Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç,Rizespor’dan kötü oyun iyi sonuç

 Baktığımızda Ç,Rizespor takımı İsmail hocanın her zamanki taktığı oyunu geride kendi sahasında kabullenmek aldığı topları hızlı ayağa kullanabilirse gole gitmek.
Daha maçın başında Konyaspor’un barız hatası sonucunda ilk gol ikinci gol hemen sonrasında uçuncu gol ise yine şans eseri geldi.
Ç,Rizespor takımı rakibe baskı yapamadı baskı yedi sağlı sollu ataklar yapamadı oyunu kendi yarı alanında kabul etti.
Baktığımızda Ç,Rizespor takım kadrosu her zaman yazdığımız gibi kotu değil ancak santrafor sorunu var olduğu ortada.
Ç,Rizespor takımını oyuncuklarının gayreti mücadelesi sonucunda gelinen noktada İsmail Kartal ‘ın tak tık olarak takıma bir şey veremediği düşünüyorum.
Süper ligde bu sezon çok kotu takımlar var neticesinde Ç,Rizesporlu oyuncuların kalitesi mücadelesi iyi niyeti sonucunda alınan on yedi puan.
Konayaspor müsabakasında İsmail hocanın sahaya sorduğu on bir kısmen bulunan kadronun ideal on biri, oyuncu değişiklerinde  Vetrih ,Sasse, değişikliği doğruydu,Oğulcan’ın doksan dakika oyunda tutulması yanlıştı.
Orta sahada forvetin arksında Boldrin’ın yokluğunda Vetrih oynatıldı o bölgede ağır kaldı iyi top kullanamadı çok da alternatifi yoktu. 
Baktığımızda Ç,Rizespor takımının iki kanat oyuncusu  Samudio, Umar, gerçekten çok kaliteli ve dikine oynayan oyuncular, bu iki oyuncu Ç,Rizespor takımının önemli salahları diyebiliriz. Savunma dörtlüsü kaliteli, on liberoda Diomande kaliteli oyuncu Attamah, takım önde oynadığında kalitesi ortaya çıkan bir oyuncu Boldrin, zaten tartışılmaz kaliteli bir oyuncu, tabı bu oyuncuların aralarına atılan oyuncularda kotu değil mesela Vetrih takımda sırıtmayan bir oyuncu bu takımda ne eksik var bir santrafor, yanı bu takımın oyun sistemi değişsin bu oyuncuların kaliteleri daha da ortaya çıkar.
Bu takıma ara transferde iki santrafor, iyi bir sekiz numara belki birde stoper,alınırsa  bir kaç alternatif oyuncu, birde teknik direktör bu takım kafalara oynar arkadaşlar demedi demeyin her şey ortada ancak görebilene..
 
Ç,Rizespor takımında önemli eksikler olmasına rağmen Konyaspor takımını yenmesi önemli. Ancak bu galibiyet Ç,Rizespor takımının iyi olduğu demek değil, Ç,Rizespor’dan kotu oyun iyi sonuç aldı desek yanlış söylemiş olmayız.
Baktığımızda İsmail hocanın oyun anlayışı oyunu okuyuşu çok zayıf ligin bu kadar olumsuzluklar içinde olmasından aslında İsmail hoca yararlanması gerekirdi.
 Maddi olarak sıkıntısı olmayan Ç,Rizespor takımı, maddi sıkıntılar çeken rakiplerin sahada kotu oynadıkları çok sayıda maçlar İsmail hocanın yanlışları yüzünden kaybedilmiştir.
 Ç,Rizespor takımında biraz cesur olan oyunu iyi okuyabilen kenarda duruşuyla takımına güven veren bir teknik dırektor olabilseydi Ç,Rizespor şuanda en azından yirmi beş puanın üzerinde olurdu diye düşünüyorum.
İsmail hoca kendi başarısızlığını bir ara yetersiz kadroya bağlamış her maç oyuncularından ağlıyordu, geldiğimiz noktada takımdaki eksiklik teknik direktör olduğu ortaya cıkmış durumda.
Ç,Rizespor takımı bu sezon çok şanslı maçlar çıkardı Antalyaspor maçı Konyaspor maçı daha aklımıza gelmeyen çok sayıda şanslı maçlar oynandı.
Konyaspor müsabakasın da baktığımızda Konyaspor takımı iyi olsaydı Oğulcan yine doksan dakika oyuna tutulduğunu duşunun, maalesef zihniyet bu.
Kanyaspor müsabakasın da takımı geri yaslamak alınan her topu rakibe vermek demek iyi oynamak demek mi bir takım bu kadar geri yaslanarak oynamaz kaliteli oyuncular dahi bu oyun anlayışıyla hata yapar kotu duruma düşer, günümüz futbolunda bir takım önde basmalı defansı santraforla başlatmalı.  .
 
Geldiğimiz noktada ilk yarı alanın puanların çok önemli olduğu, süper ligde ikinci yarıda çok önemli olduğu ortaya çıkacak ikinci yarıda kıran kırana maçlar oynanacak, asıl lig ikinci yarı başlayacak.
 Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç,Rizespor takımı Başkanının Derepazarı ilçesinde futbolculara teknik kadroya verdiği sabah kavatlısı sonrasında.
 Başkanın yaptığı konuşmadan sonra ve her maç Rize’de oluşu takım oyuncularında bir kıpırdama bir takımı sahiplenme bir gayret bir mücadele ortaya çıkardı.
 Ç,Rizespor  takımı İsmail hocaya rağmen düşe kalka gidiyor, arkadaşlar kimse yanılış anlamsın ben İsmail hocayı yemin ediyorum insan olarak seviyorum Rizelidir başarılı olsun istiyoruz başlarda sahiplendik herkestense eleştiri aldık. Ancak başarılı olmadığı noktaya göz yumamayız gördüğümüzü yazarız ha adam var benim gördüğümü göremez, yâda başkasının gördüğünü ben göremem ama sonuç kimin doğru olduğunu gösteriyor.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar