Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Engin Hoca Bu Maç Gününde Değildi

Rize de Denizlispor istediği bir puanı alarak gitti. Karşılaşmada her zaman olduğu gibi Ç.Rizespor mücadeleci çalışan savaşan bir oyun anlayışındaydı.
Türbinler de gecen sezon Akhisar maçından sonraki en çok seyirci bu maça ilgi gösterdiğini gördük.
Maça başlarken Engin hoca düşünce olarak çıkardığı kadro iyiydi ilk bakıldığında.
Ancak oyun mantalitesi bana göre Denizlispor’a puan verdiğini düşünüyorum.
Neden derseniz Engin hoca maça tek santraforla başladı Jallow u orta sahanın solunda oynattı Jallow defansın sonuna top çıkardı o topla hücumun sonunda buluştu böyle oynayınca da Jalow gol bölgesinde etkisiz kaldı Jallow u yordunuz mu hücum gücünüz azalır bu doğru değil devamlı kanatları kullandın bin kere orta yaptın ancak ilerde Kalu o kalabalık defans için de bir kere topla doğru dürüst buluşamadı.
Bu durumda Engin hoca göbeği hiç kullanmayı düşünmedi yaklaşık seksen dakika devamlı kenarlardan gelen toplarla gol aramayı denedi olmadı yine denedi olmadı seksenden sonra farkındaysanız Ahmet Jallow Mehmet ceza sahası önünde topla buluşmaya başladı rakip zora girdi ancak dakikalar yetmedi.
 
Oysa göbekte Kenan’la topu buluşturabilseydi golü bulmak daha kolay olacaktı çünkü elinde ayakları çok etkili futbolcuların var devamlı yan pas yapıp kanatlardan vuracak yerine dikine paslarla da göbekten daha tehlikeli olabilirdi, göbeği denemek bana göre yanlıştı, kenarlardan yapılan ortalarla gol bulamıyorsan buna ısrar etmenin ne anlamı var ki burada mantaliteyi değişeceksin. 
Önceki maçlarda Engin hoca oyunun içinde taktiksel değişiklerle herkesin dikkati çeker iken bu maçta nasıl oldu bende anlamdım seksen dakika gol bulamadığı kenardan goller aradı.
Baktın kanatlarla golü bulamadım ilerde tek santraforla olmuyor kocaman doksan dakika devamlı kenar olmuyorsa insan bu taktığı değişmez mi Engin hocam bunu nasıl yapmadınız ben hala inanamıyorum ancak sekseninci dakikalarda oyunu göbeğe topladınız ama buna da zaman yetmedı.
Bu maç da Kenan sahada adeta gezdi bu böyle göründü ancak Kenan la da göbeği doğru dürüst denemeyince Kenan da oyundan soğuyunca sahada gezdi durdu Engin hocada seyretti.
Bakın mesela oyuncu değişiklerinde düşünce doğruydu ancak son oyuncu değişiklerinde futbolcu doğru değildi bana göre.
Mesele kendi sahanda tek santrafor oynuyorsun oyunu devamlı kenarlardan oynuyorsun topu rakibin kalesine uzak oynuyorsun uzun toplarla gol arıyorsun göbeği kullanarak kısa paslarla kaleye yakın paslar yapmıyorsun bu böyle olmaz kenarlar olmadı göbek göbek olmadı havadan yanı ne edip edip gölü bulmanız lazım Engin hoca bunu yapardı bana göre Engin hoca bu maç gününde değildi.
Rizespor bu ligin büyük takımı rakiplerde maçlara ona göre hazırlanıyor kapanıyor alan savunması yapıyor bunları kapalı savunmayı geçmek için bunu yaparsan olmaz üstelik de kendi sahanızdasınız maçı almanız için her şeyi denemelisiniz.
Bana göre Engin hocanın düşündüğü oyun sistemi   iki puanın gitmesine neden oldu.Kimse direklerden dondu kaleci kurtardı demesin ben bunlara katılmıyorum ha bana şunu diyebilirsiniz bu maç da Ç.Rizespor’a bir puanı kaleci Davit kazandırdı  buna hem fıkırız yoksa  kendi sahana tek santraforla maç alacaksın  mümkün değil.
Ç.Rizespor pozisyon buldu direkleri doydu rakip kalede etkili oldu bunlar oldu ancak gol içinde oyun içinde oyun görmek isterdik taktiksel değişikler beklerdik maalesef Engin hocadan bunları göremedik.
Özetlersek Ç.Rizespor’ da futbolcular iyiydi mücadele üst düzeydi takım harıl harıl çalıştı ancak taktiksel gecikmeden iki puan gitti bana göre bu çok da önemli değil ancak çıta yükselince bunlar cok önemli oluyor telafisi iler ki maçlarda inşallah yapılır.
Önceki ve Sonraki Yazılar