Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’un teknik direktörünün hatalarıyla rakipleri kazanıyor

 Yapılan ara transferlerden sonrada İsmail hocanın oyun anlayışına değişen bir şey yok.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımının hedefi kümede kalmak yukarıları düşünmediğinden bu oyun anlayışına mutabık kalmış bir yönetim var, hedef üst sıralar olsaydı kesinlikle bu oyun anlayışı sorgulanırdı ve gereken yapılırdı.
Beşiktaş karşısında ilk yarıda tamamen kendi ceza sahasına gömülü oynayan Ç,Rizespor takımı Beşiktaş takımına kolaylık sağladı ve mağlubiyet geldi.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Beşiktaş karşısında oyunun ilk yarısı ne oynadığı belli olamayan bir oyun ortaya koydu ve savunma yaptı Ç,Rizespor takımı.
Baktığımızda Ç,Rizespor takımı önde oynadığında ayağa oynadığında rakip kalede gol bulduğu pozisyon bulduğu ortada.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda oyunu genel olarak yorumladığımızda İsmail hocacının oyun sitili geriye yaslanmak, aldığı toplarla çabuk oyuncularıyla gol bulmak oluyor bu anlayışın çokta başarılı olduğunu söyleyemeyiz.
Ligin altındaki takımların iyi olmadığından ekonomik sıkıntılar yaşadığından Ç,Rizespor takımı şuanda rahat durumda, bunu daha öncede defalarca belirttik.
Baktığımızda İsmail hocanın oynadığı geri yaslanıp devamlı kendi yarı sahasında defans yapma sonucu bu takıma gol yememe sorununun çözdü mü yok , bu takımın iki on libero ile oynamanın  bu kadar savunmayı düşünmek niye .
Aslında bu kadronun bu ligde çok şeyler yapabilecek kalitede olduğunu görüyoruz.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda kadronun bu ligin üst sıralarını zorlayacak kalitede ancak hocanın ligin küme düşme sıralarını ancak kendisini tatmin eden bir anlayışta olduğunu anlıyoruz yönetiminde aynı düşüncelerde olması hedefi birleştiriyor.
Baktığımızda bu oyun anlayışından öte oyuncu değişikleriyle de Ç,Rizespor takımının çök puanlar kaybettiğini görüyoruz. Beşiktaş müsabakasında da İsmail hocanın yaptığı oyuncu değişikleriyle takımı adeta alabora etti.
 Orta sahayı boşalttı, Boldrin orta sahanın kanadını aldı, sonra  Garmash serbest oynattı, Diomande oyundan aldı  Garmash’ı on liberoya çekti,83 de Boriachuk oyuna aldı takımı karma karışık etti duşunun oyunun son dakikalarında oyuna hamle yapmak da enteresan tabi.
Oysa ikinci yarıya Garmash değil de, Boriachuk ile başlansaydı oyun daha iyi olurdu. Çünkü ikinci yarıda takım daha önde basmaya başladı orta sahanda, top tutan oyunu yönlendiren oyuncuyu Boldrin farklı pozisyona çekmek hata takımı Beşiktaş’a teslim ettı. 
Tabı hücumu düşünemeyen rakiplerden korkan takımına kendine güvenmeyen İsmail hoca oyuncularına da rahatsız ediyor, çünkü oyuncularda  takımı yanlış oynatıldığını görüyor takım hücum takımı bu takım önde oynar bu takım sahanın her yerine basar bu takım rakibe baskı yapar bu takım ayağa ve dikine oynamayı iyi yapıyor, bu takım onda oynadığında farklı galibiyetler alabilecek takım bunu İsmail hoca nedense anlayamıyor, ama takıma yazık oluyor insanın içi acıyor.
Ç.Rizespor takımı gol pozisyonlarını atamadı neden takım geri yaslanıyor duşunun Umar ta sol beke geliyor oradan top alıyor veriyor rakip kaleye gidebilene kadar oyuncu efor sarf ediyor dolayısıyla da topa istediği gibi vuramıyor.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda İsmail hocanın oynattığı eski tarihe karışmış demode olmuş futbola bu takım ancak buralara kalır, ancak bir şartla alttaki takımlar çıkış yapmazsa tabı.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Sivasspor maçında takım az da olsa önde oynamayı denedi eğer Beşiktaş maçında da aynı oyunu deneseydi Beşiktaş takımını Ç.Rizespor takımı rahat yenerdi.
Ç.Rizespor takımında cesur bir hoca olsun bu ligde yenemeyecek takım yok bu benim futbol anlayışım katılan olar katılmayan olur.
 Bu kadro bu ligde çok canlar yakar ama bu takımı frenleyen bir teknik direktörü var dolayısıyla Ç.Rizespor’un teknik direktörünün hatalarıyla rakipleri kazanıyor istatistiklere bakın rakipler oynayıp Ç.Rizespor genel olarak kaybetmiyor. 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda İsmail hocanın oyuncu kazanamadığını görüyoruz geldiğinden bu güne bir oyuncuyu kazandığını geliştirdiğini görmüyoruz ancak oyuncu kaybettiğini oyuncuları kusturduğunu görüyoruz mesela Attamah, mesela Samudio, bir ara Moroziuk kusturmuştu.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar