Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’un hücum timleri

 Ç.Rizespor un haftalardır kotu gidişatına Galatasaray mehlem oldu.
Şampiyonlar liginden yorgun dönen Galatasaray ‘a Ç.Rizespor acımadı.
Ç.Rizespor takımında Hikmet hoca sahaya cesur ve hücum ağırlıklı bir kadroyla cıktı.
Ancak Hikmet hoca her maç olduğu gibi bu maçada yanlışsız çıkmadı.
Orta sahada Robın ve Koray’la başlayıp Makiadi yedeğe çekmek bana göre yanlıştı.
Baktığımızda orta sahada Robın Makiadi ikilisiyle başlanılsaydı Galatasaray bana göre tarihi bir skorla karşı karşıya kalabilirdi.
Haftalar önce yazmıştık yeni transferler bu takıma oynamaları gerekir. Mehmet kulübeye otururken Sercan oynarsa yanlış olur diye yazmıştık.
Hikmet hoca son haftalar şans verdiği yeni transferler meyvelerini vermeye başladı.
Bu maçta Chevalıer, Mehmet takıma fark yarattı ,Chevalıer,Ç.Rizespor un her atağında ayağı vardı gollerde asistler yaptı.
Mehmet, Chevalıer le birlikte olağan ustu çalıştı önde dikine koşular yaptı. Chevalıer çok iyi top kullanıyor aldığı her topu dikine oynuyor topla iyi koşuyor adam eksiltiyor oynadıkça harikalar yaratacağına inanıyorum.
 
Mehmet çok çalışkan sahada olduğu müddetçe devamlı koşan rakibi geriye yaslanmasına neden olan aralara iyi koşan bir futbolcu, bu maç bunları harfiyen yaptı, birbirinden iki güzel oyununa yakışan goller attı.
Baktığımız Ç.Rizespor, yorgun Galatasaray karşı Hikmet hoca dersine iyi çalıştı yaptıkları tespitler ve oynattığı oyuncularla, hak ettiği uç puanı aldı.
Maça baktığımızda iyi top oynamayan Ç.Rizespor iyi savunma yaparak buna iyi mücadele etmeyi katarak, kontratağa çıkıp, çabuk ve hızlı futbolcularıyla sonuca gitti.
Ç.Rizespor takımı sahaya hücum gücü yüksek dört futbolcuyla başladı bunlar Kweuke, Mehmet, Chevalıer, Ahmet, Hikmet hocanın bu anlayışı çok cesur ve zeki bir düşünceydi.
 
Ç.Rizespor un başarılı oluşundaki birinci neden dikine paslarla hızlı ve çabuk top kullandığında başarılı oldu. Ç.Rizespor da orta saha ve stoperde sıkıntıları var bunlar giderilirse üst sıraları zorlayacağını düşünüyorum.
 
Baktığımızda Hikmet hoca yorgun Galatasaray’a karşı Galatasaray öne çıktığında geri denemeyeceğini düşünerek, Ç.Rizespor un çabuk ve dikine çabuk futbolcularıyla golü duşundu. Bu düşünce Galatasaray ı hüsrana uğratarak evine gönderdi.
Galatasaray takımında adale yorgunlukları da vardı zorlayınca sakatlıklar ortaya cıktı.
Hikmet hocanın oyuncu değişiklerinde İsmail’i oyuna almasını ben her zaman yadırgadım bu maçta yadırgıyorum. Arkadaşlar bu takıma alınan yeni transferlerin İsmail verildiği şans Nika’ya verisin Nika harikalar yaratırdı. 
İsmail’in yerine Nika oyuna alınsaydı Nika iyi top tutan iyi top kullanan bir futbolcu takıma daha faydalı olurdu.Nika nın takıma katılması gerektiğini düşünüyorum diğer yeni transferler gibi futbolcuya şans verilmeli maç atmosfer başka. 
Oyuna aldığınız futbolcu takıma katkı sağlayacak saman alevi gibi bir anda pır sonra sahada yok bu ligde böyle yürünmez. Diğer oyuncu değişikleri kısmen doğruydu.
 
Baktığımızda bu maçı resmen koparan şoke şoke alan Kweuke ,Kweuke çok farlı bir futbolcu Kweuke’ye orta sahadan iyi poslar gelmiyor orta sahada bir on numara olsa, Kweuke tek başına bir takım  olurdu.Bu maçta başta Kweuke olmak üzere Ç.Rizespor hücum timleri olağanüstüydü.
Hikmet hoca bir silkinmeli her maç barız hatalar yapıyor, bir takım bu kadar geri yaslanmamalı, artı oyunda Koray çıkması gerekirken Robın çıkarılmamalı. Koray orta sahayı yapamıyor oyun boyunca orta sahada oyuna etkili bir top kullanamadı yenilen gollerde yanlış yer tutuşunun faktörleri var.
Baktığımızda Hikmet hoca Ereni zaman zaman orta sahaya alıp ,sinsice taktıkları de zekice bir oyun anlayışıydı.
Galatasaray da Selçuk sakatlınca Sneijder de geri oynamaya başladı bu düşünce de Ç.Rizespor ‘un ekmeğine yağ surdu. rakip yüklenince Koray ya faul yapıyor yada kademeleri kaybediyor boşa kalıyor.  
 Bu maçta Ç.Rizespor takımındaki önde oynayan futbolcusu çok diriydi onlara dua edilsin bu maç az kalsın gidiyordu, yazık olurdu. Tabı hücum ağırlıklı kadroyla çıkan Hikmet hocaydı bunun altını çizmek lazım.
Baktığımızda bu galibiyetin çok da abartılmaması gerekiyor. Ancak önemli bir kulübü mağlup etmek önemli üç puan önemli. 
Baktığımızda  çok iyi oynayıp da alınan bir galibiyet yok iyi mücadele edip rakibe tehlikeli bölgelerde alan bırakmamaya çalışan bir Ç.Rizespor takımı  vardı buna kısmen başrılı oldu. Tekrar yazıyorum, Ç.Rizespor un on de oynayan muhteşem timleri başta Kweuke olmak üzere bu maçın kahramanıydı. Hikmet hoca bu galibiyeti kendine mal etmesin.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar