Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’un bu galibiyetini fazlada abartmamak lazım

 Ç.Rizespor ‘da Hikmet hoca Alanyaspor’a karşı sahaya galibiyet düşünen ilk on bir kurgusuyla cıktı.
Sahada koşan dikine oynayan iyi mücadele eden hızlı çabuk oyuncuları tercih eden Hikmet hoca bunun meyvesini da aldı.
Futbolda doğru oyuncularla maça çıkarsan rakip size karşı etkili olamaz.
Baktığımız da Ç.Rizespor takımında sezon başından bu yana her zaman yazdığımız bir kaç nokta var bu takımda Recep, oynamalı kenarlarda Ahmet, Mehmet oynamalı, Mehmet bu müsabakada sağ bek oynadı ancak Mehmet sağ önde oynamalı.
Bu takımda Recep, 10 numara pozisyonunda oynayabilen tek oyuncu, Recep oynadığında orta saha ile forvetin arasını doluyor aldığı toplarla ve verdiği toplarla takımı hem dinlendiriyor hemse takımı hızlı hücuma çıkarıyor,yanı o orta sahayla forvetin arasındaki bölge boş kalmıyor,Recep aldığı topları çabuk oyuna sokuyor doğru yerlere pas atıyor takım çabuk çıkıyor..Recep oynatılamadığında orta saha forvet bloğu kesik kalıyor bilhassa rakipler Ç.Rizespor’un bu açığına çalışıyor buradan Ç.Rizespor vuruluyor,bu bölgede Recep, olmayınca forvet top alamıyor kenarlar işlemiyor ,Ç.Rizespor’un bu bölgesinde 10, numara oyuncusun olmayınca bu bölge Ç.Rizespor’a duvar haline geliyor çünkü rakip on libero oyuncusu boş kalıyor istediği gibi oyun kuruyor.. Bu bölgede çok oyuncu denendi ama olmuyor çünkü başka pozisyon oyuncuları bu bölgeyi kaçırıyor..
Dikkat ettiyseniz Hikmet hoca Recep’i oyundan aldı o on numara bölgesi boşaldı ve o bölgede oynayan rakip on libero oyuncusu Ç.Rizespor un üzerine gelmeye başladı Alanya’nın golü geldi pozisyonlar bulmaya başladı.
Hikmet hocanın Recep’i oyundan alması hataydı, artı Kweuke’yı de oyundan alınca Alanya resmen üzerine çekmeyi kendi yarı sahana yığılmayı sağladın.
Üstelikte Alanya on kişi yanı Hikmet hocanın ikinci ve uçuncu oyuncu değişiklikleri hatalıydı. Ancak bu müsabakada sahaya sürdüğü ilk on bir ve oyun düşüncesi doğruydu.
Hikmet hocanın ilk kez doğru oyuncularla müsabakaya başladığını görüyoruz.
Mesela bu müsabakada biz Hikmet hocadan Robın’ı ilk on birde beklerdik oynatılmadı demek ki Alanya’nın eksiklerini daha çabuk bir on liberoyla çözmeyi duşundu ve başarılıda oldu. Bir başka nokta oyun içinde dikkatimi çeken İsmail’le Özgür’ün maç içinde yer değiştirmeleri de çok zekice bir oyun anlayışıydı.
Bir birde bu hazırlık dönemini de iyi hazırlanan bir Ç.Rizespor takımı gorduk. Ancak bu müsabakada da Ç.Rizespor karşısında çok kotu bir Alanyaspor seyrettik.buradan baktığımızda Ç.Rizespor’un bu galibiyetini fazlada abartmamak lazım
Baktığımızda Ç.Rizespor takımında olan oyuncuları Hikmet hoca doğru kulana bilse bu takım bu sıralamada olmazdı, hikmet hocanın macera arayışları bu takımın inşallah başını yakmaz, hikmet hoca bu kadroyla çok oynamadan bu kadroyla devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bilhassa on numara alınana kadar recep oynamalı ve ortanın kenarlarında Ahmet ve Mehmet, oynamalı diye düşünüyorum.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor hala doğru dürüst transfer yapılamamış, Başkanının çok çelişkili açıklamaları var bunun yanında Hikmet hoca da öyle. Başkan diyor terörden dolayı anlaştığımız futbolcular gelmedi on numara bulamıyoruz. Hikmet hoca diyor ki para yok oyuncu alamıyoruz. Bu takımın başkanı kim arkadaşlar kimse kimseyi kandırma şansı yok her şey ortada bütün takımlar harıl, harıl transfer yapıyor sende çok değil uç oyuncu alamıyorsun cıkım yağlayıp sızlanıyorsun yakışmıyor ayıptır insan utanır ya.
Hiçbir şey yapamıyorsan yerli oyuncu al git Bilal Kısa’yı al yanı git alt liglere bak bu nesil bir futbol yönetmek anlamdım demek ki işinize tam anlamıyla sarılmıyorsunuz bu takım düşerse bedeli ağır olmaz mı yazıklar olsun…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar