Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç,Rizespor’da İsmail hoca oyuncularını hala tanıyamamış

 Ç,Rizespor takımı ligdeki sıralamasında baktığımızda iyi bir yerde olduğuna rağmen takım bir turlu umut vermiyordu.
Ç,Rizespor takımında oyuncular bekleyerek top oynuyor topla koşan ,oyuncu eksilten rakip defansın arasına topla girebilen hücum oyunculara can alıcı paslar atan bir oyun yok ortada.
Ç.Rizespor takımı mücadele ederek top oynamıyor aldığı toplarla sahayı kısaltıp gole donuk oyun oynamıyor, daha çok yana geriye boş alanlara pas yapıyor.
 İsmail hoca diyor ki ligde en çok pas yapan takımız ancak hangi bölgelerde pas yapmış Ç,Rizespor takımı yana geriye boş alanlara.
Ç,Rizespor takımı durarak oynuyor alan daraltamıyor takımın ne oynadığı belli değil, idmanda çalışılan maçta uygulanan bir oyun göremiyoruz.
Baktığımızda gecen Göztepe maçında çakılı iki on libero ile oynayan Ç,Rizespor takımı bu maçta tek on liberoya denedi.
Ancak tek on libero oynayan asıl mevkisi stoper olan Attamah,rezalet orta sahada dan dun oynuyor rakip oyunculara basmıyor aldığı topları iyi kullanamıyor .
İsmail hoca ikinci yarıya oyuncu değişikliği yapmak için Sasse’yi devre arası ısındırıyordu, bizde dedik ki Attamah’yı alır oyundan Vetrih’ı çeker on liberoya Boldrin’ıde sekiz numara pozisyonuna çeker bu maçı alır Ç,Rizespor takımı düşünülen oyuncu değişikliği yapılmadı, herkesin gördüğü eksikliği maalesef İsmail hoca görmedi.
 Baktığımızda yundan De Pauw, alındı ne oldu orta saha hala aksıyordu ,ikinci değişikliğe bakın orta sahada top kullanan maç buyu Ç,Rizespor takımında en çok pas yapan, oyun içinde çalışan orta sahadan Vetrih’ı alındı Vetrih’ın sekiz numara pozisyonuna Boldrin’ı çekti .bu oyuncu değişikliğinde orta sahayı oyundan eksiltti ileriyi Samudio ile güçlendirdi.
İsmail hocanın bu değişikliği golü getirdi ancak orta saha hala aksıyordu çünkü ne oynadığı belli olmayan Attamah hala oyunda idi ve orta saha oyunu geriden bir turlu kuramıyordu. 
İşte buradan baktığımızda oyuna alınan gecen hafta türbinde oturtturulan Sasse, kalitesini ve yine bu hafta türbinde oturan on libero İsmail oynatıldığı zaman bu oyuncuların oynatılmadığına herkes sac baş yonabilir çünkü Ç,Rizespor’da İsmail hoca oyuncularını hala tanıyamamış. 
Bu takımı kim çalıştırıyor Sasse, gibi bir yetenek neden oynatılmaz Ismaıl gibi bir on libero neden oynatılmaz, İsmail hoca bu mantalite ile olmaz iyi düşünmelisin ne yaptığını nereye gittiğini bir bakmalısın.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda İsmail hoca elindeki kadronun yetersiz olduğunu düşünüyor, devamlı o mesajları veriyor, bunun yanında kendi sahanda bir puan için oynayacağız mesajları veriyor bunlar doğru mesajlar değil.
Bu mesajlar takımı nasıl motive eder oynattığınız futbolda size ileride Vedat da oynasa başarılı olamaz .
İsmail hocanın elinde olan oyuncuları iyi tanımalı ezber bozmalı Başakşehirden aldın diye oynatmaya mecbur değilsin yeni oyunculara güvenmelisin bir kere ortada bir güven eksikliği görüyoruz.
 Ortaya çalışan sahayı işleyen bir kadro çıkmalı bu takımda o kadro var gözünü aslında bir kaç yerin taşlarını doğru koyduğunuzda ortaya bambaşka bir oyun çıkacağını düşünüyoruz.
Oyuncun Scepovic’ı eleştiriyorsun Scepovic ilerde kaç kere topla buluştura bildin, tamam sahada koşan basan hareketli bir oyuncu değil ancak senin oynattığın oyun ve oyuncularla olmaz İsmail hoca,. 
Scepovic’ı güvenilmelidir her maç oynamalıdır bu oyuncuyu bir şekilde bu takımı monte edilmelidir. 
Bir kere orta sahadan Attamah’yı kesmelisin ilk on birde rotasyon yapmalı, gelinen noktada zeki ve birikimlerini ortaya koyan  teknik direktörlüğü ortaya koymalısınız, bunları yapınca oyunculara da hareketlenme gelir ,yoksa olmaz ikide bir kadroyu eleştirmek yanlış aslında bu takımın sorumlusu ilk kendini  eleştirmeli.
İlk on bir oyun anlayışı zaten ortaya koyuyor stoperden on libero yapıyorsan elinde on liberon varken, Allah aşkına hazırlık maçında seyrettiğimiz orta sahada adeta bir solist gibi oyunu okuyan Ismael Diomande neden oynatılmıyor lütfen İsmail hoca. Rize’nin evladısın geldiğinde tartışılmaya başlanmıştın Rize’de sana belli bir  çoğunluk sahip cıktı seviliyorsun.
 Etme şu macera sevdalıklarından ezberlerden vaz geçmelisin doğru kadro ile oyuna başlamalısın.
Ç,Rizespor takımı alan savunmasına önem vermeli oyunu önde oynamalı orta saha doğru oyuncular oynatılmalı, bu takım ilk yarıyı orta sıralarda bitirir aslında hocanın da katkısı olmalı.
Maç esnasında İsmail hocanın oyuna katkısını göremiyoruz, oyuna hamlaları iyi değil, oyunu iyi okuyamadığı görülüyor..
Ligdeki sıralamaya baktığımızda iyi sahaya baktığımızda takımın ne oynadığı belli değil, dıyeceksınızkı henüz hazır değiliz ancak beşinci hafta oldu rakipler hazır hale geldi ancak Ç,Rizespor takımında öyle bir ışık göremiyoruz.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar