Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’un bu galibiyeti kimseyi yanıltmasın

 Ç.Rizespor Gaziantep’ten 12 puan değerinde 3 puanla dondu.
Gaziantep deki müsabakada iki takım, daha çok sahayla mücadele ettiğini gördük saha çok bozuktu.
Hikmet hoca müsabakaya çıkardığı on bir farklı, oyun düşüncesi faklıydı.
Ben şahsen maç başlamadan bu maçtan Ç.Rizespor adına umutlu değildim. Ancak saha şartları Gazıantep takımının beceriksizliği Ç.Rizesporlu oyuncuların fırsatçılığı uç puanı getirdi.
Hikmet hocanın oyun düşüncesi oyunu kendi sahasında karşılayıp kontra ataklarla Gaziantep’in üzerine gitmekti ancak kenarlarda oynattığı oyuncular ağır olunca oyun düşüncesinde Ç.Rizespor takımı gol yollarında zorlandı.
Deplasman maçlarında aslında Mehmet gibi oyuncularla başlamak daha mantıklı olurdu.
Hikmet hoca ne hikmetse Mehmet gibi, bu ligde tecrübesi olan gecen sene bu takıma goller atarak puanlar kazandıran oyuncusuna bir turlu şans vermiyor. Aslında Ç.Rizespor önde oynayan kenar oyuncularında sıkıntı yaşıyor, hocanın şans verdiği oyuncular çok ağır. Dolayısıyla Ç.Rizespor’un kenar oyuncuları ağır olması, Mehmet on kenara aslında aranılan kan.
 Baktığımızda Hikmet hoca oyuna Özgür’le başlaması çok önemliydi Özgür’ün getirdiği toplar ve yaptığı ortalar adeta adrese gidiyordu, ancak Özgürle önde başlamalıydı, işte Hikmet hocanın böyle yanlışları var. İki göl de Özgür sayesinde oldu, Özgür çok iyi bir sol oyuncusu olduğu biliniyor aslında. 
Bir başka nokta bu sene defansın en istikrarlı en çalışkan oyuncusu bütün hava toplarının hâkimi geriden ayağa oynayabilen bir futbolcunun bu maçta oynatılmaması da ayrı bir hata ümitle bu maça başlanmalıydı. 
 
 Baktığımızda biz Hikmet hocadan başarı bekliyoruz doğru oyuncuları doğru yerlerde oynatması doğru uyguncu değişikleri bekliyoruz bizim Hikmet hocayla alıp veremediğimiz yok, bizim amacımız bu takımı başarıya getirmesidir.
Mesela bu takıma Recep’le Mehmet kazandırılmalı bunu defalarca yazdık bunu herkes görüyor ne hikmetse Hikmet hoca bunu göremiyor.
Hikmet hoca Emrah’a Oğulcan’a verdiği şansları bir başka yeteneklerine bir turlu veremiyor Hikmet hoca takımını böyle yaptığında oynamayan oyuncuları da hazır hale getiremiyor, futbolcuları futbola kusturuyor mesela Mehmet gibi oyuncuyu etti, etti futbola kusturdu.
Emrah’ın oynadığı bir takımda, Mehmet’e yapılan haksızlık Recep’e yapılan haksızlık Oğuzhan’a yapılan haksızlık Özgür’e yapılan haksızlık, işte bunu takımda oynayan oyuncularda görüyor ister istemez bu yanlışlıklar etki yapıyor. 
Baktığımızda Hikmet hocanın oyuncu değişikleri mesela İsmail’i oyuna alıp Özgürü sol öne alması önemli bir değişiklikti. Mehmet’e oyuna aldı Mehmet ‘e ve takıma haksızlık yaptı böyle bir maçta Antep yükleniyor senin elinde hızlı çıkan golü düşünen oyuncun var son dakikayı bekliyorsun, bumudur Hikmet hoca yaptığı bu değişiklik de çok geç kaldığını gördük birde Özgür’ü oyundan almasını ben şahsen yadırgadım.
Geldiğimiz noktada iki denk takımın oynadığı müsabakada zaman, zaman tempolu müsabaka oldu yakalanan gol pozisyonlarında Ç.Rizespor daha becerikliydi golleri buldu ve Ç.Rizespor yoğun bakımdan cıkmış oldu. 
Baktığımızda Robin benim en çok beğendiğim futbolculardan biri, Tuszynski oyun içinde önceki maçlarından daha çok istekli daha çok çalıştı. Özgür öne çıkan oyunculardan biriydi Saadane oyuna girdikten sonra çok çalıştı Oboabona ve Ali çok çalıştı keleci bu maç iyiydi, futbolcular istekli ve azimli idi.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımı 12 puan değerinde 3 puan aldı. Baktığımızda Ç.Rizespor takımı geriye yaslanmayı beceremiyor yanı bu takım on kişi defansa yığıldığında başarılı olamıyor. Ç.Rizespor oyuna orta sahada bastığında oyunu orta sahada karşıladığında bunun yanında ayağa oynadığında başarılı oluyor.
Ç.Rizespor aslında çok çabuk ve seri bir futbolcu topluluğundan oluşuyor yanı sahada makine gibi çalışıyor.
Buradan baktığımızda Hikmet hocanın olumlu olması yanı doğru kadro doğru oyun sistemi doğru oyuncu değişikleri olabilmesi sonucunda bu takım çok canlar yakar.
 Ancak Hikmet hoca bir turlu bu kadroya uyumlu ola bilemiyor yanı kanardan bu takıma bir el olduğunu takım fark etsin bu takımın aslında yeri bu sıralama değil,acık ve net bu takımda teknik direktör eksikliği var.
Ancak Hikmet hoca takımdaki yöneticilik işlerini bıraksa, yanı tesislerde işe adam alıp adam çıkarma işlerini bırakıp kendini futbola verebilse belki faydalı olur diye düşünüyorum.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor’un bu galibiyeti kimseyi yanıltmasın Hikmet hocanın kenardaki biraz var olması sahanın da yardımıyla Ç.Rizespor uç puan almıştır diye düşünüyorum. 
Kimse yanlış anlamasın Ç.Rizespor takımı futbolcuları  zaten iyi mücadele ediyor ayağa iyi oynuyor çabuk top kullanıyor. Ancak Hikmet hocanın oyun düşüncesi ve oyuncu tercihleri takımı on kişi defansa gömmesiyle futbolcularında moralini bozuyor, bu mantaliteyle Ç.Rizespor’un başarılı olması zor. 
Hikmet hocanın oyun düşüncesi aynıydı oyuncu değişiklerinde erken davranması doğru oyuncu değişikliği oyuna aldığı doğru oyuncuyla ilk kez takıma faydalı oldu yoksa kafa aynı…
Ç.Rizespor takımı bir kere geri yaslanmayacak on kişi defansa gömülmeyecek oyunu orta sahada karşılayıp oyunu rakip sahada ve orta sahada oynamaya calışmalı. Yoksa bu eski düşüncelerle on kişi defans yaparak Ç.Rizespor takımı başarılı olamaz, olamadığı da ortada günümüz futbolu bu değil günümüz futbolunda önde basacaksın.
Hikmet hoca dersine iyi çalışıp bu takıma formayı hak edene forma vermeli takımı korkak oynatmamalı oyuncuları doğru pozisyonlarda oynatmalı.
Bana göre Hikmet hoca kendini futbola versin takımına oynasın her şey yoluna girecek diye düşünüyorum yoksa aksı halde Ç.Rizespor zaman kaybeder kan kaybeder.
Osmanlıspor karşısında on kişi defans yapmak rakibin duran top kullandığında ilerde futbolcu bırakmamak seni perişan eder her maç olduğu gibi, Hikmet hoca iyi duşun, ömrünü futbola verdin yaptığın hatalar sana yakışmıyor, sen eskiden böyle değildin.
Oyuncu değişikliklerin sahaya sürdüğün on birler futbolcuların dahi moralini bozuyor bir tek futbolu sen bilmiyorsun futbolcularda futbolu biliyor .
 
Önceki ve Sonraki Yazılar