Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’un Kara Boğası

 Namağlup Ç.Rizespor takımı Kasımpaşa’dan da namağlup dönüyor.
Baktığımızda Kasımpaşa’ya karşı oyunun ilk yarısında Ç.Rizespor takımı etkisiz kaldı.
İlk yarı boyunca Kasımpaşa kalesinde Ç.Rizespor takımının bir kaç şutu vardı.
Oyuna baktığımızda Ç.Rizespor takımında orta saha ve sağbek çok kötüydü ilk yarı boyunca bu iki bölge koridor olmuştu.
Hikmet hoca ise takımın bu etkisiz kalan bölgelerine hamle yapmayıp seyretmeyi tercih etti.
Bunun sonucunda Ç.Rizespor kalesi çok sayıda gol pozisyonları yaşadı ve kalesinde golü gördü.
Kasımpaşa’nın ileri ucundaki oyuncuları etkisizdi eğer etkili olabilseydiler bu maçta fark olurdu diye düşünüyorum.
Ç.Rizespor takımı iyi futbol oynamıyor ancak iyi mücadele ediyor dikine koşular yapıyor bunlara orta saha iki pas yapıp top katabilse oyun takımın oyunu daha iyi olabilirdi.
Hikmet hocanın yanlış on birileri ve yanlış oyuncu değişikleri takımı zora soktuğunu görüyoruz.
Hikmet hoca orta sahada Koraya ısrar etmesi sağbekte de Yalcını oynatması bana göre doğru değil.
Koray orta sahada iki pas yapamıyor adam eksiltemiyor oyunu yönlendiremiyor rakibin orta sahasına karşı çok sönük kalıyor.
Oysa orta sahada Yalcın ve Ludovic’ nın oynaması daha faydalı olur düşüncesindeyim. Ludovic  iyi pas yapan iyi top dağıtabilen rakipten top çalan adam eksilten etki bir futbolcu. Hikmet hocanın enteresan tercihleri akıllara durgunluk veriyor.
Sağ beke baktığımızda Yalcın, sağbekte çakılı duruyor sağbekte inanılmaz sırıtıyor Kasımpaşa’nın teknik direktörü Rıza hoca takımın bu zafiyetini görmüş olmalı ki, devamlı o bölgeden bastırıyor ancak Hikmet hoca sanırım bunu fark etmedeki önünde olan bu bölgeye hamle yapmadı.
Gelen kırmızı kartın sebebi Viera’nın hem stopere hemse sağbeke koşması sonucu futbolcun bu durumdan gergin olduğu ve kırmızı kart yediğini düşünüyorum.
Yapılan bunca transferlerden sonra hala takım da mevkisi olmayan bölgelere başka mevki futbolcuları oynatılıyor. takımda alternatif bir tane stoper yok bu durumda çok enteresan, bu nasıl bir transfer politikasıdır anlaşılır gibi değil.
Süper ligdesin alternatif stoperin yok iki stoperle lige başlıyorsun. Allan aşkına bir araştır bak bu ligde başka bir takım var mı gülünecek durum. Yapılan bunca transferler nerede .
İkinci yarıda Hikmet hoca oyuna çok doğru pozisyon değişikleriyle başladı defansı üçledi Orhan’ı ortanın sağına aldı oyunu önde tutabilmek için Eren’nıde ortanın soluna çekti aynı şekilde Ahmet orta sahanın ortasına alınca on kişi kalan Ç.Rizespor takımı bu pozisyon değişikleri oyun sistemi Kasımpaşa’ya karşı dışa dış mücadele etmeyi sağladı.
Kuweuke her maç olduğu gibi bu maçta adeta yalnız oynadı defansta forvette inanılmaz etkiliydi rakıp bir tek Kuweuke’yı duramadı tek başına bir bu an aldı desek haksızlık olmaz diye düşünüyorum.
 
Baktığımızda maçın hakeminin yanlış kararları ve verdiği yanlış kararların sonucunda vicdanı rahatsız olup, olmadık bir penaltı sonucu Ç.Rizespor takımı bir puan almış ölmesine neden oldu.
Hikmet hocanın dikkatimi çeken bir durumundan bahsetmek istiyorum takımı bir sıfır mağlup son dakikalara oyuncu değiştirmesi beni şaşırttı, bu oyuncu değişikliği zaman geçirmek için miydi yoksa takıma gol kazandırmak için mi, bu durum akıl almaz bir değişiklikti.
Bir başka nokta ise orta sahanın bu kadar bozuk olması sonucunda neden orta sahaya Ludovicle hamle yapmaması  da akıl almaz bir başka durum oldu.
Ancak tekrar soyluyorum ikinci yarıdaki sistem değişikliğini ve takımının doksan dakika mücadele etmesi oyunu bırakmaması takımın kondisyonun dan dolayı, Hikmet hocayı ayakta alkışlıyorum, ancak oyuncu değişiklerinde de teşke aynı alkışı devam ettirseydi.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda orta sahanın işlemeyişinden dolayı defans zorlanıyor, forvette top alamıyor ve orta sahadan forvete yardım gelmiyor.
Bu dururumda Kuweuke yalnız kalıyor buna rağmen, Ç.Rizespor’un Kara Boğası güçlü fiziğiyle rakip defansı dağıtıyor, atılan toplara inanılmaz depar atıyor, asistler yapıyor, aldığı toplarla adam eksiltiyor, adamda yok yok, isabetli şutlar atıyor kendi defansına yardım ediyor yorulmuyor kırk bin kere maşallah Suphanallah. Ve bütün bunlardan sonra Kara Boğa süper ligin gol kıralı Kuweuke artık ne diyeyim seni alkışlamaktan ellerimiz çatlasa azdır.
Son olarak yine tekrardan yazmak istiyorum Ç.Rizespor iyi değil bu çıkışın, çıkışı gibi düşüşü da olabilir aksaklıklar giderilmese.
Ancak iyi oynamadan boyla puanlar alınacaksa ligde namağlup durumda ve ligin en fazla gol atan ikinci takımından birisin. en az gol yiyen takamlar arasındasın olmak inanılmaz iyi bir topla varsın Ç.Rizespor iyi oymamsında böyle devam etsin,iyi oynamak puan almıyor diye insanın içinden demek geliyor ancak ligdeki takımlar tam olarak hazır değil takımlar hazır olunca işler değişir.
Haftaya Rize ayağa kalk uyan Rizeli ,Ç.Rizespor Bursaspor maçında artık stadyum dolsun Pazar günü şölen var. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar