Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’dan mucizeler bekleniyor

 Ligde umutlarını kaybetmiş küme düşme sıcaklığını her hafta daha çok his eden iki takımın mücadelesinde, Ç.Rizespor galip geldi.
Bu müsabakada Adanaspor’dan daha çok galibiyeti isteyen Ç.Rizespor takımıydı nitekim galibiyeti almış oldu.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı sahada ne yaptığını bilmeyen bir Adanspor buldu ..
Bu galibiyeti çok da abartmamak lazım, Ç.Rizespor takımı iyi top oynayıp da galibiyet aldığını söyleyemeyiz.
Ligden umutlarını kaybetmiş bir rakibe karşı alınan bir galibiyet var, Ç.Rizespor ‘a yüzde bir umut doğdu anlamında bir galibiyet oldu.
Bu müsabakada Adanspor un taraftarının da olmayışının verdiği şans faktörü Ç.Rizespor ‘a lehine oldu.
Kişisel becerilerden doğan bir penaltı, uzaktan duran toptan bir gol defansın sektirdiği bir top ve takıp sonucunda gelen uçuncu golle gelen bir galibiyet. 
Belki Ç.Rizespor takımına bir umut doğdu ancak Ç.Rizespor umut vermediğini görüyoruz.
Her zaman söylediğimiz bir durumu tekrar söylemek isterim bu kadro küme düşmezdi.
 Bu kadrodan iyi futbol beklenmiyor, ancak bu kadrodan iyi mücadele etmek bekleniyordu, bu kadro iyi mücadele ettiğinde bu ligden puanlar alabilecek futbolculardan oluşuyor. Bu takımı iyi oynatamayan bir teknik direktör var bu takımı motive edemeyen bir teknik direktör olduğu ortada.
Baktığımızda Adanspor maçında sahaya sürülen kadroda her zaman olduğu gibi hocanın illa bir terslik yapacağını beklediğimiz gibi, sahaya olmadık bir oyuncu kadroya katarak oyuna başlamış oldu, eğer Adanaspor biraz dirençli bir takım olsaydı bu ters oyuncu faktörü Ç.Rizespor u zora sokabilirdi, kimdi bu oyuncu Oğuzhan.
Mesela Süleyman iyi bir yetenek ve güçlü zeki suratlı bire birde harika bir oyuncu, bu maç Süleyman sayesinde alındı desek haksızlık etmeyiz.
Süleyman maç oynadıkça ele avucu sıkmayacak rakip defansların korkulu rüyası haline geleceğini inanıyorum.
Ç.Rizespor takımda bir öz güven eksikliği var zaten, Hikmet hoca takımı geri yaslayıp oyunu kendi yarı sahasına oynatan aldığı toplarla hızlı çıkışlar ve uzun toplarla rakip kaleye gol aramaya çalışan bir oyun anlayışıyla oynuyor, bu anlayış başarılı olmamasına rağmen bu anlayıştan hiç vaaz geçmediğini görüyoruz.
Bu müsabakada gördük ki kotu bir Adanspor’a karşı takım bu korkaklığı atar gibi oldu orta saha oyuncuları hücuma cıktı orta sahayı doldurdu hücuma ayağa oynayarak cıktı ceza sahasına topla birlikte girmeye çalıştı. 
Bu maç tamamen oyuncuların oyun içindeki kendi becerileriyle alındığını gördük. Geldiğimiz noktada bu takım Hikmet hocanın elinden çıkamıyor.
 Bu takımı hoca kendi haline bıraksa bu takım kendi başına dahi daha iyi işler yapardı. Sahaya sürdüğü kadro ve oyuncu değişiklerinde illaki bir terslik yapacak. 
Mesela bu maçta Özgür daha önce oyuna alınmalıydı Ç.Rizespor geri yaslanmaya başlamış aldığı her topu rakibe veriyordu, bu durumda oyuna ayağına top tutacak dikine oynayacak takımı çekip çıkaracak oyuna bir oyuncu alınması gerekiyordu bu da Özgür olmalıydı .
Hikmet hoca kimi aldı Igiebor, yanı buradan baktığımızda Hikmet hoca takımına yarardan çok zarar veriyor.oyuna alınması gereken en son oyuncuyu en önce alıyor.Kasımpaşa kupa maçında aynısını yaptı ters oyuncu değişikleriyle Kasımpaşa’ya Ç.Rizespor elendi.
 Bütün bunlardan sonra Hikmet hocayı değerlendirdiğimizde Hikmet hocanın miadının bittiğini görüyoruz günümüz futboluna düşündüklerini takımına veremediğini görüyoruz her şey ortada.
 Hala kendini savunuyor her maç sonrası kendi egolarından vaaz geçmiyor her şeyi o biliyor. 
Maç esnasında hocanın her turlu hatasını oyuncular fark eder ve futbolcuların motivasyonu duş er.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor’un bir kıvılcım ligde kalma umudu doğduğu sırada Ç.Rizespor takımı bu atmosferde oynanacağı maçlara puanlar alabilir mi öyle bir güven veriyor mu sorsalar bana ben umutlu değilim.
Ha Hikmet hoca terslik yapmazsa takımı sahaya doğru çıkarırsa oyuncu değişiklerini doğru yaparsa takımda da direnç güç mücadele olursa bir umut var.
Oda bu saten sonra nasıl olacak bilmiyorum, aslında bu kadar maçlardan sonra geldiğimiz yolun sonunda Ç.Rizespor’dan mucizeler bekleniyor.
Bu mucizeleri yaparsa ligde kalır,bir birde Hikmet hocanın engelini nasıl aşacak oda var, ancak ben şahsen inanmıyorum inşallah yanılırım….
Yanı anlayacağınız Ç.Rizespor’un en büyük rakibi Hikmet Karamandır, öyle hatalar yapıyor takımı öyle oynatıyor ki takımın elini ayağını bağlıyor. 
Hikmet Karaman maç sonrası açıklama yapıyor ligde diyor uç takım düşüyor on iki teknik direktör değişiyor. 
E insana sormazlar mı sen başarılı olmadığın halde gitmedin, ne oldu ömrün boyuncu lig sonlarına teknik direktörlük yaptığın zamanlarda çalıştırdığın takımlar ligde kaldığı zamanlar olmadı mı oldu.
 E bunları bizzat yaşadığın halde hala savunma yapıyorsun, bu savunma anlayışın Ç.Rizespor’u da küme düşürmedi mi düşürdü, ne haber, senin hem oynattığın futbol savunma hem hayatın savunma  
Demek ki kan değişikliği bazen işe yarıyor.kan değişikliği yapan takımların çoğu başarılı oldu ,bu dünyada böyle sen gitmedin ne oldu ,başarı var mı var yok eee hala konuşuyorsun ama.Hikmet hoca bu iş senden geçti git ya köşene çekil yada TV lerde yorumculuk yap benden tavsiye.. 
Hikmet hoca bu kadar deneyimin var Türk futboluna hocalık yaptın bu noktada yönetim futbolu bilmiyorsa. İnsan çıkar derki arkadaşlar ben bu takıma faydalı olamıyorum, gelin bu takımın onunu açalım bu takıma yazık günah ben gideyim farklı bir hoca alın deyip gittin mi gitmedin kendini duşundun Ç.Rizespor takımını düşünmedin. .Sen bunu yapmayıp ekmeğini yediğin Ç.Rizespor’a ihanet etmedin mi bana göre ihanet ettin…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar