Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Eğer istifa etmiyorsan ekmeğini yediğin bu kulübe ihanet ediyorsun

 Ç.Rizespor Beşiktaş karşısında kamuoyunda beklediği gibi puan alamadan dondu.
Baktığımızda Ç.Rizespor her zamanki oyun anlayışıyla geri yaslanarak top tüfek savunma yaparak oynadı.
Hikmet hocanın oyun anlayışı bilindiği gibi takım olarak forvetiyle birlikte rakiplere karşı geri yaslanıp savunma yaparak oynamak.
Ç.Rizespor doksan dakika savunma yaparak oynuyor forveti Kweuke dâhil savunmaya gelip savunma yaparak oynuyor. Böyle oynayınca takım aldığı toplarla rakip sahaya gitme noktasında nefesi yetmiyor, bulduğu pozisyonlarda kaleye şut çekmekte etkili olamıyor. Ç.Rizespor takımına baktığımızda zaten futbolcular rakiplere karşı küvet eksikliği olduğunu görüyoruz.
Gunumuzde gelişen futbolda oyunu orta sahada ve önde basarak oynarsanız sahayı kısaltarak oynarsanız başarılı olma şansınız var, geriye yaslanarak başarılı olma şansınız yok. Hikmet hocanın mantalitesi on de basamayan orta sahada etki olamayan ilerde baskı yapamayan kanatları kullanmayan, yarı sahasından aldığı toplarla uzun oynayıp Kweuke’yı topla buluşturarak gol bulmak, boyle gol bulma şansın var mı yok,.
Doksan dakika sahada boşuna koşmalar boşuna efor serf etmekle olmaz ,gol atman lazım gol atmayınca puan alamıyorsun zaten,yok çok koşmuşum yok şöyle etmişim böyle etmişim puan var mı yok bumudur,bumu seni ligde bırakacak…
Hikmet hocanın bu oyun anlayışı rakiplere avantaj sağlıyor rakipler doksan dakika Ç.Rizespor yarı alanında oynuyor, rakipler bu oyun anlayışıyla fazla yorulmuyor.
Çünkü kısa alanda oynamış oluyor, böyle oynadığınızda rakiplerin gol bulma olanağı artıyor, çünkü rakipler doksan dakika yarı sahada oynayıp uç puan alıp gidiyor, Beşiktaş a karşıda aynı oyun anlayışı.
Hikmet hoca Ç.Rizespor takımın çok koştuğunu soyluyor, tamam koşuyor ancak nasıl koşuyor topla koşamıyor, doksan dakika rakipleri kovalamakla koştuğu doğru, rakipler sanki idmanda beşe iki oynar gibi Ç.Rizesporlu futbolcuları koşturuyor.
Baktığımızda bu oyun anlayışı Beşiktaş’a da etki olma şansı olmadı, olmaz sabaha kadar da oynasanız olmaz. Çünkü böyle bir oyun anlayışı ile futbolda başarılı olma şansın yok. Beşiktaş attı golünü Ç.Rizespor’u iyi biliyor iyi etüt etmiş kendini zorlamadan iyi bir ter idmanı yaparak maçı aldı.
Tamam, penaltı verilmedi ancak müsabaka boyunca Beşiktaş’ın kalesine bir isabetli şutun yok. Ç.Rizespor tarihimde doksan dakika rakip kaleye bir isabetli şutun olmadığı bir maçını geçmiş yıllarda ben hatırlamıyorum. Ç.Rizespor’un geçmiş tarihine bakım süper ligde rakip kaleye doksan dakika şut çekmeden maç bittiğini göremezsiniz, bu Ç.Rizespor tarihimde çok kotu bir hezimettir.
Ç.Rizespor takımı süper ligde bütün takımlara kok soktururdu nerde o takım eser kalmamış yerinde yeller esiyor bu takımı bu kadar ezik duruma duşmuşsunuz hala konuşuyorsunuz… 
Baktığımızda aslında Ç.Rizespor takımı ayağa oynadığında tempo yapıp dikine oynadığında rakibin üzerine gittiğinde başarılı oluyor gol pozisyonları buluyor, ancak bu tur oyuna Hikmet hoca izin vermediğinden Ç.Rizespor takımı başarılı olamıyor.
 
Doksan dakika boyunca bir takım rakip galeye şut çekecek güçte olamıyorsa bu takımın hocası derhal istifa etmesi gerekir. Eğer istifa etmiyorsan ekmeğini yediğin bu kulübe ihanet ediyorsun, çünkü burada oluşun her dakikası bu kulübe zarar veriyor eğer bu kulübün menfaatini biraz düşünüyorsan biraz vızlanın sızlıyorsa vefalı isen ıstıfa etmen bu kulübe fayda sağlayacaktır.
Aslında haftalardır bunu yazıyoruz Ç.Rizespor takımı bu kadar kotu bir takım değil ancak Ç.Rizespor takımının teknik direktörü çok kotu.
Ç.Rizespor’u doğru oynatılmıyor günümüzde böyle bir futbol yok maç boyunca geri yaslanıp savunma yapıp aldığın toplarla uzun oynayarak gol bulma şansın yok bunu kaç maçtır denedin yok olmuyor. Sahaya yanlış on birlerle yanlış oyuncu değişikleriyle takımı perişan etmiş takımın hırsı azmi öz güveni kaybolmuş takım rezalet içinde takım kazanmayı unutmuş.
Hikmet hoca maçtan sonra çıkıp açıklama yapıyor işte bizim takım çok koştu koşar tabı rakip almış seni ortaya senle beşe iki oynuyor adeta senle idman yapıyor sende topun peşine koşuyorsun, topla koşa biliyormuşsun yok.
 Bu oyun anlayışıyla Ç.Rizespor takımı lige kalacağına inanmıyorum, bu takım lige kalır ancak nasıl kalır bu takımda teknik direktör değişikliği yapılırsa bu takım ligde kalır. Yoksa Hikmet hocayla bu takım ligde kalamaz. Kimse kimseyi kandırmasın görünen köy kılavuz istemez bu takım bu haliyle küme düşmüştür bunun lamı cimi yok… 
Ç.Rizespor takımı topa oyun içinde fazla sahip olamıyor takım topla oynayamıyor pas yapamıyor dikine oynayamıyor devamlı savunmaya çekiliyor rakibin üzerine gidip de rakibi ısıramıyor, rakip kaleye şut çekemiyor bu anlayışla gol atamaz gol atamayınca da puan alamıyorsun kuru gürültülerle olmuyor.
Beşiktaş maçında dikkatimi çekti Edomwonyi aldığı topları devamlı dikine oynuyor rakibi ısırıyor, rakibi zora sokuyor ben Edomwonyi çok beğendim oynadıkça üzerine koyuyor beni mest etti doğrusu. Ç.Rizespor takımında Deniz, gittikten sonra böyle bir oyuncu eksikliği yaşıyordu, Edomwonyi kısmen yerini doldurmaya başladı oyun içinde çok pas alması lazım, çok hırslı bir oyuncu sahada yüreğini ortaya koyarak oynamaya çalışıyor… . Bir başka dikkatimi çeken nokta, bu takımın yarısı Kweuke idi, Kweuke inanılmaz forumsuz ayakta duramıyor aldığı her topu kaptırıyor eski Kweuke değil çok bozuk ve güçsüz, aslında takım komple güçsüz.
Takımdaki futbolcularında Hikmet hocayı sevmediğini hissediyorum çünkü Hikmet hoca futbolcularla bütünleşmiyor, Hikmet hoca futbolculardan kendini farklı noktaya koyuyor.
Yaptığı hatalarına futbolcular da görüyor, böyle olunca da takımın ruhu ortadan kalmış oluyor, Hikmet hoca’nın duruşu bu takımda her şey benim ben bilirim, kimse bir şey bilmez ve gelinen nokta ortada.
Yanı anlayacağınız dışarıda şirin baba ancak içerde herkesle kus astığı astık kestiği kestik..
Bunlara da izin veren bir yönetim var kulüp Hikmet hocadan sorulur Rize’de yöneticilerin dahi söz hakkı yok her şey Hikmet Karaman, bunlara dik duran bir tek Kweuke vardı onu da almış yanına gel keyfim gel…
Takımının bulunduğu noktada oynadığı futboldan utanmadan ıstıfada edeceğin yok. Cıkmışsın  hala konuşuyorsun bir susta işine bak bir kaç maç konuşma kendine konuşma yasağı koy, bu takımı bu küme hattından kurtarmadan konuşmayacağım de lütfen ya lütfen, bezdik konuşmalarından laf çok icraat yok.
Bu takıma puan lazım puan artık yeter, bu takımın yorumcusu musun yoksa teknik direktör müsün eğer yorumculuk yapacaksan git bırak yakamızı artık yeter…
Takıma bir şey veremiyorsun bu takıma zarar veriyorsun eğer bu takıma biraz sevgin varsa bırak git yapamadım de gururunu incit senin gururun mu önemli Ç.Rizespor mu?
Ç.Rizespor takımının yönetimi yok her şey Hikmet hocanın elinde hatta belki de bu kulüpten hisse aldığını kamuoyunda konuşuluyor yanı o derece bu takımın demir başı olmuş ..
Geldiğimiz noktada ömrümün büyük bölümünde yer alan Ç.Rizespor takımı gördüğüm bu tabloda küme düşmüştür, ta Akhisar maçında bu durumu ben şahsen gördüm ve belirtmiştim bu durum şahsen beni çok üzmüştür ancak acı bir gerçek olduğu ortada, inşallah yanılırım…
İnşallah bütün bu olumsuzluklardan sonra Antalya maçını alırız inşallah diyorum ancak çok zor .
 
Önceki ve Sonraki Yazılar