Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’un bu galibiyet kimseyi aldatmasın

 Ç.Rizespor haftalardır galibiyet özlemini çok kotu bir Ankara gücüne karşında giderdi.
Baktığımızda ilk on birde bir kaç oyuncunun yanlış olduğunu düşündüğümüz müsabakada.
Mesela Abdullah ve Atama’ın oynatılması Ç.Rizespor takımını zora soktu, maça Diomande ile başlanılmalıydı.
 
Allah’tan Abdullah sakatlandı oyuna Diomande girdi ve takımın rahatladığını gördük. 
Haftalardır yazıyoruz Diomande bu takımda oynayacak ilk oyunculardan biridir oynatıldığında fark hissediliyor defansın önünde adeta duvar örüyor aldığı topları oyuna olumlu kullanıyor dikine oynuyor ayağa oynuyor iyi yer tutuyor.
 
Attamah Ç.Rizespor takımında bu sistemle bir kere on libero oynayamaz mesela bu müsabakada bazen sekiz numara pozisyonuna oynadı, on liberodan daha iyi en azında rakip oyuncuları seyretmiyor oyuna giriyor.
 
Baktığımızda bir kaç oyuncunun yanlış oynatılması bir futbol takımında fark edildiğini görüyoruz.
Oyuna baktığımızda Ç.Rizespor takımı oyuncuları çok gayretli idi iyi mücadele ettiler.
 Defansta Moroziuk, Abarhoun çok iyi oynadı Diomande oyuna girdi adeta takım rahat bir nefes aldı, defansın onun de beton ordu diyebiliriz.
 
 Boldrin tek başına oynadı savaştı top aldı verdi, gol attı pozisyonlar yaptı harika bir futbol orta koydu, tek başında maçı aldı dersek yalan olmaz.
 
Takım genel olarak dört uç iki bir oynadı, kotu bir Ankaragücü karşısında çok geri yaslanmadan oynadı.
 
İsmail hocanın oyuncu değişikleri Abdullah sakatlandıktan sonra oyuna Diomande’nın oyuna alınası doğru bir değişiklikti.
 
Diğer oyuncu değişikleri takıma fazla etkisi ne olumlu ne olumsuz oldu.
 
Takıma genel olarak baktığımızda Ç,Rizespor’un kotu gidişatını oldu, İsmail hocayla yolların yarılması noktası Ankaragücü galibiyetiyle şimdilik direkten dondu diyebiliriz,ancak İsmail hoca bir turlu Ç,Rizespor takımına ışık vermiyor..
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda gecen yıl mesela İbrahim Üzülmezin dönemi de aynıydı, ancak Okan hoca geldi takımın en doğru oyuncularını oynatıyordu doğru oyuncu değişikleri yapıyordu ,oyunu iyi okuyordu ,öyle  olunca da herkes sabredilsin Okan hoca ara transferle bu takımı toparlar daye düşünülüp Okan hoca güven verıyordu.
 
İsmail hoca’nın ilk on birleri oyun sistemi maçı okuması oyuncu değişikleri her maç kotu.
 
 Ç,Rizespor takımında orta sahada Abdullah ve Attamah birlikte oynatılması yanlış, Abdullah forumsuz Attamah bu sistem de on liberoda  iki pas yapamıyor ancak rakibi seyrediyor Attamah kaç hafta denendi olmıyor.
 
 Az kalsın kotu bir Ankaragücü karşısında mağlubiyet gelme noktasına gelinebilirdi Diomande oyuna girdi ne oldu Attamah da sırıtmadı oyun kısmen azda olsa düzelmeye başladı, takım biraz önde oynamaya başlayınca, oyuncuların kalitesi ortaya çıkmaya başladı.
 
Baktığımızda Attamah da İsmail hocanın sisteminde başarılı olamadığı ortada  yanı oyun kendi yarı sahanda oynandığında, kalabalık bölgede baskı yediğinde etkili olunamıyor, çünkü oyuncu baskı yiyen bir takımda oynamış günümüz futbolunda oyuncular alt yapılarından öğrendikleri oyun önde basmaktır onde oynamaktı İsmail hocanın sistemi demode oldu ama ne çare.
 Vetrih’ı seyrettiğim kadarıyla oynadığı müsabakalarda defansif gücü zayıf ofansif gücü daha iyi bir oyuncu Vetrih’ı de baskı yapmayı seven baskı yemeyi sevmeyen bir oyuncu.
Baktığımızda Ç,Rizespor takımında kadro olarak ofansif oynayan oyunun iki yönünü önde oynamayı seven bir kadrosu var.
 
Ç.Rizespor oyunu önde oynayabilen oyuncularla kurulu, İsmail hocanın defans yaptırdığı oyunu kendi yarı sahasında oynaması, geri yaslanan oyun sisteminde bu oyuncuların başarılı olma şansı çok az, bunu İsmail hoca bir turlu fark edemedi yada başka oyun sistemi oynatmaya korktuğu için oyun sitemini bozmak istemiyor ancak bu oyun sisteminde de başarılı değil, dolayısıyla da bir yeni arayış içinde olamıyor.
 
Baktığımızda İsmail hocanın oynattığı sistem oyuncuları kotu gösteriyor. Baktığımızda bazı maçlarda takımın sahada dizilişi uç beş iki gibi idi ,ancak oyun anlayışı yine aynı, yine oyun kendi yarı alanında oynanıyor.
Bu takım önde basacak oyunu önde tutacak alan savunması yaptıracak bir kadro var elinde, bu kadro ancak öyle başarılı olur.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda transfer döneminde de devamlı yazmıştık bu takıma iki santrafor bir sekiz numara oyuncu alınmalı diye, ancak sekiz numara pozisyonunda aslında oynayacak çok oyuncu var kadroda, ancak İsmail hoca kaç hafta oldu hala oyuncularını tanıyamadı.
baktığımızda İsmail hoca takımı iki on libero ile oynatıyor bu düşünce bile takımı geri çekiyor, Ankaragücü maçında takım biraz önde oynamaya çalıştı oyuncular aralara pas attı kenarları kullanmaya çalıştı dikine toplar kullanmaya çalıştı oyuncuların özgürce oyun oynamaları fark edildi.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda tabı takımda santrafor bölgesinde eksik olduğu ortada transfer döneminde santrafor bölgesine yeterli oyuncu alınamadı ancak alınan santraforun oynatılması gerekir diye düşünüyorum,oynattıca bu takıma faydalı olacaktır inancındayım, takım doğru oynatılsın alınan santraforun başarılı olabileceğini düşünüyorum.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu kadro kotu bir kadro olduğunu düşünmüyorum tekrar tekrar yazmaktan bıkmayacağım İsmail hoca iyi olmadığını görüyoruz, tabı gönül ister başarılı olsun sevdiğimiz bir insan ancak Ç.Rizespor başarılı olamadıktan sonra baba oğlu da olsa ne faydası ver.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor’un bu galibiyeti kimseyi aldatmasın Ç,Rizespor  takım iyi değil takımdan çok İsmail hocanın takımı iyi yönetemediğini görüyoruz güneş balcıkla sıvanmaz.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar