Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor zor kazanıyor

 Yoğun işlerim dolayısıyla ancak bu hafta Ç.Rizespor’u yorumluyorum.
Ç.Rizespor’un küme düştükten sonraki süreçte kazan vıkır vıkır kaynarken bazı değişiklikler olması gerekiyordu. Balık baştan kokar derler bir kere başın değişmesi gerekiyordu. Ve Başkan değişti başkanlığa atanan kişi hem Rizeli hem de futbolu bilen bir aileden geliyor, bu yapılan değişiklik Ç.Rizespor takımına çok şeyler katacağı kanısındayım.
Baktığımızda gecen sene küme düşen kadroyu bozmadan, teknik direktörün göndermemek doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Çünkü teknik direktörün yaptığı hataların bu ligde bedelini ödemesi gerekiyordu artı teknik direktörün bu ligde boyunun olcusunu bir şekilde göstereceğini düşünüyorum.
Baktığımız da uçuncu maç uç galibiyetle Ç.Rizespor doludizgin gidiyor görünüyor, ancak Ç.Rizespor aslında bana göre iyi olmadığını görüyoruz, sahada doğru durus sıkı pas ayağa oynayamayan bir Ç.Rizespor takımı var. Kazandığı maçları zorlanarak kazanıyor. Aslında bu kadronun bu ligde zorlanmadan kazanması gerekir diye düşünüyorum.
Gecen sezonda olduğu gibi Hikmet hoca devamlı taşların yerlerini değişiyor, dolayısıyla bu anlayış Ç.Rizespor takımını zorluyor. Baktığımızda Robın ve Sedanenın stoper oynatılması ve orta sahada Petrucci’ nın on libero da oynatılması, bunun yanında  Recep’in devansa donuk oynaması Ç.Rizespor orta sahasını zora sokuyor.
Aslında en azından Robın’ın orta sahada on liberoda oynatılıp Recep’i serbest oynatıp Petrucci da daha ortalarda oynatılırsa, Ç.Rizespor takımının orta sahası nefes alır işlemeye başlar.
Recep gibi önde oynayabilen yaratıcı bire birde etkili bir oyuncu iyi top kullanan kalaya iyi vurabilen bir oyuncu elinde varken, böyle bir oyuncuyu defansa yönelik oynatırsanız o zaman takımınızın hocası eleştirilir ve olmaz yanı doğru birdir.
Recep’in on numara bölgesinde oynaması gerekir bunun lamı cimi yok.
Manisa maçında Robın’le Saadane’nın stoper oynatılması Manisa takımının Ç.Rizespor takımına karşı orta sahayı eline almıştı ,Erzurum maçında da aynı oyun anlayışı Ç.Rizespor takımını zora soktu.
Ancak Hikmet hoca bunu fark edip Robın’ı hem Manisa maçında hem bu maçata ilerleyen dakikalarında yaptığı hatayı fark edip, Robın’ı orta sahaya alıp Ümit’ı stopere almasıyla Recep’i öne atması takımı canlandırdı. Ancak Hikmet hocanın neden böyle bir yanlışa ısrar ediyor olması akıl almaz bir durum, bu anlayış Ç.Rizespor takımın başını eğirtebilir.
Ç.Rizespor takımına baktığımızda zorlanarak kazandığını görüyoruz, bunun nedeninde Hikmet hocanın devamlı taşları yerinde oynatmadığının sebebi olduğunu görüyoruz.
Mesela Mehmet ile Özgür’ün sol tarafta oynatıldığını da yanlış olduğunu düşünüyorum, solda Özgür’ün önde oynatılması gerekir, zaman zaman Mehmet ile yer değiştirdiğini görüyoruz ancak Mehmet’in önde boş boş gezindiğini görüyoruz.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımını özetlediğimizde takım iyi niyetli hırslı mücadele ederek oynuyor .Mesela bu maçta Hikmet hocanın iki oyuncu değişikleri doğruydu ,ancak oyuncu değişiklerinde geç kalındığını görüyoruz,yapılan iki  değişiklik takımı rahatlattı takım öne çıkmaya başladı rakibi geri itmiş oldu..
Aslına Hikmet hoca macera arayışlarına son verip, Hikmet hocanın bilgisi birikimlerini takımına vermesi gerekiyor, bu ligde Ç.Rizespor’un rakibi Hikmet hocadır,Hikmet hocanın da rakibi Hikmet hocadır.
Bu ligde Ç.Rizespor’un ve Hikmet hocanın rakibi yok, Hikmet hoca yapacağı doğru oyun anlayışıyla bu ligi ne mağlup bitirir. Ancak yapacağı yanlış oyun anlayışlarıyla da bu ligde başarısız olur.
Başarılı olup olmamak Hikmet hocanın elinde dersine iyi çalışırsa bu ligde Ç.Rizespor acık ara şampiyon olur Hikmet hocada tarihe geçer diye düşünüyorum.
Tabloya baktığımızda Ç.Rizespor çok iyi ,ancak zorlanarak kazandığını görüyoruz ,Ç.Rizespor’da bir kaç değişiklik herkese futbol sevki verecek bunun altını çıdıyorum..Erzurum maçına baktığımızda futbolcular dan kaleci  Gökhan ve Recep haricinde diğer futbolcular sahada dökülüyordu.
Bu kadro kotu bir kadro değil takılırmışız 10 numara 10 numara, bu takım 10 numara olmadan da bu ligde şampiyon olur. Ancak Ç.Rizespor takımında bir 10 numara eksiği ortada. Ancak elde olan kadro da doğru oynatılmalı.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar