip top alıp hücuma çıkabilecek bir oyuncu değil.
 
 Yada uzun toplarla hücumda tek başında başarılı olabilecek oyuncu değil , Scepovic’ın  başarılı olması için takımın önde oynaması gerekir ilerde çoğalması gerekir İsmail hocanın bu geri yaslanma oyun anlayışı,oyunu kendi yarı alanında kabul edip uzun toplarla oynamasında hiçbir oyun uncunun başarılı olama şansı yok ,yanı Scepovic ceza sahası çevresi ceza sahası içinde oynayabilecek bir santrafor oralarda topla buluşursa etkili olabilecek bir oyuncu.
 
Baktığımızda İsmail hocanın oyun anlayışını futbolcular dayı istemiyor, artık futbolcularda hocaya inanmıyor, top oynayanlar bilir hoca yanlış yapınca oyuncular bunu fark eder bir iki uç derken kopukluklar başlar, son hadise futbolcular Kayserispor takımına karşı motive edilememiş.
Bu takım nasıl çalışıyor anlaşılır gibi değil yanı bir takım idmanda bazı çalışmaları yapar da uygular kaç hafta oldu hiçbir maçta öyle bir organize oyun göremedik .
 
Doksan dakika boyunca bir takım kaleye şut çekemez mi işte Ç,Rizespor takımı doksan dakika rakip kaleye doğru dürüst bir şutu yok..
 
Geldiğimiz noktaya aktığımızda Ç,Rizespor takımının yediği gol fauldü ancak bu mazeret olmamalı bu kadar eksik Kayserispor can simidi olmak kabul edilemez..
 
Önceki ve Sonraki Yazılar